Чт, 2024-03-28, 16:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 1 » США визнали підсумки виборів в Гондурасі, а ОАД готова до співпраці з новим президентом
11:08
США визнали підсумки виборів в Гондурасі, а ОАД готова до співпраці з новим президентом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Уряд США визнає підсумки загальних виборів, які відбулися в Гондурасі в неділю, але вважає їх лише першим кроком до врегулювання внутрішньополітичної кризи в цій центральноамериканській республіці. Про це повідомив в понеділок на спеціальному брифінгу для журналістів помічник держсекретаря США у справах держав Західної півкулі Артуро Валенсуела, передає ИТАР-ТАСС. Як заявив Валенсуела, "ми визнаємо ці результати".

З погляду адміністрації Обами, вибори стали "важливим кроком до повернення Гондурасу до демократичного і конституційного порядку після державного перевороту 28 червня, але не більш того", відзначив американський дипломат. За його словами, "це лише один крок, і не останній крок".

Тепер США чекають від влади в Тегусігальпі "в наступні декілька місяців" перш за все створення "уряду національної єдності", пояснив Валенсуела. Крім того, Вашингтон як і раніше наполягає на тому, щоб Національний конгрес Гондурасу проголосував з питання "про відновлення у влади президента Селайі". Нарешті, американська влада виступає за формування в Гондурасі "комісії правди" з метою загальнонаціонального примирення, додав Валенсуела.


Він не пояснив, як саме США бачить повернення Селайі до виконання законних повноважень в ситуації, що склалася. Одночасно помічник держсекретаря підкреслив, що США солідарні з країнами Південної Америки в тому, що "не може створюватися прецедент військового перевороту". "Ми з цим, безумовно, згодні", - завірив Валенсуела.

Генеральний секретар Організації американських держав (ОАД) Хосе Мігель Інсульса заявив в понеділок, що відкритий до діалогу з Порфіріо Лобо, вибраним в минулі вихідні президентом Гондурасу, "щоб відновити демократію" в країні.

У інтерв'ю чилійському радіоканалу "Кооператива" Інсульса висловив переконаність, що подальші дії Лобо "стануть вирішальними для того, щоб світова спільнота визнала новий уряд" Гондурасу. За словами голови ОАД, поки не можна ні відкинути, ні визнати результати виборів, в яких Лобо отримав підтримку 55,9 % виборців, проте ОАД відкрита до діалогу з ним.

Інсульса також підкреслив необхідність того, щоб в політичному врегулюванні в Гондурасі брав участь колишній президент країни Мануель Селайя, який зараз перебуває в посольстві Бразилії в Тегусігальпі. "Думаю, що роль президента Селайі в цьому процесі дуже важлива", - відзначив глава ОАД.

Напередодні, перебуваючи на Ібероамериканському саміті в португальському місті Ешторіл, Інсульса повідомив, що постійна рада ОАД збереться 4 грудня, щоб проаналізувати результати виборів в Гондурасі.

В неділю в Гондурасі пройшли вибори президента країни. Це перші вибори в країні після того, як п'ять місяців тому в результаті перевороту з країни був вигнаний президент Мануель Селайя. На посаду нового голови держави, який займе президентське крісло 27 січня 2010 року, претендували п'ять кандидатів. За офіційними даними, кандидат від "Національної партії" Порфіріо Лобо набрав 55,9% голосів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1227 | Додав: Olenka
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ