Сб, 2024-04-20, 18:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 25 » Тимошенко: загрози пандемії в Україні немає, але вакцинація необхідна
10:46
Тимошенко: загрози пандемії в Україні немає, але вакцинація необхідна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає за необхідне оголосити в країні початок добровільної протипандемічної вакцинації.

"На сьогодні я можу сказати, що ситуація стабілізувалася, епідемія пішла на спад, загрози пандемії в Україні немає. Минулого тижня зафіксовано найнижчу захворюваність з початку епідемії. Нам вдалося зупинити грип", - сказала Тимошенко у зверненні щодо епідемічної ситуації, що транслювався у вівторок ввечері.

Водночас, зазначає глава уряду, "загроза ще не минула і нам невідкладно треба зробити декілька важливих кроків".

По-перше, вважає Тимошенко, необхідно не припиняти до середини весни застосування спільних профілактичних заходів проти грипу та вірусних інфекцій, заходів, спрямованих на зміцнення імунітету та індивідуального захисту - "в сім'ї, у навчальних та дошкільних закладах, у трудових колективах, в місцях колективного збору людей ".


"По-друге, оголосити в країні початок добровільної протипандемічної вакцинації. Саме добровільною, одночасно з публічним роз'ясненням професійними науковцями та лікарями всіх переваг вакцинації та можливих непрямих дій", - сказала глава українського уряду, зазначивши, що вже у наступному місяці Всесвітня організація охорони здоров'я надасть Україні п'ять мільйонів доз вакцини безкоштовно, "іншу частину ми зобов'язані терміново закупити".

Зазначимо, зараз на реєстрації в Україні є дві вакцини - канадська і російська.

Однак, як пише "Дело", Росія відмовилася продавати Україні вакцину, посилаючись на те, що вона проводиться тільки для внутрішніх потреб. У такому випадку Україні доведеться купувати все ту ж "рекламовану" ВООЗ вакцину виробництва GlaxoSmithKline.

Її вартість становить 15 дол за дозу. За словами головного санітарного лікаря Олександра Біловола, для проведення повноцінної вакцинації Україні необхідно 12,5 млн доз вакцини. За словами прем'єр-міністра, 7,5 млн доз препарату буде закуплено за бюджетні гроші.

Однак цифри, наведені чиновниками, явно завищені. Згідно зі статистикою, щорічно від сезонного грипу в країні вакцинується не більше 5 млн людей. Таким чином уряду потрібно буде викласти за вакцину, яка навряд чи буде використана, близько 112,5 млн дол.

Крім того, наголошує Тимошенко, до можливого початку другої хвилі епідемії необхідно забезпечити кожну районну та міську лікарню мінімально необхідним набором реанімаційного обладнання, цифровими рентгенапарати, генераторами кисню і системами його подачі хворим, каретами "швидкої допомоги", які обладнано апаратами штучного дихання.

Прем'єр також наголосила на необхідності повного переоснащення санепідемстанцій сучасним лабораторним обладнанням.

"Ми, саме сьогодні, зобов'язані забезпечити кожну область і кожну лікарню постійним незнижуваним запасом необхідних ліків і медичних марлевих пов'язок. Ми починаємо реформувати систему роботи всіх аптек країни, створюємо мережу державних аптек і систему контролю за ціною і якістю ліків", - також зазначила голова уряду.

За її словами, в середу, 25 листопада, уряд на своєму засіданні затвердить спеціальний склад робочої групи з високопрофесійних представників системи охорони здоров'я країни і в четвер ця команда розпочне роботу над комплексним реформуванням системи охорони здоров'я.

"Всі необхідні реформи будемо проводити невідкладно. Просто шкода, що вісімнадцять років наша незалежна країна втратила на корупцію, створення кланів та їхнє збагачення, а також на порожню політичну суєту", - сказала вона.

"Ми наздоженемо бездарно втрачене за вісімнадцять років час, реформуємо систему охорони здоров'я, як і всі інші сфери нашого життя", - цитує прем'єра УНІАН.

Прем'єр-міністр зазначає, що світова пандемія грипу - це не "політична вигадка, а жорстока реальність", яка "за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, торкнулася майже всіх країн.

Вчора Тимошенко також пообіцяла, що ініціює розгляд на позачерговому засіданні Верховної Ради у четвер, 26 листопада, питання про спрощення реєстрації вакцин. "Я особисто буду звертатися до депутатів з проханням, щоб вони прискорили розгляд питання (про спрощення реєстрації вакцин.-ред)", - сказала вона.

Як зазначила заступник директора європейського регіонального бюро ВООЗ Наті Менабде, "національна процедура реєстрації в Україні вимагає масованих клінічних випробувань вакцини, а вони в період пандемії не є доцільними", - сказала вона.

За її словами, "ВООЗ гарантує, що якість і безпеку перевірені дуже серйозними випробуваннями".

Вчора також стало відомо, що президент Віктор Ющенко не підпише закон про надання 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу навіть, якщо Верховна Рада подолає його вето на цей закон. Втім, Тимошенко така перспектива не лякає і вона заявила, що Верховна Рада буде боротися за надання коштів, ініційоване прем'єром . Тим часом днями, найбільша фракція в парламенті своєю заявою дала зрозуміти, що не розділяє намірів Тимошенко. "Регіонали" заявили, що не будуть голосувати за подолання вето в четвер, тобто не будуть "вибивати" 1 млрд грн на боротьбу з епідемією.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1667 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ