Пт, 2024-04-26, 00:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 22 » Світ не забуває про подвиг Героїв Небесної Сотні
09:48
Світ не забуває про подвиг Героїв Небесної Сотні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Польські активісти звертаються з проханням, щоб ім’ям Героїв Майдану назвали вулицю, прилеглу до скверу імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє "Польське радіо".

У понеділок, 22 лютого, польські активісти, політики та громадські діячі передадуть до місцевої влади Варшави відповідну пропозицію.

"Ми, мешканці Варшави, що нижче підписалися, вважаємо, що варто віддати честь стійкості духу та самовідданості сотень тисяч українців і громадян інших країн, які їх підтримували, в тому числі й поляків, які в листопаді 2013 року вийшли на вулиці Києва, почавши непохитну боротьбу за вільну і проєвропейську Україну", - йдеться в заяві.

Автори ініціативи пропонують надати ім’я Героїв Майдану одній з вулиць, прилеглих до скверу імені Тараса Шевченка у центрі Варшави.

22 лютого відповідну заяву буде передано в Бюро геодезії та кадастру варшавської мерії.

Серед ініціаторів надання вулиці імені Героїв Майдану – директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, депутати Сейму Польщі Малгожата Ґосєвська та Марцин Свєнціцький, польська акторка українського походження Вероніка Марчук, лідер "Політичної критики" Славомір Сєраковський, фонд "Відкритий діалог".

У Берліні влаштували флешмоб до річниці Майдану

У Берліні вшанували пам'ять Небесної Сотні, організувавши флешмоб перед Бранденбурзькими воротами. Про це повідомляє "Укрінформ".

Більш як три десятки осіб зібралися у центрі німецької столиці у неділю вдень. Вони читали вірші про Майдан і спогади свідків про трагічні дні лютого 2014 року. "Вони не хотіли ні безладів, ні кровопролиття; вони лише хотіли кращого майбутнього і діалогу з владою. Але влада не хотіла з ними говорити..." - лунало під дощем над Паризер плац.

Тексти звучали українською, німецькою, англійською і російською мовами. Солідарність з українцями висловили також німецькі і польські друзі.

У Празі вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

Учасники акції вшанування героїв Небесної Сотні в Празі закликали розслідувати вбивство учасників масових протестів у Києві, яке сталося два роки тому.

За загиблими відслужили панахиду. Їхню пам’ять вшанували покладанням квітів, запаленням свічок і читанням віршів, повідомляє "Радіо Свобода".

Громадські активісти, посол України в Чехії та небайдужі українці, серед яких були й безпосередні учасники подій Революції гідності, зібралися на Ольшанському цвинтарі біля символічної могили, на якій рік тому встановили дошку пам’яті героям Небесної Сотні.

Українці Австралії вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

Українська громада Австралії провела низку ювілейних та поминальних заходів з відзначення річниці Революції Гідності та вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні.

"Мені відомо, що багато з вас, українських австралійців, були активними учасниками цих подій безпосередньо чи дистанційно. Це ще раз доводить, що відчуття гідності, свободи, цінностей є спільними для всіх нас", – відзначив у своєму зверненні до української громади Австралії Посол України в Австралії Микола Кулинич.

У свою чергу Управа Союзу Українських Організацій Австралії (СУОА) закликала усіх свої членів "згадати у своїх молитвах тих, хто був активним учасником Революції, тих, хто загинув, тих, хто продовжує боротьбу за гідність та суверенітет України та за їхні родини".

"Закликаємо громаду і далі надавати допомогу Україні!", – йдеться у зверненні СУОА.

Поминальні відправи на вшанування пам’яті героїв Небесної сотні пройшли в українських храмах Канберри, Сіднея та Мельбурна.

Крім того, багато осередків австралійського українства долучилися до ініційованої посольством акції з проведення виставки фотографій Революції Гідності, наданих українським фотокореспондентом Максимом Требуховим, який сам був учасником тих подій.

"Фотороботи Максима Требухова дали змогу не тільки нагадати австралійським українцям про події дворічної давнини, а й привернути увагу австралійської громадськості до жертви, яку Україна заплатила за своє прагнення свободи і гідності", - зазначив представник Посольства України в Австралії.

Зазначимо, 20 лютого в багатьох містах України люди вийшли на народні віча і марші пам'яті Героїв Небесної Сотні.

18 лютого 2014 року в результаті мирного наступу Майдану до Ради загострився конфлікт між протестувальниками і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж дня.

20 лютого стався черговий сплеск силового протистояння. Влада, щоб придушити протест, використала снайперів. Мітингувальники також застосовували зброю.

В ході масових протестів на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого 2014 загинуло понад 100 осіб. Загиблих активістів називають Небесною Сотнею, а події, що отримали назву євромайдан, завершилися зміною влади. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: подвиг Героїв Небесної Сотні, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ