Чт, 2024-03-28, 19:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Справа Шеремета: вбивство журналіста могли "замовити" з РФ. ВІДЕО
16:26
Справа Шеремета: вбивство журналіста могли "замовити" з РФ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це на спеціальній прес-конференції у середу 8 лютого повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко, передає "Українська правда".

"Слідство розглядає пріоритетною версію, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України, так і за її межами", – сказав він.

"Заслуговують на увагу ті журналістські розслідування, які не були завершені. Також розглядається версія - професійна діяльність журналіста за межами України. Публікації журналіста та випуски його програм мали критичний характер до чинної влади як в Республіці Бєларусь, так і в Російській Федерації", – сказав Вакуленко.

"Критичні виступи та озвучення позиції щодо експансії Російської Федерації в Чечні, Грузії та Україні також розглядаються як версія професійної діяльності журналіста за межами України", – додав він.

Також, за словами заступника глави Нацполіції, розглядається версія "дестабілізація ситуації в державі, що зумовлено зухвалістю і демонстративністю способу вбивства журналіста".

"Неодноразово озвучувались версії "помилка в об'єкті" та "конфліктні ситуації в особистому житті". За час розслідування вони опрацьовані і не є пріоритетними", – сказав Вакуленко.

Як заявив Вакуленко, слідчі поки не вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину у зв'язку з вбивством Шеремета.

"Якщо ми говоримо про процесуальний статус підозрюваних, то на сьогоднішній момент жодна особа не отримала процесуального документа про підозру (у скоєнні злочину). Ми над цим працюємо", - сказав заступник голови НПУ.

Нагадаємо, Шеремета було вбито 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті підриву автомобіля. Слідство розглядає професійну діяльність Шеремета як основну версію вбивства.

Також вивчаються ще три версії: особисті неприязні стосунки, дестабілізація обстановки в Україні та помилка вбивць, метою яких могла бути цивільна дружина журналіста Олена Притула, оскільки автомобіль був її власністю.

29 листопада 2016 року в.о. голови Нацполіції Вадим Троян повідомляв, що експерти ФБР привезли українському слідству висновки дослідження відеомоніторингу в справі про вбивство Шеремета.

За його словами, це останнє дослідження в справі, яке вони проводили, висновок щодо вибухотехнічного дослідження було надано раніше.

Нацполіція: вибуховий пристрій, що вбив Шеремета, мав у складі протипіхотну міну

Національна поліція України заявляє, що вибуховий пристрій, в результаті спрацьовування якого загинув журналіст Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну, передає "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на це вищевказане, можна скласти припустиму схему вибухового пристрою... Також складено схему розташування вибухового пристрою щодо схеми автомобіля", - сказав заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко на прес-конференції в середу в Києві.

За словами Вакуленка, вибуховий пристрій мав в своєму складі протипіхотну міну МОН-50, два магніти та електродетонатор.

Для підтвердження попередніх висновків слідства по конструкції вибухового пристрою і його місця положення було проведено кілька експериментів з використанням автомобіля і виготовлених копій вибухового пристрою.

Вакуленко також зазначив, що на даний момент виконано 9 з 16 призначених експертиз у розслідуванні.

Аваков: результати досудового розслідування дозволяють припустити, що вбивство Шеремета замовили з РФ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що слідство встановило інформацію про можливих причетних осіб до вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Слідство встановило інформацію деяких осіб, можливо причетних до підготовки цього вбивства, а також осіб, які можуть бути свідками", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Міністр зазначив, що в ході вивчення відеодоказів слідчі звернули увагу на атипову поведінку цих людей – можливо, хтось із них і закладав вибуховий пристрій.

Після цього журналістам продемонстрували відео з камер спостереження, де проживав убитий журналіст.

Голова Нацполіції Сергій Князєв, коментуючи відеозапис із камер спостереження, пояснив, що в різні дні в цьому місці з'являлися одні і ті ж люди, які змінювали свою зовнішність, що відкидає можливість вважати їх туристами.

За результатами проведеного українськими правоохоронцями досудового розслідування можна припустити, що вибух, у результаті якого загинув Шеремет, є підготовленим замовним убивством, замовлення на яке надійшло з Російської Федерації, заявляє голова МВС Аваков.

"Результати досудового розслідування умисного вбивства Павла Шеремета на даному етапі дозволяє зробити висновок, що даний злочин - ретельно підготовлене групою осіб замовне вбивство. Слідство не виключає версію замовного політичного вбивства, замовлення на яке було зроблено саме з Російської Федерації", - сказав міністр.

Аваков повідомив, що в проміжку, близькому до часу загибелі Шеремета в Києві, було зафіксовано 1193 з'єднання з російськими абонентами в районі скоєння злочину.

"В результаті моніторингу з'єднання в районі місця злочину, в проміжку, близькому до часу його вчинення, зафіксовано 1193 з'єднання з російськими абонентами, активізація частини цих абонентів збігається за часом, за сигналами попередньої інформаційної активності, яка у нас була під час Хресної ходи РПЦ МП в 2016 році в липні", - сказав він.   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: замовлення РФ, вбивство журналіста, справа Шеремета
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ