Пт, 2024-03-29, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 9 » Тимошенко на чолі опозиції обіцяє невдовзі повалити Януковича
16:36
Тимошенко на чолі опозиції обіцяє невдовзі повалити Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Блок Юлії Тимошенко, партії Народний рух України, Християнсько-демократичний союз, Партія захисників Вітчизни і громадський рух "Народна самооборона" сьогодні об'єдналися в опозицію, передає УНІАН .
У ході мітингу, який був присвячений 196-річчю від дня народження Тараса Шевченка і проходив біля його пам'ятника у Києві, виступили лідер НРУ Борис Тарасюк, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко , лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін і лідер ХДС Володимир Стретович, після чого була зачитана резолюція про об'єднання цих сил в опозицію.

- Луценко назвав Ющенка неробою і зрадником

Учасники мітингу одноголосно схвалили резолюцію і обрали лідерку БЮТ Юлію Тимошенко лідером об'єднаної демократичної опозиції.

Об'єднана демократична опозиція ставить перед собою такі цілі, як відстоювання європейського напрямку розвитку України, захист демократії, створення соціально орієнтованої ринкової економіки, захист незалежності і територіальної цілісності України, недопущення долучення України до будь-яких міжнародних структури та об'єднань, що суперечать європейської інтеграції, зміцнення енергетичної безпеки, збереження газотранспортної системи у державній власності, а також захист статусу української мови як єдиної державної.

"До опозиційної боротьби в ім'я України, її незалежності та утвердження європейського шляху закликаємо всі політичні і громадські сили, що поділяють зазначені цінності. Звертаємося до українського народу із закликом протистояти всім можливим діям, які будуть зазіхати на державність, конституційний лад, демократію і національні цінності України", - йдеться в резолюції.

Сама Тимошенко переконана, що влада президента Віктора Януковича в Україні "ненадовго", про що вона особисто і заявила на мітингу.

"Я переконана, що влада, яка приходить таким нечесним, фальшивим шляхом, вона ненадовго", - сказала відставна прем'єрка.

Вона звернулася "до всього українського народу із закликом бути уважними і не допустити найгіршого розвитку подій".

"Шевченко завжди був і залишиться чужим для таких, як Янукович і його оточення, як, зрештою, Янукович і його оточення є чужими і для Ахматової, і для Чехова", - заявила Тимошенко, очевидно натякаючи на літературні конфузи глави держави, який назвав Анну Ахматову Ахметовою, а російського письменника і драматурга Антона Чехова - українським поетом.

"Новий, як кажуть, інавгурований президент і його оточення бачить Україну через решето власних матеріальних інтересів", - сказала Тимошенко.

"Мені дуже шкода, що повторюється та сама історія, коли Янукович завтра збирається їхати до Канева і вкладати гроші в пам'ятник, але водночас кожною своєю дією, кожним словом, кожною своєю думкою він проти України і всього українського", - додала вона.

Тимошенко запитала: "Так навіщо така неправда? Навіщо їздити до святих місць, щоб прикривати політику, яка робиться і працює проти України?"

"Я думаю, що не можна допускати цих поганих традицій, коли можна робити що завгодно, але потім з'їздити в Канів і, по суті, отримати собі індульгенцію. Я думаю, що такі люди - гідні спадкоємці малоросіянства. Проти таких землячків і виступав Шевченко, і боровся з ними", - додала вона.

Тимошенко закликала присутніх "дати один одному зобов'язання, що ми разом чітко і сильно протистоїмо всьому, що є антиукраїнським, йдемо разом і об'єднуємо всіх людей доброї волі".

"І я знаю, що це знову завершиться шансом, який Господь дав Україні, і цього разу ми шанс цей ніколи нікому не дамо зруйнувати і втратити. І це буде, повірте мені, найближчим часом", - додала вона.

Луценко назвав Ющенка неробою і зрадником

Разом з тим її колега по опозиції Луценко назвав колишнього президента Віктора Ющенка "неробою і зрадником України".

Виступаючи на мітингу, він висловив думку, що за час свого президентства Ющенко робив все для того, щоб всі позитивні результати влади асоціювалися виключно з ним, і всіма способами намагався зганьбити сильних лідерів, які підтримували його під час помаранчевої революції.

Лідер "Самооборони" заявив, що Ющенко зрадив демократичні сили, коли підписав універсал з Януковичем. "Він нероба і зрадник України", - сказав Луценко. Він зазначив, що Ющенко зробив усе для того, щоб Янукович переміг на виборах президента. "Я не можу зрозуміти, чому Ющенко не прийшов на інавгурацію до парламенту, тому що він його (Януковича - ред.) за руку і привів туди", - сказав Луценко.

Політик закликав політсили об'єднатися в боротьбі проти Януковича. На його думку, лідером такої боротьби має стати саме Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ