Сб, 2024-04-20, 09:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 9 » Стрілянина в українському генконсульстві в Стамбулі: спроба теракту
14:50
Стрілянина в українському генконсульстві в Стамбулі: спроба теракту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


На генеральне консульство України у Стамбулі у вівторок скоєно озброєний напад. Зловмисника знешкодили, ніхто не постраждав.
Нападник хотів підірвати генконсульство, щоб помститися українській міліції

"Сьогодні о 9.30 за київським часом на територію генерального консульства України в Стамбулі увірвався озброєний пістолетом громадянин Туреччини, який зробив декілька пострілів у бік співробітників дипломатичної установи", - повідомляють у прес-службі Міністерства закордонних справ України у вівторок.

За даними МЗС, у відповідь охоронець дипустанови відкрив вогонь по нападнику. Зловмисника було поранено і роззброєно. Наряд поліції затримав нападника, за попередніми даними, він нікого не поранив. Зловмисник з вогнепальним пораненням відправлений до лікарні.

На території генконсульства в Стамбулі працюють співробітники антитерористичної бригади. За дорученням міністра закордонних справ України Петра Порошенка створена робоча група з питань посилення безпеки і відновлення роботи генконсульства в Стамбулі у штатному режимі.

Район навколо генконсульства України оточила поліція. З метою убезпечити життя тимчасово були евакуйовані жителі будівель, безпосередньо прилеглих до диппредставництва.

Місцеве телебачення повідомляє, що злочинець при собі мав вогнепальну зброю і вибуховий пристрій з таймером, а під час проходження особистого огляду перед входом до консульського приміщення він відмовився показати охоронцеві для огляду свою сумку, після чого спробував прорватися всередину, передає ИТАР-ТАСС.

Мер Стамбула Муаммер Гюлер в інтерв'ю турецькому телеканалу НТВ повідомив, що "в нападі немає ані терористичного, ані політичного підґрунтя". За його словами, "у нападника, 29-річного турка, були якісь проблеми з дружиною, громадянкою України, яка нещодавно повернулася з батьківщини".

Крім того, мер повідомив, що сапери зараз з'ясовують, чи мав нападник при собі справжній вибуховий пристрій, чи муляж.

Турецьке агентство Джихан заявляє, що нападник спробував підірвати будівлю генконсульства України в Стамбулі, щоб помститися таким чином українським правоохоронним органам. За інформацією агентства, про це заявив сам зловмисник на ім'я Волкан під час першого допиту поліцією.

Лікарі шпиталю, куди він був доставлений з вогнепальним пораненням, підсумували, що загрози його життю немає, і дозволили провести допит. Як з'ясувалося, 29-річний Волкан близько року жив в Україні. Одного разу, коли йому здалося, що в його будинок пробрався злодій, він викликав міліцію. Виклик, проте, виявився помилковим, і турка притягли до відповідальності та заарештували. Після закінчення слідчих дій Волкана екстрадували на батьківщину.

Тим часом, повідомляє агентство, порушник заявив, що в українській в'язниці його катували і били. Таким чином, нинішня акція турка, який мав намір підірвати будівлю генконсульства, стала його помстою українським правоохоронцям. Проте офіційної заяви місцевої поліції з цього приводу поки що немає.

У 2008 році в Стамбулі напали на генконсульство США: група озброєних людей під'їхала на машині до консульства і відкрила вогонь по посту охорони. В результаті атаки загинули 6 людей, зокрема троє поліцейських.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1087 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ