Ср, 2024-04-24, 15:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 12 » Тимошенко "шиють" хабарі за 2003-5 рр
16:05
Тимошенко "шиють" хабарі за 2003-5 рр
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко була викликана в Головне слідче управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) 12 травня 2010 року для вручення їй, відповідно до вимог статті 98-2 КПК України , копій постанов про порушення проти неї кримінальної справи про організацію спроби давання хабарів суддям Верховного суду України. Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби ГПУ для ЗМІ, оприлюдненому в середу.
Як заявляє прес-служба ГПУ, ця кримінальна справа була порушена у травні 2004 року і була закрита передчасно у січні 2005 року без виконання в повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено статтею 22 КПК України. У зв'язку з цим зараз досудове слідство у справі відновлено.

Напередодні джерело, близьке до ГПУ, повідомив, що Тимошенко викликали до ГПУ через порушену у травні 2004 року кримінальну справу про спробу дачі хабара суддям Верховного суду за звільнення з-під варти родичів Тимошенко.

Тоді помічник Тимошенко Володимир Боровко звернувся до ГПУ із заявою про те, що лідер БЮТ дала йому 125 тис дол для передачі суддям, щоб ті винесли рішення про звільнення із СІЗО колишніх керівників корпорації ЄЕСУ. Крім того, Боровко надав ГПУ відеозапис своєї розмови з Тимошенко на цю тему.

Сама вона заперечувала факт такої розмови, називала це фальсифікацією влади, проте тодішня експертиза підтвердила справжність відеозапису.

10 червня 2004 ГПУ зробила подання до Верховної Ради, але парламент відмовив у знятті депутатської недоторканності з Тимошенко. А у 2005 році, після приходу до влади Віктора Ющенка і самої Тимошенко, справу було закрито.

Вчора прес-секретар Тимошенко Марина Сорока повідомила, що у середу лідера БЮТ викликають до Головного слідчого управління ГПУ для вручення постанови про порушення кримінальної справи.

Тимошенко каже, що до ГПУ її покликали через "якісь" хабарі

Сьогодні, виходячи з будівлі ГПУ, Тимошенко спробувала пролити світло на формальні причини її виклику "на килим".

"Це ще кучмівська сфальшована справа, яка була відкрита 19 травня 2003 року і базувалася на фальшивих заявах людей, які тоді були підставлені СБУ", - заявила Тимошенко.

"Мова йшла про якийсь відеозапис, який вони пред'являли для підтвердження якихось хабарів", - пояснила вона.

Тимошенко прибула до будівлі головного слідчого управління ГПУ за повісткою, яку продемонструвала журналістам. У повістці вказано тільки номер кримінальної справи, в рамках якої вона була викликана до прокуратури, але не конкретизовано, чого саме стосується ця справа.

"У зв'язку з проведенням Генеральною прокуратурою України досудового слідства у кримінальній справі N49-1293 запросив мене слідчий з особливо важливих справ Пушкар для вручення постанови про порушення кримінальної справи", - сказала Тимошенко.

Вона також стверджує, що президент України Віктор Янукович дав вказівку Генеральній прокуратурі знайти підстави для притягнення її до кримінальної відповідальності, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Генеральній прокуратурі у всіх кабінетах говорять про те, що Янукович дав персональне доручення керівництву Генпрокуратури знайти будь-які підстави, не має значення які, але протягом 3-4 місяців посадити мене у в'язницю", - заявила Тимошенко в середу журналістам, заходячи в будівлю Головного слідчого управління Генпрокуратури, куди її викликали повісткою в рамках розслідування кримінальної справи.

"Це персонально Янукович дав доручення. Він відстежує цей процес. Персонально Януковичу керівництво Генпрокуратури звітує про всі свої "досягнення", - підкреслила лідер БЮТ.

На думку лідера БЮТ, Генпрокуратура займається виконанням політичних замовлень. "Там діє принцип "чєго ізволітє?". Такі повістки на допити треба видавати з портретами Януковича", - зазначила Тимошенко.

За її словами, "як наслідок сьогодні - така повістка з метою вручення постанови про порушення кримінальної справи".

За словами екс-прем'єра, таке прагнення її заарештувати викликано її позицією щодо намірів уряду передати стратегічні підприємства до загального управління з Росією.

"Готується великий тіньовий проект з приватизації державних монополій, використовуючи технологію створення спільних підприємств із сусідньою державою. Наша політична команда єдина перешкоджала цьому", - сказала вона.

"Янукович бачить Україну з авторитаризмом, згортанням демократії, без опозиції, без будь-яких обмежень у своїх нечесних плани щодо України", - підкреслила Тимошенко.

При цьому лідер БЮТ пов'язує виклик на наступний допит з візитом до України президента Росії Дмитра Медведєва. Вона назвала невипадковим те, що наступний допит з обранням запобіжного заходу призначено на 17 травня, коли Україну відвідає російський президент.

"Думаю, ніяких (випадкових - ред.) співпадінь немає. 17 травня планується підписання недопустимих угод про здачу всіх українських монополій, і 17 травня Янукович хоче показати, як він розправляється з опозицією", - сказала Тимошенко.

На запитання, чи можливий її арешт, вона відповіла: "Я цього не виключаю".

Водночас вона дала зрозуміти, що збирається оскаржувати постанову про притягнення її до кримінальної відповідальності.

На запитання, який розвиток подій можливий, екс-прем'єр відповіла: "Це залежить (від того), наскільки залежними будуть суди. Якщо суди будуть такі ж кишенькові, як Генпрокуратура, то можливо все".

При цьому Тимошенко сказала, що підписка про невиїзд не зупинить її. "Мене ніякі підписки про невиїзд не обмежать. Я буду їздити по Україні і розповідати, яку владу ми отримали", - заявила вона.

Тимошенко прогнозує, що дії проти неї зустрінуть опір громадськості. "Думаю, довго така ситуація не залишиться, бо надто різко бере Янукович, люди його зупинять", - вважає екс-прем'єрка.

За словами Тимошенко, їй також вручено повістку до прокуратури на 17 травня. "Вони запрошують мене в наступний понеділок для обрання запобіжного заходу - а це або підписка про невиїзд, або арешт, та для допиту в якості свідка", - заявила Тимошенко.

Разом, з тим, за словами "бютівця" Володимира Яворівського, якщо Тимошенко все ж таки посадять у в'язницю, то в Україні з'явиться "суперлідер".

В ГПУ стверджують, що справа проти Тимошенко "залізна", а закрили її дарма

У БЮТ назагал вважають, що кримінальне переслідування Тимошенко - "найкращий піар". "Усім зрозуміло, що це суто політичне замовлення. А якщо Юлію Володимирівну ще й заарештують, наші рейтинги злетять угору", - сказав один з депутатів БЮТ, пише в середу газета "Сегодня". .

Але один з колишніх керівників ГПУ вважає інакше: "Справа проти Юлі залізна. Не треба боятися робити з неї мученицю. Пора вже дивитися тільки на закон".

Разом з тим, заступник генпрокурора Віталій Щоткін підкреслив, що Тимошенко викликали до Генпрокуратури через одну зі старих кримінальних справ, яку "раніше було необґрунтовано припинено, а нині відновлено".

За його словами, екс-прем'єра викликали як підозрювану.

На запитання, про яку саме справу йдеться, Щоткін відповідати відмовився.

У вівторок увечері депутат від БЮТ Андрій Сенченко заявив, що екс-прем'єра викликають до Генпрокуратури у справі від 2003 року. "Стару справу часів Кучми", яку було "вже давно закрито", дістали з метою "залякати, натиснути на опозицію і дискредитувати".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1033 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ