Пт, 2024-03-29, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 4 » Тимошенко погрожує "Майданом" за нечесні вибори
15:29
Тимошенко погрожує "Майданом" за нечесні вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Кандидат на посаду президента, чинний прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що готова вивести своїх прихильників на вулиці у випадку, якщо другий тур президентських виборів пройде нечесно.
"Абсолютно точно. Якщо цей закон ( прийнятий 3 лютого, який вносить зміни в закон про вибори президента, якими скасовується обов'язковий кворум у дві третини голосів для прийняття рішень дільничними і окружними комісіями. - ред) набуде чинності і якщо нам не вдасться у технічному та організаційному порядку забезпечити чесне волевиявлення людей і чесне підтвердження цього волевиявлення, ми будемо піднімати людей", - сказала вона на прес-конференції у Києві в четвер, відповідаючи на запитання, чи можливе в Україні повторення Майдану-2004 року.

При цьому Тимошенко не уточнила, яким має бути розрив між кандидатами у другому турі виборів, щоб обидва з них визнали результати.

"Для того, щоб вибори були законними, необхідно відмовитися від цих змін до закону (про вибори президента - ред)", - сказалп вона.

Закон який лобіювала Партія регіонів, Верховна Рада прийняла вчора. Відповідно до нього, виборчі комісії будуть мати право проводити засідання навіть за відсутності кворуму. Саме в цьому нововведення від "регіоналів" "тимошенківці" бачать підготовку до нечесної боротьби за президентське крісло.

У БЮТ стверджують, що завдяки цим змінам у ПР з'являються важелі тиску на хід виборів та доступ до фальсифікації результатів.

"Регіонали" категорично відкидають ці звинувачення і стверджують, що називаючи рішення нардепів "не демократичним" насправді Тимошенко "істерично бреше" , щоб прикрити свою явну поразку.

Експерти, у свою чергу, вважають, що прийняті парламентом зміни до закону про вибори президента унеможливлять зрив голосування, але спричинять плутанину у роботі дільничних виборчих комісій.

Тим часом, спікер Верховної Ради Володимир Литвин сьогодні вже підписав скандальний закон і направив його президенту Віктору Ющенку.

"Бютівці" ще вчора заявили, що не мають жодних сумнівів, що саме голосування відбулося за вказівкою президента Ющенка, який, як вони прогнозують, що вже в четвер підпише закон. І дійсно, вже сьогодні чинний президент поставив крапку в суперечках на цю тему, а свій підпис відповідно - під під законом.

Отже,закон все-таки набув чинності і Тимошенко на доказ своїх слів, у результаті може вивести новий Майдан. Втім, напередодні Окружний адмінсуд Києва завбачливо заборонив "Батьківщині" і "Союзу молоді регіонів України" проводити масові акції на Майдані Незалежності з 1 лютого по 1 березня.

Тимошенко заявила про тиск Генпрокуратури на суддів апеляційного адмінсуду Києва

Торкнулася сьогодні на прес-конференції Тимошенко і теми судів. Вона заявила, що на суддів апеляційного адміністративного суду Києва чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури.

"Вчора, позавчора проти суддів апеляційного адміністративного суду були відкриті кримінальні справи, і вже 2 дня суддів запрошують в Генеральну прокуратуру, де залякують, щоб вони не приймали рішень, які відстоюють букву закону і Конституції", - зазначила вона.

Тимошенко також заявила, що фактично Вищий адміністративний суд України "позбавлений легітимного керівництва і приймає протиправні, неправосудні рішення".

Прем'єр стверджує, що США і РФ не впливають на хід кампанії, а оцінку проросійськості або прозахідності вважає некоректною

При цьому Тимошенко впевнена, що інші держави не впливають на хід президентської виборчої кампанії в Україні.

"Я переконана, що на перебіг виборчої кампанії в Україні жодна інша держава не впливає", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи є вплив на кампанію з боку Росії або США.

Тимошенко також зазначила, що інші держави "ведуть себе абсолютно коректно".

"Чи впливають виключно українські політики, які з одного боку захищають демократію України, а інші просто кладуть її під каток і, по суті, знищують її на корені", - додала вона.

Розкритикувала прем'єр і експертів. Прем'єр вважає некоректною оцінку експертів щодо проросійськості або прозахідності кандидатів на посаду президента України.

"Я можу впевнено сказати, що некоректно говорити про проросійськість або прозахідність. Це категорично не можна пов'язувати", - сказала вона.

Тимошенко назвала свого супротивника по виборам "представником кримінальних кіл"

Водночас кандидат у президенти зазначила, що її опонент на виборах, лідер Партії регіонів Янукович є "представником кримінальних кіл" в Україні, який, перебуваючи при владі, незаконно розпоряджався державним майном.

"І про це залишилися всі свідчення у вигляді постанов уряду, підписаних угод та інших" скромних "дій, які позбавляли державу сотень мільярдів доларів, у тому числі стратегічній власності", - додала вона.

На її думку, Янукович і люди, які його "проштовхують до влади", сприймають політику як потужний бізнес.

"Я не хочу повторення такої політики для держави, я хочу, щоб у державі була відновлена справедливість, і щоб у державі сильна влада служила народу", - підкреслила Тимошенко.

Глава Кабміну просить українців привести її до президентства, щоб не дати Януковичу "згвалтувати демократію"

Крім усього іншого, вона закликала громадян України забезпечити всенародний контроль за виконанням закону в другому турі виборів.

"Те, що відбувається в нашій державі, несумісне з захистом ваших прав, з чесними виборами, з побудовою демократичної держави. Я прошу вас повстати проти цього, по-перше, своїм приходом на вибори, по-друге, проголосувати проти такого шляху розвитку держави , а, по-третє, просто всенародним контролем над цими виборами ", - сказала вона.

Тимошенко заявила, що кожен громадянин України може бути присутнім на ділянці, має право висловлювати свою позицію.

"Я прошу вас не дозволити Януковичу зґвалтувати нашу демократію та чесні вибори", - додала вона.

Другий тур виборів президента України призначено на 7 лютого . За посаду глави держави будуть боротися лідер Партії регіонів Янукович і прем'єр-міністр України Тимошенко. У першому турі голосування розрив між кандидатами склав понад 10% голосів не на користь прем'єра.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1218 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ