Чт, 2024-04-25, 18:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 21 » Суботніми провокаціями в Києві керував особисто Клюєв - Яценюк
12:37
Суботніми провокаціями в Києві керував особисто Клюєв - Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що провокаціями під час мітингів 18 травня керував особисто голова Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, пише Українська правда.

"Дана спецоперація з проведення побиття журналістів і простих громадян керувалася особисто і персонально секретарем Ради нацбезпеки і оборони Клюєвим Андрієм Петровичем. Ця особа призначається особисто Віктором Януковичем", - заявив Яценюк.

"На протидію опозиції були кинуті всі сили і засоби. У Міністерстві внутрішніх справ України створили оперативний штаб, якому звітували навіть працівники Служби безпеки України", - заявив лідер "Батьківщини".

"У них все йшло за планом. І завдання було, щоб так звані антифашисти, а точніше - гопники, найняті Партія регіонів, це такі в 90-х роках були, які б'ють на мітингах людей, а у вільний від роботи час крадуть і також у підворіттях б'ють пересічних українців", - додав він.

"Вони повинні були побити тільки представників опозиції, і було дано чітку вказівку, що якщо є людина з бейджом, тобто представник ЗМІ, то не чіпати цих людей", - сказав Яценюк.

"У двох журналістів, яких побили гопники від ПР, не було бейджів, або (їх) не побачили. Тому весь план поламався. Ба більше, вся акція з неймовірно жорстокого побиття і фактичного розколу країни доповідалася персонально президенту", - заявив політик.

"Тому ми вимагаємо завтра в парламенті не просто звіту міністра внутрішніх справ... - він персонально був задіяний у цьому процесі, - а щоб Віктор Янукович, якщо він навіть не знає, хто це зробив, зняв по вертикалі всіх чиновників. Але я переконаний в тому, що особисто президент знав і керував цією спецоперацією", - додав лідер "Батьківщини".

"У нас є відповідні дані. В українській міліції та правоохоронній системі залишилися ще чесні офіцери, які знають, що таке офіцерська честь. І протягом останніх двох днів ми з'ясовували про те, що відбувалося", - зазначив він.

Раніше потерпіла журналістка Ольга Сніцарчук заявила, що напередодні сутички вона зняла свій бейдж з написом "Преса", а її колега Влад Содель - ні. Як відомо, група спортивних молодих людей, підійшовши з Європейської площі, влаштувала бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу, 18 травня, під час мітингів. При цьому міліція не діяла. Бійку почали знімати кореспондентка "П'ятого каналу" Сніцарчук і фотокореспондент "Комерсанта" Содель. Це викликало невдоволення молодиків, і вони побили журналістів.

21 травня Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.

Порошенко про розслідування побиття журналістів: "Це - удар по слабкій владі та міліції"

Інстинкт самозбереження повинен мотивувати українські правоохоронні органи здійснити надзвичайно швидкі дії щодо покарання кривдників, які побили журналістів під час акції опозиції в Києві 18 травня. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат Петро Порошенко, пише Gazeta.ua.

"Подивіться, як відбувалися події з бостонським терористом, - зазначив Порошенко. - Його особу поліція встановила за 6 годин. Йшлося про людину в натовпі, що не була задіяна в активних діях, а навпаки, намагалася сховатися".

Натомість у ситуації з побиттям журналістів серед білого дня в центрі столиці нардеп побачив грубий виклик усьому суспільству.

"Є тисячі фото- і відеоматеріалів, а наші правоохоронні органи пояснюють суспільству, що вони все ще проводять опитування свідків", - обурився Порошенко.

"Моя позиція принципова: кожну годину НЕ затримання, кожну годину не реагування на злочини міліції, кожну годину, яка нібито доводить, що можна безкарно здійснювати подібні злочини - це удар по дуже слабкому авторитету влади взагалі і правоохоронних органів зокрема", - підкреслив політик.

За його словами, сьогодні інстинкт самозбереження повинен мотивувати міліцію до надзвичайно швидких дій, тим більше що вона насправді вже давно знає все про цей інцидент.

Бондаренко: нападника на журналістку затримали і допитали

Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що чоловік, який напав на журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя на мітингу 18 травня, затриманий і допитаний. Про це вона заявила в ефірі телеканал ICTV.

"У мене є дані найсвіжіші про те, що чоловік, який нападав на журналістку, затриманий і допитаний", - сказала Бондаренко.

За її словами, інформація про те, що тільки два журналісти були без бейджів - неправда.

"Коли відбулася сутичка з цими молодиками, поруч спокійно і мирно працювали ще кілька журналістів з фотокамерами. Їх не чіпали", - заявила депутат.

Крім того, Бондаренко заявила про необхідність створити парламентську тимчасову слідчу комісію з розслідування ситуації, коли, як вона стверджує, нібито були побиті особи, що майже пробралися на бронетранспортері до місця проведення акції опозиції, "лише для мирного жарту" - опозиція розцінила дії цих людей як провокацію, і в останній момент бронетранспортер було зупинено силами опозиціонерів.

"Ми виступили з ініціативою сьогодні на погоджувальній раді в Раді, ми повинні завести тимчасову слідчу комісію в парламенті для того, щоб розібратися з тими людьми, які ображають журналістів і б'ють громадян, які в абсолютно мирній формі спробували "потролити" Яценюка, - заявила "регіоналка".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: суботні провокації, Яценюк, Київ, особисто Клюєв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ