Ср, 2024-04-24, 02:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 6 » Табу на продаж української землі продовжили до 2018 року
19:06
Табу на продаж української землі продовжили до 2018 року
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України продовжила мораторій на продаж землі до 2018 року, прийнявши за основу і в цілому проект закону №2153-1 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення "Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення".

За документ у четвер 6 жовтня проголосували 297 депутатів.

"Проектом акта передбачається внести зміни до пунктів 14 і 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України та продовжити дію мораторію на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення до врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018", - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Раніше повідомлялося, що голова ВР України Андрій Парубій та "Народний фронт", "Батьківщина" і "Радикальна партія" виступають за продовження мораторію на продаж землі.

Нагадаємо, 4 жовтня, біля центрального входу до будівлі Верховної Ради проходила акція аграріїв проти рейдерства та скасування мораторію на продаж землі. Протестувальники вимагали повернути систему оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 1 січня 2015 року, а також продовжити дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, доки не буде розроблено весь комплекс законодавчих актів, необхідних для завершення земельної реформи.

Учасники акції наголошували, що нинішня акція є попереджувальним Всеукраїнським страйком аграріїв.

3 жовтня під час присвяченого оприлюдненню матеріалів другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України конференц-колу голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон ван Руден (Ron van Rooden), кажучи про земельну реформу, зазначив, що наявний мораторій унеможливлює повноцінний розвиток сільськогосподарського сектора і використання землі як застави для отримання кредитів.

"Тому для України важливо рухатися вперед із земельною реформою і внести в парламент нове законодавство, яке уможливить продаж землі", - сказав представник МВФ.

Нагадаємо, 15 вересня фракція "Батьківщина" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5123 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо захисту національних інтересів України, продовольчої безпеки держави та прав землевласників". Так, політсила вимагає продовжити земельний мораторій до 2022 року.

Довідка

Мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення діє в Україні вже 15 років. Термін його дії закінчується 1 січня 2017 року. Власниками землі сьогодні є лише фізичні особи, які зараз фактично позбавлені права розпоряджатися нею. У зв`язку з цим всі аграрні підприємства України обробляють тільки орендовану землю.

У вересні 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що чинний в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення стримує інвестиції в економіку України, зокрема, в аграрний сектор. В свою чергу прем'єр Володимир Гройсман наголошував, що питання про впровадження ринку землі в Україні залишається доволі дискусійним, і влада має запропонувати декілька моделей роботи такого ринку, аби захистити аграріїв і власників землі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: продаж української землі, 2018 р, табу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ