Чт, 2024-03-28, 22:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 7 » Тимошенко: за деякими суддями КС "в'язниця плаче"
18:47
Тимошенко: за деякими суддями КС "в'язниця плаче"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що Генеральна прокуратура України за умови належного виконання своїх функцій мала б порушити кримінальні справи проти тих суддів Конституційного суду, які беруть хабарі за ухвалення незаконних рішень. Про це Тимошенко заявила сьогодні журналістам біля Генеральної прокуратури, передає УНІАН.

"Сьогодні, якби в Україні була Генеральна прокуратура, то справи потрібно порушувати проти тих конституційних суддів, які скоїли злочин і які, згідно з Кримінальним кодексом, прийняли завідомо неправосудні рішення", - сказала Тимошенко.

За її словами, не самі диктатори створюють певні ризики для країни. "Страшні ті політики, ті прокурори, які для будь-яких диктаторів створюють умови порушення Конституції і законів і узурпації влади. Страшні ті люди, які освячують такі рішення", - підкреслила вона.

Крім того, Тимошенко заявляє, що чинна влада не зможе позбавити її права захищати правду в Україні, "навіть кинувши за ґрати".

"Я думаю, що пан Янукович мене може, використовуючи репресивну машину, кинути за ґрати, але свободи висловлювати свою думку, боротися за Україну він ніколи мене не позбавить. Це неможливо. Це просто йому і його братії не по силах", - заявила вона.

Тимошенко зауважила, що прийшла до Генпрокуратури захищати не себе. "Я сюди прийшла захищати Конституцію України, залишки демократії, які поки що зберігаються в Україні. Я сюди прийшла захищати усе добре, на що Україна сподівалася всі останні роки", - наголосила лідер БЮТ.

Продовжуючи тему, вона запевнила, що за жодних обставин як політик не буде мовчати і не буде "десь у кулуарах обговорювати такі недопустимі випадки порушення Конституції". "Я буду про це завжди говорити публічно, які б прокуратури мене не кликали", - запевнила Тимошенко.

Разом з тим, на її думку, сьогоднішній день можна відзначити у календарі "як день початку політичних репресій".

- Тимошенко прийшла до Генпрокуратури

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко сьогодні прийшла за викликом до Управління підтримання державного обвинувачення в судах Генпрокуратури для надання пояснень щодо можливого підкупу суддів Конституційного суду України, передає УНІАН.

Вона прибула до зазначеного управління, яке розташоване в центрі Києва на вул. Б.Грінченка, 3-д і куди її викликали на 14.00, із запізненням на 40 хв.

В інтерв’ю журналістам Тимошенко повідомила, що як доказ на підтвердження оприлюдненої нею раніше інформації вона готова надати працівникам прокуратури лист-звернення на її ім’я, в якому вказані факти, які вона озвучила кілька днів тому.

Також вона зауважила, що її інтереси в правоохоронних органах буде представляти народний депутат Віктор Швець, який кілька років тому також був її адвокатом.

"Я прийшла з депутатом Віктором Швецем, який в часи кучмізму був моїм адвокатом і з яким ми проходили всі репресії. Це мій надійний друг і захисник. І ми з ним будемо починати новий захист проти нових репресій влади", - сказала Тимошенко.

Як сказала Тимошенко, "причиною цього виклику так, як вказано в запрошенні, яке я отримала, є моя публічна позиція відносно рішення Конституційного суду, який освятив незаконне рішення створення коаліції у парламенті".

При цьому вона зазначила, що КС раніше прийняв рішення, яким заборонено створення коаліції в парламенті окремими депутатами, і чітко визначив, що коаліція має складатися з депутатських фракцій і є "єдиною можливою коаліцією". "Але після того, як Янукович зайняв посаду Президента, Конституційний суд на його вимогу різко поміняв своє рішення і різко поміняв свою позицію і визначився вже вчора, що фракції, в тому числі й окремі народні депутати, які на базі хабарництва, запроданства створюють коаліцію, все це є законним і конституційним", - заявила лідер опозиції.

Як стало відомо, Юлія Тимошенко залишила приміщення Генпрокуратури після 1,5 години опитування щодо тиску на суддів КС.

У розмові з журналістами на виході з ГПУ Тимошенко заявила, що ще раз підтвердила слідчим свою інформацію, що суддів КС підкуповували.

"Прикро те, що сьогодні за політичними переконаннями починаються кримінальні переслідування. Слава богу, ще не закривали за грати, але такі симптоми для демократичної країни просто недопустимі", - заявила Тимошенко.

- Тимошенко наполягає на порушенні справи проти суддів КС

Юлія Тимошенко та її адвокат Віктор Швець наполягають, щоб Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом винесення суддями Конституційного Суду заздалегідь неправомірного рішення щодо визнання легітимною нинішню коаліцію. Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам у Києві після завершення опитування Тимошенко в Генпрокуартурі заявив Швець.

"Ми наполягаємо на тому, щоб була порушена кримінальна справа щодо винесення суддями КС неправосудного рішення", - сказав він, зауваживши, що Тимошенко була запрошена виключно для опитування.

Крім того, за його словами, Тимошенко під час зустрічі з представником Генпрокуратури надала "всі необхідні письмові документи".

Відповідаючи на запитання, чи будуть знову Тимошенко викликати до Генпрокуратури, адвокат сказав, що "її немає чого викликати".

У той же час він зауважив, що не може прогнозувати, яким чином після надання Юлією Тимошенко відповідних пояснень надалі діятиме Генпрокуратура.

"Побачимо, як буде діяти Генпрокуратура. Час покаже", - додав він.

Як повідомлялось, Тимошенко отримала повістку до Генеральної прокуратури за поширення нею інформації стосовно ходу розгляду справи у Конституційному суді щодо формування коаліції.

Зокрема, 29 березня Тимошенко звинуватила президента Януковича та Партію регіонів у тиску на Конституційний суд з вимогою ухвалення рішення, що засвідчує конституційність утворення нової коаліції.

За словами Тимошенко, представники Партії регіонів по одному викликають членів Конституційного суду і вимагають або ухвалити рішення про те, що коаліція і уряд є легітимними, або обрати декілька інших варіантів. Перший варіант – написати заяву про звільнення за власним бажанням, при цьому суддям гарантується непогане пенсійне забезпечення та посада, але нижчого рівня. Другий варіант – отримати 1 млн дол за ухвалення рішення про конституційність створення коаліції.

Зазначимо також, що 7 квітня Конституційний суд України ухвалив рішення у справі про офіційне тлумачення положень Конституції і регламенту Верховної Ради, що стосуються порядку формування парламентської коаліції за участю окремих народних депутатів. Суд оприлюднить своє рішення у цій справі завтра, 8 квітня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1174 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ