Вт, 2024-04-23, 15:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 27 » Тиха надія путінських хитрих вояків - Die Welt
11:31
Тиха надія путінських хитрих вояків - Die Welt
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Ще два роки тому перший "прем'єр-міністр" "Донецької народної республіки" Олександр Бородай пересувався по Донецьку в камуфляжі в супроводі охоронців, давав конференції журналістам з усього світу і перед телекамерами передавав самописці збитого над Донбасом "Боїнга" малайзійським експертам. "Ця людина поміняла мирну діяльність піар-консультанта в Москві на війну, що стало ще одним очевидним доказом того, що конфліктом керувала російська держава", - йдеться в репортажі оглядача німецької газети Die Welt Юлії Смірнової.

З жовтня 2014 року Бородай, за власними словами, поїхав до Москви і знову взявся до піар-діяльності. Втім, деякі важелі в своїх руках він все ж залишив: торік він заснував "Союз добровольців Донбасу". Ще одним "поверненцем", як йдеться далі, став співголова "Союзу" Андрій Пінчук, який займався створенням власної спецслужби в "ДНР". До цього він кілька років обіймав посаду заступника керівника служби безпеки в Придністров'ї.

Назагал і Бородай, і Пінчук задоволені своїми колишніми ролями. За словами Бородая, він зробив "республіку з анархії". "Ми домоглися хороших результатів, оскільки вже один факт того, що республіка на Донбасі існує, є перемогою". "Ба більше, кожен день свого існування вона завдавала шкоди так званій Україні. Та й взагалі слово "Україна" - смішне", - продовжує Бородай, якому більше подобається термін "Малоросія".

Також Бородай визнав, що "всі тоді бачили паралелі з Кримом, всі вважали це реальним". "У тому числі і я сподівався на те, що питання буде вирішено приблизно так само, як у Криму. Але, на жаль, нам довелося вести війну", - зізнався він. Що стосується "референдуму (про приєднання до Росії - InoPressa), то за ним він тільки спостерігав, але не організовував його, хоч і контактував після цього з Москвою, в тому числі з відповідальним співробітником президентської адміністрації Владиславом Сурковим".

Тим часом частину провини за воєнні поразки обидва звалюють на ще одного громадянина Росії, який брав участь в конфлікті в Україні з перших днів, а саме - на колишнього офіцера спецслужб Ігоря Гіркіна, також відомого як "екс-міністр оборони" сепаратистів Ігор Стрєлков. На початку серпня 2014 року після катастрофи малайзійського "Боїнга" йому довелося покинути Донецьк. Бородай особисто супроводжував його зі своїми людьми до російського кордону, позаяк Гіркін був проти свого від'їзду. І Бородай, і Пінчук натякають на проблеми Гіркіна з психікою: "У нього були напади істерики, він плакав, а потім ціпенів і перебував у пригніченому стані. Загалом, він не витримав випробувального терміну", - розповідає Пінчук. Сьогодні Гіркін-Стрєлков, як нагадує видання, очолює власний політичний рух у Росії, критикує президента Путіна і прогнозує кінець його режиму, а його довга дружба з Бородаєм розвалилася.

Сам Бородай також повернувся в Росію в серпні 2014 року, передавши посаду "прем'єр-міністра" уродженцю Донецька Олександру Захарченку. "Я пішов, бо робив більше шкоди зі своїм паспортом, - стверджує він. - Скоро повинні були початися мінські переговори, і було нелогічно, що Донбасом керував громадянин Росії". Пінчук же залишався главою спецслужби до березня 2015 року та пішов після підписання других Мінських домовленостей і перемоги сепаратистів під Дебальцевим.

Зараз обидва займаються переважно своїм "Союзом добровольців Донбасу", в складі якого, за його власними даними, до семи тисяч осіб. Організація допомагає колишнім учасникам протезами, медичною реабілітацією та санаторним лікуванням у Криму. "Отож навіть після офіційної відставки Бородая і Пінчука Москва дотепер підтримує бойовиків, які воювали на сході України", - робить висновок Смирнова.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: тиха надія путінських хитрих вояків, Die Welt
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ