Ср, 2024-04-24, 21:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 7 » Тимошенко проти "тіньової приватизації всього, що має Україна"
22:13
Тимошенко проти "тіньової приватизації всього, що має Україна"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Екс-прем'єр України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає до формування рівноправних відносин з Росією, які б відповідали українським інтересам в енергетичній сфері.
"Якщо відбудуться домовленості (з Росією – ред.) в атомній енергетиці, українська атомна енергетика стане неукраїнською. Нам встановлять ринкові ціни, і через енергетику впливатимуть політично. Це фундаментальна втрата енергетичної незалежності України", - заявила вона на прес-конференції в п'ятницю у Вінниці.

На її думку, в даний час "відбувається найпринизливіша тіньова приватизація всього, що має Україна".

"Я хочу будити Україну, щоб на фоні апатії ми не втратили державу", - наголосила вона.

Тимошенко знову закликала українців вийти на вулиці із закликом "не торгувати Україною". Разом з тим, вона не проти рівноправних економічних відносин з Росією.

"Співпраці з РФ - так. Я працювала над цим, будучи прем'єр-міністром. Але сьогодні відбувається поглинання України", - зазначила політик.

Очищення у лавах БЮТ відбуватиметься за принципом "генетичного спрямування", обіцяє Тимошенко

Тимошенко заявляє, що очищення у лавах БЮТ відбуватиметься за принципом "генетичного спрямування".

"Ми суттєво перебудуємо та оновимо свою партію. Підбір людей відбуватиметься не за віковим цензом, а за генетичним спрямуванням. Відбиратимуться люди, які мають генетичний код, тобто виступають із гаслом "Україна понад усе", - сказала вона.

Тимошенко додала, що у БЮТ залишаться стійкі люди, які не спокусилися на принади чинної влади.

Крім того, лідер БЮТ критично оцінила ситуацію у фракції її політичної сили у Верховній Раді.

"Наша партія повинна істотно перебудуватися й оновитися. Вона не повинна бути закритим клубом. У наступній команді будуть тільки ті, хто займає чітку позицію", - сказала Тимошенко.

Лідер об'єднаної демократичної опозиції закликає громадян 11 травня прийти до ВР і вимагати доповіді уряду про угоди, які готуються до підписання з РФ

Тимошенко закликає громадян у вівторок, 11 травня, прийти до Верховної Ради і вимагати від уряду виступили у парламенті й надати інформацію про проекти угод, які готуються до підписання з Російською Федерацією 17 травня під час візиту до України президента Росії Дмитра Медведєва.

"Ви знаєте, що міністр закордонних справ України Грищенко оголосив, що 17 травня в Україну для підписання 10 стратегічних угод приїде президент Російської Федерації. Скажіть, хтось із нас, або взагалі в Україні знає, які через декілька днів будуть підписані стратегічні угоди, чого вони стосуються? Хто їх готує, яке обговорення відбувається навколо цих угод, які експерти над ними працюють?" - запитала лідер опозиції.

За словами Тимошенко, вона запитувала у керівників великих корпорацій про ці проекти угод, і вони їй відповіли, що угоди готує РФ.

"Я звернулася до всіх державних корпорацій, монополій, які можуть потрапити в систему такого глобального перерозподілу власності. Я звернулась і запитала: які готуються угоди? Всі керівники цих корпорацій і монополій сказали, що угоди готуються в Російській Федерації, що вони їх не бачили, не знають і підписуватися вони будуть в той день, коли приїде президент РФ, і тоді все суспільство дізнається про те, що ж там сталося", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що необхідно вимагати від влади роз'яснень і діяти на випередження.

"Саме тому треба діяти на випередження, саме тому 11 травня – це перший робочий день Верховної Ради, коли до приїзду президента сусідньої держави залишається всього 6 днів, ми збираємо біля ВР всіх людей, які розуміють, що 17 травня ми можемо втратити 3-4 стратегічних напрямки розвитку, не тільки галузі, не тільки державні монополії, а стратегічні напрямки розвитку. Ми збираємо людей, які будуть своєю волею, своєю присутністю, будуть разом з депутатами ВР вимагати, щоб 11 травня у ВР прийшов Азаров, всі ключові міністри, і щоб вони доповіли парламенту і суспільству, які угоди готуються для підписання 17 травня. Всі ми сьогодні мусимо вийти з головним гаслом "Я не торгую Україною!", тому що Україною не можна торгувати", - наголосила Тимошенко.

Вона також повідомила, що опозиція внесла на розгляд парламенту проекти постанов, в яких пропонує заслухати на найближчому засіданні Верховної Ради звіт урядовців про хід переговорів між Україною та РФ стосовно підготовки міждержавних угод, підписання яких заплановане на 17 травня.

"Наша політична команда внесла проекти постанов, в яких закладено якраз заслуховування в парламенті Азарова, міністра закордонних справ, міністра палива та енергетики, міністра промисловості для того, щоб ми відчували, куди ведуть країну", - сказала Тимошенко.

Тимошенко заявила, що Ющенко їй не партнер

Лідер об'єднаної демократичної опозиції Тимошенко вважає, що колишній президент України, лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко їй не партнер.

"Він не мій партнер. У нас недавно було спілкування, але з нього нічого не вийшло", - сказала Тимошенко.

Лідер опозиції зауважила, що зустріч з Ющенком ініціювала вона сама.

"Доки політики не приборкають своїх амбіцій, ми не зможемо об'єднати країну", - наголосила Тимошенко.

Нещодавно Тимошенко заявила, що вибори до ВР, після яких можна буде оголосити імпічмент президенту, можуть призначити "будь-якої хвилини" - якщо країна "послідовно демонструватиме, що не сприймає такої політики.

Вона визначила основним завданням опозиції привести 300 своїх депутатів до парламенту на дочасних виборах.

Для досягнення цієї мети вона вже почала створювати Комітети захисту України по всій країні. Зокрема, акція протесту під стінами парламенту може пройти вже 11 травня.

Раніше вона закликала до скинення президента Віктора Януковича, а також до недопущення ратифікації у Верховній Раді "харківських угод". Однак угоди були ратифіковані.

У свою чергу, влада не збирається ігнорувати акції протесту опозиції. Якщо лідер БЮТ Тимошенко виведе на вулиці своїх прихильників з вимогою про оголошення дочасних виборів до Верховної Ради, Партія регіонів збирається відповісти такими ж вуличними акціями.

"Вона виведе, а ми що - сидітимемо? І ми виведемо. Тоді що - громадянська війна?" - заявив народний депутат від ПР Володимир Ландик.

Також він висловив переконання, що Тимошенко не вдасться оголосити перевибори.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 955 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ