Пт, 2024-03-29, 11:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 31 » Статус найбільш конкурентоспроможної економіки світу США втратили. Україна трохи піднялася в рейтингу
17:05
Статус найбільш конкурентоспроможної економіки світу США втратили. Україна трохи піднялася в рейтингу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати поступилися першим місцем у рейтингу конкурентоспроможності економіки, випливає зі звіту Міжнародного інституту управлінського розвитку (International Institute for Management Development, IMD). Тепер США після трьох років лідерства посідають лиш третє місце в списку. На першому місці рейтингу розташувався Гонконг, який протягом трьох років був другим, але він утримував перше місце в списку в 2012 році. Швейцарія, яка посідала третє місце торік, в новому рейтингу отримала друге місце.

Четверте місце списку посідає Сінгапур, замикає п'ятірку найбільш конкурентоспроможних економік Швеція, яка піднялася з дев'ятого місця. У топ-10 також потрапили: Данія (торік мала восьме місце), Ірландія (була 16-тою), Нідерланди (були на 15-му місці), Норвегія (торік - сьома позиція) і Канада (п'яте місце в 2015-му).

"США як і раніше можуть пишатися кращими економічними показниками, але є багато інших факторів, які ми беремо до уваги в оцінці конкурентоспроможності", - заявив директор Центру світової конкурентоспроможності IMD Артуро Бріс.

Рейтинг, який оцінює позиції країн з 1989 року, враховує 340 критеріїв за базовими напрямами: економічний розвиток, ефективність влади, ділове середовище та інфраструктура, зазначає російська газета "Ведомости". Дослідження засновано на опитуванні 5400 бізнесменів.

Що стосується нового лідера рейтингу, Гонконг є одним із найбільших банківських і фінансових центрів, заохочує інновації за рахунок низьких і простих податків і не накладає жодних обмежень на потоки капіталу в країну або з неї. Про це заявив Артуро Бріс. Мегаполіс є своєрідним шлюзом для прямих іноземних інвестицій в материковий Китай, забезпечуючи його підприємства доступом до глобальних ринків капіталу.

"Ми раді бачити, що Гонконг повернув собі статус найпотужнішої конкурентоспроможної економіки в світі", - прокоментував у вівторок результати цього дослідження міністр фінансів Спеціального адміністративного району КНР Джон Цанг, якого цитує ТАСС. Китай в списку опустився в свіжому рейтингу з 22-ї на 25-ту сходинку.

Позиції Росії в рейтингу теж змінилися - РФ перемістилася з 45-го на 44-те місце, між Словенією і Мексикою. Експерти IMD сильними сторонами російської економіки відзначають стан державних фінансів, податкову політику і ринок праці, повідомляє РІА "Новости".

З колишніх країн СРСР в рейтинг також потрапили Естонія (зберегла 31-ше місце), Латвія (37-ме, піднялася на шість позицій), Казахстан (47-ме місце, опустився на 13 пунктів) і Україна (піднялася з 60-го на 59-те місце).

Останню сходинку в рейтингу IMD знову посіла Венесуела. Всього в звіті фігурує 61 країна з різним рівнем національного доходу і різними політико-економічними системами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: статус найбільш конкурентоспроможна, Україна, США, рейтинг, Втрата
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ