Пт, 2024-03-29, 00:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 29 » Стихія у Західній Україні вбиває і розоряє людей
18:41
Стихія у Західній Україні вбиває і розоряє людей
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


У Чернівецькій області внаслідок ускладнення погодних умов (сильні дощі, шквали) в ніч проти вівторка загинули дві жінки, крім того, розшукується 9-річний хлопчик, повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій Шуфрич, якого цитує прес-служба відомства.
За даними глави МНС, в даний час підтоплено 39 населених пунктів, 3650 житлових будинків, 2450 господарських будівель і 7579 присадибних ділянок. Знеструмлено 102 населених пункти, при цьому більшість відключено від електроенергії за рішенням місцевої влади. За ніч було евакуйовано 2437 чоловік, врятовано 963.

Крім того, 11 залізничних мостів зруйновано або пошкоджено, у зв'язку з чим припинено рух поїздів до Румунії.

Шуфрич також проінформував, що кожна постраждала від стихії сім'я забезпечується питною і технічною водою. Прийнято рішення звернутися до уряду з проханням про виділення постраждалим по 1000 грн на перші 2-3 дні на харчові продукти і предмети першої необхідності.

Він також зазначив, що у вівторок спілкувався з президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

До Чернівецької області вже вилетів перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, який очолює Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Він проведе засідання комісії з визначення необхідної концентрації сил і засобів для ліквідації наслідків стихії, передає "Інтерфакс-Україна".

Там оголошено штормове гідрологічне попередження через очікування проходження максимального рівня води в річці Прут до 400-450 см над нулем посту.

"Увечері, 29 червня, на річці Прут на території Чернівців очікується проходження максимального рівня води в річці Прут до 400-450 см над нулем поста, максимальні витрати 640-840 кубометрів на секунду", - повідомляє офіційний портал Чернівецької міської ради у вівторок.

У повідомленні також зазначено, що підтоплення господарських угідь відбувається при піднятті рівня води в річці Прут до 470 см над нулем поста.

Крім того, через пошкодження залізничного полотна у районі вулиці Барбюса у Чернівцях призупинено рух потяга "Москва-Софія".

Пасажирів потяга пересадили в автобус.

На залізничному вокзалі у Чернівцях та на станції Вадул-Сірет поблизу кордону з Румунією відбуваються екстрені наради залізничників і представників інших служб з приводу надзвичайної ситуації. Вирішується питання відновлення руху потягів у напрямку балканських країн.

Рівень води в Дунаї на Одещині вже перевищив критичну позначку на 12-43 см. Про це сьогодні, 29 червня, повідомили в управлінні з питань надзвичайних пригод Одеської обладміністрації.

Так, рівень води в Дунаї в районі міста Вилкового перевищив критичну позначку на 12 см, в районі Рені - на 43 см, в районі Ізмаїла - на 30 см.

В управлінні зазначають, що вода далі прибуває. Даних про постраждалих і загиблих внаслідок повені станом на ранок вівторка немає.

Тим часом, синоптики прогнозують дощі, град і шквали майже по всій Україні. Грозові дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, на Прикарпатті, в південній частині, більшості східних та центральних областей місцями сильні дощі; лише в північній частині місцями короткочасний дощ, гроза.

На Дунаї в районi Ренi (Одеська обл.) 1-2 липня прогнозується подальше пiдвищення рiвня води до небезпечної позначки, повiдомляє прес-служба МНС України у вiвторок.

"1-2 липня на Дунаї бiля Ренi очiкується подальше пiдвищення рiвня води до позначок 565-575 см над нулем поста з перевищенням небезпечної позначки пiдтоплення причалiв Ренiйського морського торговельного порту", - каже начальник Укргiдрометцентру Микола Кульбiда.

Зазначимо, що деякі регіони України вже другий тиждень потерпають від примх природи. Так, 24 червня на Буковині було оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня. А буревій, що пронісся над Харковом 15 червня, забрав життя молодої дівчини.

Повінь в Тернопільській області: у Дністрі різко піднялася вода

Через сильні дощі на вихідних у Дністрі різко піднявся рівень води. Як наслідок, підтопило три райони, що розміщені у басейні річки – Монастириський, Борщівський і Заліщицький. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

У понеділок, 28 червня, у найбільш постраждале від підтоплення селище Коропець Монастириського району виїжджав губернатор Михайло Цимбалюк, передає Gazeta.ua.

Це селище підтоплювало і під час паводку 2008 року. Цього разу звідси евакуювали 25 людей із 6 дворів. Підтоплено 3 житлові будинки, 5 господарських будівель, 64 криниці.

"Я дав доручення прокурору перевірити як використані ті кошти, які були виділені державою під час попереднього паводку. Є питання щодо визначення категорійності потерпілих під час паводку садиб. Вважаю, що вже потрібно остаточно визначитися із питанням доцільності переселення родин", - сказав голова облдержадміністрації.

Він пообіцяв приїхати до селища ще раз – через десять днів. Як розповіла нам в.о. селищного голови Ганна Куйловська, люди у Коропці живуть у постійному страху.

"Тільки одна повінь минула, а вже чекаємо наступної. Хати за 200 метрів від Дністра. Цього року нас уже двічі підтоплювало – у квітні і травні. Але тоді у менших масштабах", – зазначила Ганна Петрівна.

Люди повиносили з домівок меблі і речі. Віддавали майно сусідам і родичам. 14 присадибних ділянок повністю знищено. Збитки у Коропці ще не оцінювали.

Як повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС у Тернопільській області, у Коропці здійснено підвіз 15 тонн питної води. На території Монастирського району організовано оперативний штаб ГУ МНС у Тернопільській області.

У його розпорядження направлено аероглісер та плавзасоби з рятувальним обладнанням. На території інших постраждалих районів є оперативні групи рятувальників. Від сильних дощів постраждало також села Збручанське і Кудринці у Борщівському районі.

Тут вода піднялася на 80 см. Підтопило 7 житлових та 14 господарських будівель. Затоплено 4 криниці, пошкоджено 500 м дороги місцевого значення на автошляху Борщів-Збручанське.

Із 6 криниць та 6 підвалів у Збручанському воду уже відкачали. У сусідньому селі Кудринці відкачали воду з 8 криниць та 2 підвалів.

На проведення протипаводкових робіт необхідно 352 млн гривень, кажуть в Мінприроди

Міністр охорони навколишнього природного середовища України Віктор Бойко заявив, що на проведення протипаводкових робіт необхідно 352 млн гривень. Про це міністр повідомив сьогодні на прес-конференції. Водночас, за його словами, на сьогоднішній день у розпорядженні відповідних відомств для подолання наслідків повеней є тільки 67 млн гривень. Бойко зазначив, що ці кошти використовуються на проведення оперативних заходів.

Також він зауважив, що з метою запобігання виникнення повеней у державі необхідно провести комплексну роботу, зокрема, оновити систему дамб на річках. Бойко навів приклад, що на сьогоднішній день на Дунаї стоять земляні дамби, які було побудовано 50 років тому, і вони вже вичерпали свої ресурси.

Як повідомлялося, цього місяця у зв'язку з інтенсивними опадами у Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській і Закарпатській областях відбулися підтоплення будинків, сільгоспугідь, доріг. У Тернопільській і Одеській областях готуються до підтоплення.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1202 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ