Пт, 2024-03-29, 03:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 4 » Створення зенітно-ракетного полку, батальйону морпіхів та навчального центру спецпризначенців анонсував Полторак
22:20
Створення зенітно-ракетного полку, батальйону морпіхів та навчального центру спецпризначенців анонсував Полторак
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До кінця року в українській армії буде створено зенітно-ракетний полк, батальйон морської піхоти та навчальний центр військ спеціального призначення.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час установчої народи комітету реформ Міноборони та ЗСУ у п'ятницю, 4 березня, у Києві, передає УНІАН.

За його словами, до 2018 року передбачається реформувати Міністерство оборони, до 2020 року – Генштаб та Збройні Сили.

"До кінця 2016 року – удосконалити нормативно-правову базу для оборонної реформи, у Міноборони та Генштабі здійснити структурну реалізацію і мати 25% підрозділів, які пройшли реформування, у військах сформувати додатково повітряні командування, зенітно-ракетний полк, навчальний центр військ спеціального призначення та батальйон морської піхоти, завершити набуття силами спеціальних операцій бойового потенціалу, посилити протиповітряну оборону держави шляхом відновлення, модернізації, розробки та закупівлі зенітно-ракетних комплексів та літаків", - заявив Полторак.

Також Полторак назвав головною метою оборонної реформи є набуття армією спроможності реагувати на військові загрози та досягти сумісності з НАТО.

"Головною метою оборонної реформи є набуття Міноборони та ЗСУ спроможності щодо ефективного реагування на загрози у військовій сфері та максимальній сумісності зі збройними силами Альянсу шляхом досягнення євроатлантичних стандартів", - зазначив він.

При цьому, за словами міністра, стратегічними цілями оборонної реформи є впровадження безпосереднього військового керівництва збройними силами на основі прийнятих в НАТО принципів та стандартів, впровадження ефективного оборонного планування та управління оборонним ресурсом, створення логістичної системи забезпечення, професіоналізація ЗСУ та створення необхідного військового резерву.

Він зазначив, що суть оборонної реформи полягає у "створенні системи керівництва збройними силами, побудованої на новому розподілі завдань, функцій, повноважень та звітності у відповідності з кращими арміями країн Європи та принципами НАТО".

Також за його словами, передбачається досягти функціональної сумісності між органами управління, впровадити автоматизовану систему управління військами, підвищити потенціалу у сфері стратегічних комунікацій та забезпечити заходи із захисту інформації та кібербезпеки.

Крім того, планується здійснити удосконалення системи оборонного планування та управління оборонним ресурсом за стандартами НАТО, розвинути систему військової розвідки, реформу системи медичного забезпечення, створення військової поліції.

Також він зазначив, що передбачається створення оновленої системи логістичного забезпечення відповідно стандартів НАТО.

Суть оборонної реформи, зазначив міністр, також полягає у професіоналізації Збройних сил та створенні необхідного військового резерву, переформатуванні військових комісаріатів у єдині центри обслуговування з новими структурами та завданнями.

Як повідомлялося, міністр оборони України Степан Полторак розраховує на збільшення щомісяця на 5-6 тисяч охочих вступити на контрактну службу. За його словами, якщо такими темпами буде відбуватися робота, то Збройні сили України вийдуть на ту чисельність професійних сил, які будуть спроможні виконати основне завдання.

Президент найближчим часом запровадить Концепцію розвитку сектору безпеки та оборони України, заявив Полторак

Президент України Петро Порошенко найближчим часом підпише указ про введення в дію Концепцію розвитку сектору безпеки та оборони України.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час установчої народи комітету реформ Міноборони та ЗСУ сьогодні у Києві.

"Протягом 2014-2015 років було проведено комплексний огляд сектору безпеки та оборони України, за результатами якого були підготовлені основні стратегічні документи оборонного планування", - зазначив він.

При цьому міністр додав, що усі документи були опрацьовані під час ведення бойових дій і при відпрацюванні усіх документів було враховано досвід, який армія здобула на фронті.

За його словами, у травні 2015 року була затверджена Стратегія національної безпеки та оборони України, у вересні було введено Військову доктрину, у січні 2016 року урядом ухвалено Концепцію розвитку сектору безпеки та оборони, прийняту на РНБО.

"Я сподіваюсь на те, що президент найближчим часом підпише указ про введення в дію Концепції розвитку сектору безпеки та оборони України", - сказав Полторак.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: батальйон морпіхів, навчальний центр спецпризначенців, зенітно-ракетний полк, полторак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ