Вт, 2024-04-23, 08:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 2 » Статистика ЦРУ США - Україна – друга у світі за показниками смертності
12:10
Статистика ЦРУ США - Україна – друга у світі за показниками смертності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За результатами 2015 року Україна посіла друге місце за коефіцієнтом смертності. Про це свідчать дані, оприлюднені Центральним розвідувальним управлінням США за 2015 рік. Загальний національний коефіцієнт смертності дорівнює 14,46. Обігнати Україну в цьому антирейтингу вдалося лише африканській країні Лесото, де коефіцієнт смертності на 1000 населення становив 14,89, пише Главком.

Також до першої п’ятірки ввійшли Болгарія, Гвінея-Бісау, Латвія.

Росія в списку країн за коефіцієнтом смертності – на одинадцятому місці з показником 13,69.

Загальний коефіцієнт смертності (Crude death rate) – демографічний показник, який відображає відношення кількості померлих до чисельності наявного населення за певний період. Для однорічних періодів часу загальний коефіцієнт смертності розраховується як відношення річної кількості померлих до середньорічної чисельності наявного населення.

"ЦРУ збирають найдостовірнішу статистику по всьому світі. І за останніми даними, Україна посідає друге місце після африканської країни Лесото за смертністю, не пов’язаною з війною, - розповіла засновниця організації "Захист патріотів" Уляна Супрун. - Якщо знову подивитись на статистику, протягом 25 років щороку відбувалось зменшення населення України. І за останні 3-4 роки динаміка особливо не змінилася. Тобто, це не через війну".

На думку експерта, такі цифри - через брак сучасної ефективної системи охорони здоров’я в державі.

За рівнем коефіцієнту народжуваності дітей Україна, за даними ЦРУ, перебуває на 182-му місці з коефіцієнтом 10,72. Попереду Нідерланди (10,83) та Пуерто-Ріко (10,86), позаду – Фінляндія (10,72) та Бєларусь (10,70). Країни із найбільшою народжуваністю – Нігерія, Малі, Уганда, Замбія, Буркіна-Фасо, з найменшою – Південна Корея, Андорра, Японія, Сен-П’єр і Мікелон та Монако.

За темпами зростання населення Україна також "пасе задніх". Вона посідає 228-ме місце (-0,60%). Позаду – Молдова (-1,02%), Литва (-1,04%), Латвія (-1,06%), Сен-П’єр і Мікелон (-1,08%) та Острови Кука (-2,95). У першій п’ятірці: Південний Судан (4,02%), Малаві (3,31%), Бурунді (3,27%), Нігер (3,35%) та Уганда (3,24%).

"Чому не народжуються діти? Чому не відбувається масової імунізації дітей? Наші діти будуть умирати від таких хвороб, яких в Африці вже не існує. Громадяни не розуміють, як жити здоровим, що таке профілактична медицина, що не варто скуповувати всі пігулки, які їм показують по телевізору. Якби була більша довіра до самої системи, пацієнти звертались би до лікарів, прислуховувались би до їхніх порад, і нація б виживала, а зараз вона вмирає", - зазначила Уляна Супрун.

Як повідомлялося, демографічна ситуація в Україні ось вже багато років демонструє негативну динаміку в різниці між показниками народжуваності і смертності. Профільний експерт пояснив, що така тенденція має чітке історичне пояснення. Згідно з даними Міністерства юстиції України, за перше півріччя 2014 року народжуваність зменшилася на 25 тис. осіб у порівняння з 2013 роком.

Те ж сталося і зі смертністю – у 2014-му вона зменшилася на 19 тис. осіб у порівняння з показниками 2013-го. Але співвідношення між показниками народжуваності та смертності залишилося майже однаковим: у 2013 році – 162 тис. осіб, у 2014-му – 155 тис.

Населення України в квітні 2015 року порівняно з квітнем 2014-го скоротилося на 155 тис. осіб і становило на 1 травня цього року 42 млн 854 тис. 106 осіб.

Згідно з прогнозом ООН, у разі збереження динаміки скорочення населення до 2030 року населення України може зменшитися до 39 млн осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: показники смертності, Україна, друга у світі, статистика ЦРУ США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ