Чт, 2024-04-18, 21:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 4 » США пропонує запровадити нові санкції для Ірану
11:02
США пропонує запровадити нові санкції для Ірану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Представники західних країн в ООН розробляють резолюцію, що передбачає запровадження нових санкцій стосовно Ірану. За інформацією одного із західних дипломатів, США ознайомили своїх західноєвропейських союзників з проектом резолюції, яка засуджує Тегеран за продовження своєї ядерної програми. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

У підготовленому Вашингтоном документі пропонується, зокрема, розширити заборону на зарубіжні поїздки іранців, пов'язаних з ядерною програмою країни, а також заморозити їх рахунки. Серед інших можливих санкцій - запровадження обмежень на діяльність іранських банків за кордоном.

Проект резолюції припускає також запровадження санкцій проти членів керівництва Вартових ісламської революції, оскільки вони - як говориться у документі - контролюють ядерну програму Ірану.

Ухвалення подібної резолюції найближчим часом є маловірогідним, оскільки пропоновані заходи зустрінуть опір відразу двох членів Радбезу ООН - Росії і Китаю, наголошує Бі-Бі-Сі. Ситуацію заплутують і останні заяви президента Ірану Махмуда Ахмадінежада.

У вівторок, виступаючи по іранському телебаченню, президент Ахмадінежад несподівано заявив, що Іран готовий відправити за кордон слабо збагачений уран і отримати в обмін збагачене паливо для свого головного ядерного реактора.

Ще в жовтні 2009 року між Іраном, агентством ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) і шістьма країнами, які ведуть з Тегераном переговори про його ядерну програму - США, Росією, Китаєм, Британією, Францією і Німеччиною - була  досягнута домовленість, згідно з якою Іран має відправляти близько 70% свого слабо збагаченого урану до Росії або Франції для переробки на паливо для дослідницького реактора.

Проте з того часу Тегеран не робив ніяких кроків в цьому напрямі, висуваючи інші пропозиції, які виявлялися неприйнятними.

У відповідь на виступ Ахмадінежада західні країни заявили, що якщо Іран приймає пропозицію ООН по відправці слабо збагаченого урану за кордон, він повинен сповістити про це МАГАТЕ. У свою чергу, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав, що Москва тільки вітатиме готовність Тегерана до пропозиції по урану.

Рада безпеки ООН вже тричі приймала санкції стосовно Ірану, намагаючись змусити Тегеран відмовитися від робіт по збагаченню урану.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1102 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ