Пт, 2024-04-19, 06:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 13 » Тимошенко не буде "тіньовим прем'єром"
15:34
Тимошенко не буде "тіньовим прем'єром"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не буде очолювати "тіньовий уряд". Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко в ефірі Шустер Live.
"Смію вас запевнити, що Тимошенко не буде прем'єром у тіньовому уряді, тому що вона не за посаду б'ється, а за країну", - сказав він.

"Я, наприклад, не буду тіньовим міністром внутрішніх справ. Мене цікавить справа в цілому, а не просто посада, до якої треба дійти через кілька років", - підкреслив Луценко.

Лідер "Самооборони" також вважає, що "опозиція повинна бути об'єднаною".

"Я впевнений, що ми знайдемо спільну мову і з Давидом Важаєвичем (Жванією), і з Яценюком, і з Кириленком. З усіма тими, хто не сприймає курс Партії регіонів", - підкреслив він.

Позавчора в Раді створили коаліцію і затвердили Кабмін на основі ПР. "Бютівці" вважають це рішення нелегітимним , але, незважаючи на це, вже оголосили про свій перехід в опозицію і намір формувати тіньовий уряд.

Але в опозиції немає єдності. Про свій намір формувати тіньовий уряд, крім БЮТ, вже заявили "Фронт змін" і "Єдиний центр".

І якщо, наприклад, люди Тимошенко готові співпрацювати з лідером Фронту Арсенієм Яценюком , то у самого Яценюка наполягають на тому, що Тимошенко не може бути у складі Кабміну, оскільки не є нардепом (вона склала свій мандат, вступаючи на посаду прем'єра, але законом не передбачено повернення депутатських повноважень після відставки з цієї посади).

УНП закликає сформувати опозицію без Тимошенко

Проти Тимошенко в опозиції виступає вже і Українська народна партія. УНП пропонує національно-патріотичним силам розпочати переговори щодо формування правої опозиції для захисту національних інтересів і завоювань національної демократії в Україні. Про це йдеться в заяві УНП, повідомила прес-служба партії.

УНП заявляє про "неучасть у так званої демократичної опозиції Юлії Тимошенко, враховуючи її антиукраїнську діяльність на посаді прем'єр-міністра України, а також деструктивну співпрацю БЮТ з Партією регіонів у парламенті, що призвело до припинення діяльності демократичної коаліції у 2008 році".

УНП у своїй заяві наголошує, що "неодноразові спроби БЮТ спільно з Партією регіонів узурпувати владу шляхом внесення змін до Конституції і закріплення так званої двопартійної квазідемократії, спроби переглянути мовне законодавство, піддавши сумніву державний статус української мови, грубе нехтування національними інтересами в енергетичній сфері, ігнорування коаліційної угоди, а також провальна економічна політика не дають можливості розглядати БЮТ та її лідера як єдиного представника національної опозиції".

УНП також у документі вкотре заявляє про неучасть депутатської партійної групи УНП у новій коаліції" ,оскільки "принципи її формування не відповідають нормам чинної Конституції, а отже, поставлена під сумнів легітимність новосформованого уряду"." Такі дії неприпустимі", - наголошується в заяві УНП.

Литвин вважає, що право на опозицію треба заслужити

Разом з тим, "набагато простіше демонструвати опозиційність, і з тієї ніші гримати, поправляти, наставляти, але нічого не робити", - вважає Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Про це він сказав сьогодні, повідомляє телеканал " Рада ".

"Щоб заявляти про свою опозиційність, треба спочатку хоч щось зробити для держави, для країни, для людей, треба заслужити право на опозицію", - сказав він, відзначивши, що більшість тих, хто присвоїв собі статус опозиціонерів, "не мають морального , навіть людського права про це говорити ".

Відповідаючи на питання про відсутність єдності у лавах опозиціонерів, керівник парламенту сказав, що він не бачить нічого поганого в боротьбі за право називатися "себе опозицією".

Головне, щоб у процесі цього змагання країна отримала позитив у вигляді обгрунтованих проектів законів і постанов, які будуть підтримуватися сесійним залом і виконуватися, сказав спікер.

Литвин також висловив думку, що опозиція "може, я б навіть сказав, зобов'язана сформувати опозиційний уряд". "Головне, щоб вироблялися пропозиції, рішення, і що не менш важливо, щоб був контроль за діями чинного Кабінету міністрів", - сказав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1063 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ