Вт, 2024-04-23, 11:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 4 » Тимошенко волає: авторитарний режим Януковича прийшов, щоб красти
20:44
Тимошенко волає: авторитарний режим Януковича прийшов, щоб красти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що всі депутати, які не перереєструвалися у фракції БЮТ, будуть позбавлені депутатських мандатів. Про це Тимошенко сказала сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Ми будемо проводити цю перереєстрацію і ми будемо добиватися того, щоб наша фракція мала можливість потім позбавити всіх, хто залишається за межами фракції, мандатів", - сказала Тимошенко.

На її думку, саме зараз усі депутати, які пройшли до парламенту за списками БЮТ, перевіряються на ідеологічну та моральну стійкість.

Тимошенко вважає, що деякі депутати від БЮТ вимушені були увійти до коаліції через залежність від влади, оскільки бізнесу, яким вони володіють, не повертають, згідно із законом, ПДВ. Інші, за її словами, переходять до коаліції за гроші.

"За входження у коаліцію віддають мільйон доларів одразу, і потім 25 тисяч – щомісяця. Всі депутати ці ставки знають", - зазначила вона.

Водночас лідер БЮТ не впевнена, що позбавлення депутатських мандатів можна буде здійснити дуже швидко.

"Можливо, ми це не зробимо сьогодні, коли такий потужний тиск владою здійснюється на суди, на Центральну виборчу комісію, на Верховну Раду, але завжди залишиться право у нас скористатися тією статтею Конституції, яка передбачає, що невходження у фракцію позбавляє депутата мандата. Якщо при перереєстрації депутати не увійдуть до складу фракції, значить, вони мають всі конституційні підстави позбавлятися мандатів", - резюмувала Тимошенко.

Тимошенко впевнена, що реформи Януковича збагатять 10 осіб

Тимошенко заявляє, що реформи президента Януковича спрямовані на збагачення його оточення.

"Його слова, що олігархи більше не будуть стояти в чергах, відповідають дійсності. Бо країна належить 10 людям: Януковичу і 9 особам з його оточення. Всі вони відомі поіменно. І сьогодні ніякої нової черги не буде", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні весь розподіл всіх економічних можливостей країни буде мати 10 секторів для заробітчанства від політики. Думаю, знаковою є заява Януковича, що він за 5 років завершить приватизацію", - додала вона.

За словами Тимошенко, сьогодні "не просто розписаний кожен державний об'єкт, не просто визначено, хто, як і за які мінімальні гроші буде це приватизувати, а будь-який перехід між цими зонами впливу буде каратися вже далеко не законом, а по їх поняттям і розумінню".

"Ми побачимо підсумки (приватизації) не по показникам зростання валового внутрішнього продукту, а по збалансованим показникам таких журналів, як Forbes, де ми побачимо, як примножуються статки окремих людей, які потрапили в так звану золоту українську десятку, - підсумувала Тимошенко.

Тимошенко вважає, що Янукович створює корупційну Україну, а не країну для людей.

"Україною Януковича, на жаль стане корупція у всіх сферах нашого життя, починаючи від того, що на кшталт корупції буде задобрюватися кожна країна, яка так чи інак впливає на життя нашої держави, і далі ми будемо бачити такі традиції, коли високозбагачений уран – Сполученим Штатам, перший візит до Брюсселя – Європейському Союзу, а можливо, і третину газотранспортної системи, пролонгування перебування Чорноморського флоту в Криму – Російській Федерації, і багато чого іншого", - сказала Тимошенко.

За її словами, головною сентенцією для Януковича стало "на політиці треба заробляти гроші", а ідеологією - корупція в усіх сферах.

"Корупція є базою зміцнення його влади. Корупція в Конституційному суді призвела до того, що коаліцію в Верховній Раді сформовано неконституційно, коли депутат перетворився на товар ходовий і не дуже дорогий", - заявила Тимошенко.

"Корупція - коли кожному міністру доведено план до двору, де і скільки він має заробити сам і скільки має покласти в казну", - додала вона.

"Я можу легко передбачити, як всі державні монополії на базі спільних підприємств будуть приватизовані. При цьому це буде найбільша тіньова приватизація за всі роки", - пообіцяла лідер БЮТ.

У зовнішній політиці Янукович взяв курс на Гондурас, каже Тимошенко

Тимошенко констатує відступ президента Януковича від курсу євроінтеграції.

На переконання Тимошенко, "європейська риторика" з вуст президента "лунатиме тим гучніше, чим менше кроків буде здійснюватися для її реалізації".

"Я не хочу говорити про його зовнішню політику, ви все бачите. Весь цей популярний трьоп про євроінтеграцію так і залишиться трьопом", - сказала вона.

На зауваження про те, що під час свого послання Янукович висловив намір "взяти курс на Китай", Тимошенко відповіла: "Янукович не бере курс на Євросоюз, на Китай, він бере курс на Гондурас. І взагалі мені здається, що все, що робить Янукович, - це не курс, а підготовка до нового перерозподілу країни завдяки добре організованій системі влади".

Нова Конституція має передбачати право народу на референдум щодо дочасних виборів парламенту і президента

Тимошенко закликає підготувати альтернативний президентському проект змін до Конституції.

"І якщо Янукович має в своїх далекосяжних планах винести на референдум новий проект Конституції, то ...одночасно вся інтелектуальна частина суспільства має створити свій проект і винести на референдум", - заявила лідер БЮТ.

"Знаючи, як зі зміною прізвища президента може мінятися напрямок країни з демократії на інший, треба виписати в Конституції всі запобіжники для таких президентів, що перетворюють демократію на авторитарні режими", - наголосила Тимошенко.

За її словами, ця Конституція має передбачати право народу на референдум щодо дочасних виборів парламенту і президента.

"Щоб країна не давала такі величезні лаги часу президентам і парламентам, які починають служити своїм інтересам", - додала Тимошенко.

Також Тимошенко вважає, що вибори в Україні мають проходити за пропорційною системою з відкритими списками.

"Пропорційна система започатковує в Україні партії європейського типу, зараз цю систему хочуть ламати. Так, пропорційна система потребує вдосконалення, і воно може йти виключно через запровадження відкритих списків на виборах", - заявила Тимошенко.

Водночас вона назвала однією зі складових повернення до авторитаризму спроби відновлення мажоритарної системи виборів.

"Тоді зовсім по-іншому виглядатиме країна. Ми пам'ятаємо останні мажоритарні вибори при Кучмі, коли в кабінеті президента розписувалися на округи представники великого бізнесу, і коли адмінресурс підтягувався під кожен округ, де Кучма хотів провести кишенькового депутата", - обурилася вона.

Як відомо, Партія регіонів пропонує повернутися до змішаної системи на місцевих виборах. Це дозволить їм зменшити відсоток для Юлії Тимошенко, чия сила перемагає на виборах завдяки її образу, а не регіональним лідерам.

Тимошенко: посилені заходи охорони Януковича свідчать про усвідомлення ним того, що він неправильно керує країною

Тимошенко вважає, що посилені заходи охорони Януковича свідчать про те, що він усвідомлює, що неправильно керує країною.

"Думаю, що його життю загрожує якраз безліч представників силових структур, міліціонерів і інших представників силових органів влади, які так його охороняють, що скоро в обіймах задушать. Я думаю, що насправді президент мусить себе поважати, і він мусить поважати народ, який його обрав на цю посаду", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що не повинна бути така ситуація, коли переміщення глави держави супроводжується тисячами озброєних людей, "які починають чинити тиск на громадян".

"Я думаю, що такі акції охорони президента свідчать про те, що Янукович просто усвідомлює, що він рухається не в тому напрямку, не так керує країною, що йому вже потрібно захищатись від власного народу, і те, що його справжні плани і думки абсолютно не співпадають з планами і думками людей, які за нього голосували", - зазначила Тимошенко.

Тимошенко заявляє про утиски свободи слова і застерігає західні демсили від подвійних стандартів стосовно України

Тимошенко заявляє про утиски свободи слова.

"В Україні досконала модель авторитарної влади ґрунтується на тому, що всі рейтингові, впливові канали центрального телебачення протягом першого місяця Янукович вибудував у систему зовнішньої та внутрішньої цензури", - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що йдеться про "нескомпрометовані ток-шоу, які плануються і проводяться на основі жорсткого сценарію, що розробляється в аналітичних структурах Партії регіонів".

Крім того, за словами лідерки БЮТ, цензура наявна також у щоденних блоках новин провідних телеканалів, що "доносять людям інформацію так, що в людей складається враження про життя в країні, яке абсолютно не відповідає дійсності".

"Це означає, що повертається "радянщина" в найгіршому розумінні цього слова, коли люди сприймають інформацію з телеканалів і не відчувають реальності, яка щодня руйнує нашу державу", - наголосила вона.

Водночас Тимошенко висловила сподівання на те, що опір цензурі в журналістських колах України, а також реакція міжнародних організацій і об'єднань на факти утисків свободи слова зможуть "уповільнити цей рух Януковича до абсолютної диктатури над свободою слова в Україні".

Також Тимошенко застерігає західні демократичні сили від подвійних стандартів стосовно України.

"Сьогодні достатньо часто під час інтерв'ю мені ставлять запитання: "А у вас не склалося враження, що Україну західний світ розміняв на певні геополітичні інтереси з Росією?". І це питання звучить все більш і більш окреслено. Це значить, що такі сумніви є і в Україні, і в світі. Я можу сказати, що ми, якщо поважаємо свою незалежну державу, якщо поважаємо себе як гравця і учасника всіх геополітичних процесів як мінімум в нашому регіоні світу, – ми не можемо взагалі думати, що Україну десь розміняли на якісь геополітичні програми з Росією", - сказала Тимошенко.

Вона висловила думку, що Захід втомився від невизначеності в Україні і сподівався, що нова влада зможе навести порядок в Україні і буде сповідувати демократичні цінності.

Тимошенко вважає, що західна політична спільнота мала такі надії.

"Але сьогодні для світової демократичної спільноти багато що стає зрозумілим. Я хочу ще раз звернутися до них, я дуже добре пам'ятаю, коли ще не були підбиті результати виборів пана Януковича, вже деякі західні лідери і західні країни почали вітати його з перемогою на президентських виборах", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що коли після інавгурації Януковича почалося створення неконституційним способом парламентської коаліції, західні лідери очікували рішення Конституційного суду з цього питання і не звертали увагу на незаконність таких дій.

Також вона нагадала, що після підписання українсько-російських угод про зниження ціни на російський газ для України і продовження терміну перебування Чорноморського флоту у Севастополі Захід заявив, що це справа України і Росії.

"Я просто хочу всім західним лідерам, західним аналітикам нагадати, що для нас, політиків і пересічних громадян України, сповідування подвійних стандартів демократичним середовищем світу є просто незрозумілим і недопустимим. І поки будуть сповідуватись подвійні стандарти по відношенню до головних цінностей демократичних країн, поки задля підтримки окремих авторитарних лідерів будуть знаходитися пом'якшені моделі ерозії демократії, я думаю, доти світ буде мати проблеми і з відсутністю демократії в окремих країнах, і з відсутністю свободи слова, і з тероризмом, і з іншими речами, які несумісні зі стабільним життям світу", - зазначила Тимошенко.

Вона висловила сподівання, що західні країни і всі сусіди України будуть називати речі своїми іменами і не будуть сповідувати подвійних стандартів до України, захищаючи свої національні інтереси.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ