Пт, 2024-03-29, 07:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Серпень » 11 » Стався землетрус магнітудою 6,2 на Філіппінах
13:46
Стався землетрус магнітудою 6,2 на Філіппінах
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Землетрус магнітудою 6,2 бали стався на південь від столиці Філіппін. За словами сейсмологів та очевидців, будинки у Манілі та прилеглих районах хиталися від потужних поштовхів, повідомляє агенція AFP у п'ятницю, 11 серпня.

Землетрус стався біля узбережжя міста Ліан о 13:38 (за місцевим часом - Ред.) на глибині 173 кілометри, зазначають у Філіппінському інституті вулканології та сейсмології. Геологічна служба США визначила його магнітуду у 6,2 бали.

Землетрус магнітудою близько 6,5 балів забрав життя щонайменше шістьох людей у місті Сурігао. Також повідомляється про понад сотню поранених. Чимало будівель сильно пошкоджені, а вулиці - заблоковані. (11.02.2017)

Тайфун на Філіппінах: щонайменше шестеро загиблих

"Через глибину землетрусу ми не очікуємо жодних збитків", - заявив Ренато Солідум, директор Філіппінського інституту під час виступу на місцевому телебаченні. Місцева служба порятунку, що знаходиться ближче до епіцентру, також не повідомила про пошкодження чи втрати серед населення.

Проте за свідченнями очевидців, з будинків, що схитнулися від землетрусу, зокрема з президентського палацу Малакананг та інших урядових установ у центрі Маніли та сусіднього міста Бакоор, були евакуйовані люди. "Працівникам міської ради, а також тим, хто займається бізнесом, було наказано покинути будівлю через міри безпеки", - наводить слова агентство AFP урядового юриста з Бакоора Багсі дель Росаріо.

"Землетрус не був настільки сильним. Ми не бачили, щоб хтось вибігав з будівель", - заявив офіцер пожежної служби Джон Крістофер Каранданг з міста Ліан, що знаходиться у 70 кілометрах на південь від Маніли.

Філіппіни розташовані на так званому "кільці вогню" - регіоні Тихого океану, де відбуваються численні землетруси та вулканічні виверження. Минулого місяця землетрус потужністю 6,5 бали вбив двох людей і сильно пошкодив електростанції на центральному острові Лейте, залишивши численні райони центральних Філіппін без електроенергії протягом кількох тижнів.

Восьмеро людей також загинули та понад 250 постраждало після землетрусу магнітудою 6,5 біля міста Сурігао на півдні країни у лютому. Останній великий землетрус, який стався у Філіппінах, був у 2013 році, коли магнітуда сягнула 7,1 балів. Тоді стихія забрала життя понад 220 людей і знищила історичні церкви на центральних островах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: Філіппіни, землетрус магнітудою 6
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ