Пт, 2024-04-26, 00:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 4 » Свинячий грип - уже у Києві: померла одна людина, ще двоє під підозрою
15:07
Свинячий грип - уже у Києві: померла одна людина, ще двоє під підозрою
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У Києві одна людина померла внаслідок зараження вірусом A/H1N1. Ще дві людини госпіталізовані з підозрою на цей вірус у Київській області, передає Інтерфакс-Україна.

Про померлоговід свинячого грипу заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. "Я тільки що отримала підтвердження від міністра охорони здоров'я про те, що дійсно людина померла від каліфорнійського грипу (вірус A/H1N1)", - сказала вона на селекторній нараді з головами облдержадміністрації в середу в Києві.

У свою чергу перший заступник мера Києва Ірена Кільчицька додала - "вчора людина померла від пневмонії і в нас є перше підтвердження, що це вірус A/H1N1".

За словами голови Київської облдержадміністрації Віктора Вакараша, хворі з підозрою на захворювання свинячим грипом у Переяславі-Хмельницькому та Богуславі були терміново госпіталізовані, а їх аналізи відправлені в лабораторію для підтвердження діагнозу.


Стан одного з хворих надзвичайно важкий, він знаходиться в реанімації.

Тимошенко доручила Міністерству охорони здоров'я і СЕС додатково направити в область 10 тис упаковок препарату "Таміфлю".

"Враховуючи, що в області спостерігається підхід до епідеміологічного порогу, 10 тис упаковок" Таміфлю "сьогодні ж з резерву, який у нас є, направити до Київської області", - сказала прем'єр.

Крім того, вона наполягає на тому, щоб в кожну область, близької до епідеміологічного порогу, з держрезерву направити додатковий обсяг цього препарату. Тимошенко підкреслила, що виконання доручення вона перевірить особисто в телефонній розмові з головами облдержадміністрацій.

У свою чергу Київська міська державна адміністрація виділила 14013 тисяч гривень на закупівлю мінімального набору ліків для профілактики грипу малозабезпечених городян і співробітників медичних установ, які працюють з хворими поза стаціонару. Про це йдеться у відповідному розпорядженні міськадміністрації.

Київміськадміністрація дозволила Головному фінансовому управлінню використати на ці цілі кошти з фонду мера в міському бюджеті-2009.

Цими наборами планується забезпечити пенсіонерів та інвалідів, розмір одержуваних пенсій та державної соціальної допомоги яких не перевищує 700 гривень; осіб, які не мають права на пенсію, але одержують соцдопомогу; одиноких матерів-одержувачів соцдопомоги; з малозабезпечених багатодітних сімей; малозабезпечених, які проживають разом з інвалідом 1-й або 2-ї групи внаслідок психічного розладу.

Також ці набори отримають непрацюючі особи, які отримують соціальну допомогу по догляду за інвалідом 1-ї групи, соціальні працівники, лікарі та середній медперсонал медустанов і станцій швидкої допомоги, працівники правоохоронних органів, що працюють з населенням.

Формувати списки одержувачів наборів ліків мерія доручила Головному управлінню соціального захисту населення з урахуванням списків городян, що знаходяться на обліку в органах соцзахисту і Пенсійного фонду.

Набори будуть лунати малозабезпеченим городянам за місцем отримання ними пенсій та соціальних допомог. Особи, що належать до декількох категорій малозабезпечених, отримають тільки один набір.

КМДА має намір забезпечити мінімальним набором ліків для профілактики грипу 300 тисяч малозабезпечених городян і співробітників медичних установ, які працюють з хворими поза стаціонару.

У перелік ліків, визначений мерією та комунальним підприємством Фармація, будуть входити бинт на три захисних маски, оксолінова мазь, Амізон, Парацетамол і вітаміни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1472 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ