Чт, 2024-03-28, 18:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 11 » Тимошенко звинувачує Ющенка у вбивстві своїх же виборців
13:16
Тимошенко звинувачує Ющенка у вбивстві своїх же виборців
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Ющенка негайно підписати закон про надання 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією грипу.

"Якщо він не підпише, це буде означати, що він хоче повернення до надзвичайного стану, до часів, коли епідемія розповсюджувалася. І на фоні цього зупинити президентські вибори. Я вважаю, що для президента ця діяльність є несумісною з перебуванням на посаді", - заявила Тимошенко, відкриваючи засідання Кабміну у середу, 11 листопада, передає "Українська правда".

"Домовлено про закупівлю реанімаційного медичного обладнання, протипандимічної сезонної вакцини від грипу. Домовлено про закупівлю антибіотиків. Робота зупинилася за однієї банальної причини: майже 8 днів президент не підписує закон про надання мільярда гривень на боротьбу з епідемією", - сказала Тимошенко.


"Поки цей закон не буде підписано і поки уряд не отримає необхідні фінансові ресурси, ми не можемо укласти жодного контракту. Ми не можемо боротися з епідемією", - додала вона.

"Ми вважаємо, що діяльність президента, коли він свідомо не підписує закон про виділення грошей на боротьбу з епідемією, при чому закон, який проголосовано майже всіма депутатами, це пряма діяльність проти України", - заявила прем’єр.

Тимошенко також наголосила, що "за кожну людину, яка хворіє або гине, персональну відповідальність несе президент". Вона висловила сподівання, що Ющенко до кінця середи підпише цей закон.

Як повідомлялося, 3 листопада Верховна Рада надала 1 мільярд гривень на боротьбу з епідемією грипу. "За" проект у першому читанні проголосувало 229 депутатів, у цілому – 401. Гроші будуть надані Міністерству здоров'я, а не уряду. Пропозиція надати кошти уряду не була підтримана депутатами ПР і частини НУ-НС, які заявили, що Тимошенко їх пустить на виборчі цілі. Гроші мали взяти з коштів спрямованих на підготовку й проведення Євро-2012.

Ющенко має намір ветувати закон про надання 1 млрд грн на боротьбу з епідемією

Президент має намір застосувати право вето до закону "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 рік", який передбачає додаткове фінансування боротьби з епідемією грипу і ГРВІ в обсязі 1 млрд грн.

"Не треба мене шантажувати. У мене є право президента, і я їм скористаюся", - додав президент.

Також він звинуватив уряд в тому, що він не провів вакцинацію перед епідемією.

"Головна претензія до уряду – це відсутність вакцинації", - заявив Ющенко.

"Уряд вчисту програв програму вакцинації. Країна зустріла два сезонних грипи без імунізації", - наголосив він.

Прем'єрка закликає відновити держгаратнтії на кредити "Укрмедпостач"

Прем’єрка також закликає президента не блокувати рішення уряду про надання держгарантій на кредити "Укрмедпостач". За словами Тимошенко, за цими держгарантіями мало бути закуплено реанімаційне медичне обладнання з Австрії.

"Мали закуповуватися спеціальні реанімаційні столи, спеціальні інкубатори для новонароджених дітей. Я хочу повідомити президенту і всій країні, що найбільше вражені цією епідемією (каліфорнійським грипом) вагітні жінки, які починають хворіти на 7, 8, 9 місяці вагітності", - сказала вона.

За словами Тимошенко, тоді лікарі приймають рішення про дострокові пологи, після яких дитина має бути поміщена у реанімаційний пристрій.

"У середу це обладнання мало прийти з Австрії, але у вівторок, щоб зупинити цей процес, президент наклав вето. Я хочу запитати, хто буде відповідати за життя кожного немовляти, яке не отримало таке обладнання", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко зазначила, що за цими постановами мали надійти апарати штучної вентиляції легенів та реанімобілі.

"Я хочу запитати, де мораль у того президента, який таким шляхом зупиняє боротьбу з епідемією і хто буде відповідати. І чому таким чином хочуть повернутися до надзвичайного стану", - сказала вона.

Прем’єр наголосила, що "це не просто аморально, це злочинно, це те, за що відповідатиме людина, яка перебуває при владі".

Тимошенко звернулася до членів уряду з проханням ухвалити відкрите звернення до президента щодо ситуації, яка склалася.

"Я хотіла би, щоб цей саботаж був припинений сьогодні. Щоб президент відкликав вето з постанов", - заявила вона.

"Ми проголосуємо і поновимо дію цих постанов, і я сподіваюся, що президент не накладе на них вето", - додала Тимошенко.

"Західна Україна, до речі, і голосувала за президента. І таким чином вбивати людей політичним шляхом, які за нього віддавали голоси, це просто не вкладається у свідомість нормальної людини", - сказала вона.

Як відомо, на початку жовтня президент України припинив дію постанов Кабміну про видачу держгарантій залучення кредитів на загальну суму понад 17 млрд грн. Причиною цього стало перевищення бюджетного ліміту з видачі держгарантій на суму 15,2 млрд грн.

9 жовтня президент підписав указ №815 "Про припинення дії окремих постанов Кабміну", яким оскаржив в Конституційному суді постанови Кабміну №819, №1012, №1017 і №1025, тим самим заблокувавши залучення державними компаніями "Украгролізинг", "Укрмедпостач" і "Укрвакцина" зовнішніх кредитів під державні гарантії. З серпня по вересень ці компанії отримали право узяти кредити на суму 17,164 млрд грн (за курсом НБУ) у австрійського Unicredit Bank, корейського Експортно-імпортного банку і англійської компанії Medic Trust.

Уряд перевищив свої повноваження, порушивши ст. 14 закону "Про держбюджет на 2009 рік", що передбачає надання в поточному році держгарантій в розмірі, що не перевищує 37 млрд грн, запевняє Віктор Ющенко. До 5 серпня - даті отримання гарантій "Укрмедпостачем" - Кабмін вже взяв зобов'язання на суму 35,5 млрд грн. З тих пір обсяг урядових держгарантій сягнув 52,2 млрд грн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1262 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ