Чт, 2024-03-28, 15:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 6 » Стало відомо, як Україна відзначить перемогу над нацизмом
08:42
Стало відомо, як Україна відзначить перемогу над нацизмом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

8-9 травня у Києві відбудуться меморіальні та урочисті заходи в рамках відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

Офіційне гасло пам'ятних заходів у цьому році – "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".

Зокрема, 8 травня на Майдані Незалежності з 9.00 до 19.00 заплановано проведення флешмобу "Малюємо Перемогу". До участі запрошуються діти, підлітки, сім'ї.

З 10.00 до 20.00 передбачені концерти майстрів мистецтв, художніх та аматорських колективів, презентація фестивалю "Червона рута", концерти рок-гуртів, співаної поезії, діджеїв, проведення майстер-класів та флешмобів. Заходи відбудуться від вул. Хмельницького до алеї Героїв Небесної Сотні, на Майдані Незалежності, Європейській площі, площі біля арки Дружби народів, станції метро "Арсенальна", площі Слави, на початку бульвару Шевченка, на Троїцькій площі та Контрактовій площі.

Цього дня відбудеться також військово-історичний фестиваль "ПЕРЕМОГА.UA", який організовують на мототреку у Пирогові (вул. Пирогівський шлях, 188). Початок заходу - об 11.00.

О 14.00 у "Мистецькому Арсеналі" запланована зустріч президента України Петра Порошенка з ветеранами радянської армії, вояками Української повстанської армії, учасниками антитерористичної операції на сході України.

О 22.45 розпочнеться акція "Перша хвилина миру" та запалення вогню пам'яті на території Національного музейного комплексу "Україна в Другій світовій війні".

9 травня заходи розпочнуться о 9.00 з церемонії покладання квітів до Могили Невідомого Солдата на Пагорбі Слави за участі президента України.

О 9.15 стартує акція "Пам'ятаємо – перемагаємо!", в рамках якої відбудеться урочистий марш військових духових оркестрів Збройних сил України, Генштабу, Міністерства внутрішніх справ, Прикордонних військ, Військово-морського флоту від Площі Слави до Майдану Незалежності.

З 10.00 до 12.00 анонсовано концерт патріотичної пісні та дефіле військових духових оркестрів ЗСУ, МВС, Національної гвардії, ВМФ, Прикордонних військ на Майдані Незалежності.

Протягом дня в центрі міста також проводитимуть майстер-класи та флешмоби.

З 19.00 до 21.00 на головній площі столиці відбудеться концерт Національного академічного духового оркестру за участю зірок оперної сцени.

Крім того, зазначається, що 7 травня в Києві в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Термінал D) відкриється виставка "Українська Друга світова". Цього дня на Майдані Незалежності також відкриється експозиція вуличного варіанту виставки "Українська Друга світова".

В Інституті національної пам’яті нагадують, що новим символом цих днів з 2014 року є квітка маку. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі.

Нагадаємо, в 2015 році Верховна Рада ухвалила святкувати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 8 травня - як День пам'яті і примирення. У тому ж році набув чинності закон про заборону пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їхньої символіки в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: Україна, відзначення перемоги над нацизмом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ