Пт, 2024-04-19, 05:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 3 » Тимошенко йде. Уряд у відставці
16:49
Тимошенко йде. Уряд у відставці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України відправила у середу у відставку уряд країни на чолі з Юлією Тимошенко.

Після розгляду ініційованого Партією регіонів питання про відповідальність уряду, резолюцію про недовіру Кабінету міністрів підтримали 243 народних депутатів.

За відставку, зокрема, голосували 172 депутати від Партії регіонів, 7 "бютівців", 15 "нунсівців", 27 комуністів, 19 депутатів від Блоку Литвина, 3 позафракційних.

З дружньої ще вчора фракції НУ-НС за відставку Тимошенко проголосувала депутатська група "Єдиний центр", очолювана Віктором Балогою, колись головою Секретаріату екс-президента Віктора Ющенка.

Так, рішення підтримали депутати Бут, Василенко, Довгий, Жванія, Клименко, Кріль, Оробець, Палиця, Петьовка, Плющ, Полянчич, Поляченко, Слободян, Тополов, Шемчук.

Перед голосуванням Оробець у своєму Твітері написала: "Переговорщики домовилися. Як завжди, в останню хвилину. Ми голосуємо".

Від БЮТ за відставку проголосували Барвіненко, Задирко, Омельченко, Каплієнко, Полунєєв, Савченко, Черпіцький.

Перших трьох зрадників БЮТ учора повернув до своїх лав, щоб не дозволити їм, як позафракційним депутатам, вступити в коаліцію з ПР. " Є побоювання , що вони приєднаються до нової коаліції",- зазначив "бютівець" Роман Забзалюк. Проте це не посприяло негативному голосуванню цих нардепів з питання відставки.

Прийняття резолюції про недовіру означає відставку уряду.

Раніше міністр юстиції Микола Оніщук в інтерв'ю "Радіо Свобода" зазначив, що члени уряду України у разі прийняття рішення про відставку Кабміну залишаться виконувати свої обов'язки до формування нового кабінету.

"Уряд повинен продовжувати виконання своїх повноважень до моменту, коли буде сформовано новий склад уряду за принципом безперервності влади", - зазначив Оніщук.

За словами міністра, після позитивного голосування за резолюцію про недовіру уряду, кожен член Кабміну повинен приймати рішення "відповідно до своєї правової та суспільної обов'язком". "Це теж буде конституційною дією, якщо міністр напише заяву про відпустку чи буде перебувати на лікарняному", - сказав Оніщук.

Він зазначив, що в міністерствах є перші заступники міністра, які й повинні виконувати їх повноваження. "Однак потрібно мати на увазі, що цей виконавець повноважень не є членом уряду, тобто він не може приймати рішення на засіданні уряду і не може голосувати", - підкреслив Оніщук.

Сама Тимошенко напередодні голосування зробила заяву, в якій пообіцяла, що одразу після голосування недовіри члени уряду залишать свої кабінети, а БЮТ перейде в опозицію.

Її слова вже після голосування підтвердили прихильники, в тому числі і "бютівець" Сергій Соболєв.

Раніше керівник фракції БЮТ Іван Кириленко сказав: "Як тільки відбудеться позитивне голосування по відставці, уряд у ту ж мить, особливо керівництво - Юлія Тимошенко і Олександр Турчинов - у ту ж мить залишать свої кабінети... Виконувати обов'язки буде покладено на одного з віце-прем'єрів України.

Згідно з Конституцією, парламентська коаліція формує уряд України і пропонує президентові кандидатуру на посаду прем'єра. Однак сьогодні в українському парламенті немає коаліції. Про розпад більшості, яка формувала Кабмін Тимошенко, було оголошено вчора спікером Верховної Ради.

Формат нової коаліції поки що повністю не узгоджено, оскільки є протиріччя в одночасному перебуванні в більшості комуністів і націонал-демократів з НУ-НС, крім того НУ-НС висуває низку вимог щодо тексту коаліційної угоди з Партією регіонів.

Уперше Тимошенко очолила уряд 4 лютого 2005 року, а була знята президентським указом 8 вересня того ж року. Вдруге Тимошенко стала прем'єром 18 грудня 2007-го. Крім того, ще 11 днів (з 24 січня 2005 року) вона обіймала посаду в.о. прем'єра.

Тимошенко стала другою в Україні головою уряду, якій вдалося подолати межу 1000 днів на цій посаді - до неї такого результату добивався лише Віктор Янукович, загальний термін перебування якого на посаді прем'єра становить 1277 днів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1092 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ