Вт, 2024-04-23, 11:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 20 » Тисячі людей штурмували Раду через скасування пільг. ВІДЕО
14:52
Тисячі людей штурмували Раду через скасування пільг. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Воїни-афганці та чорнобильці, що з ранку протестували під парламентом проти скасування пільг, знесли огорожу під Верховною Радою і штурмували будівлю. Учасники акції прорвали міліцейський кордон і з криками "Ганьба!" оточили саму будівлю парламенту.

Біля входу до другого під'їзду Ради виникли бійки між мітингувальниками і "беркутівцями". Раду оточив "Беркут", але учасники акції відтіснили його до дверей і штурмували вхід до парламенту. Двері в будівлю Верховної Ради були зачинені зсередини. Пікетники намагалися вибити їх, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Через деякий час супротивники ухвалення законопроекту, яким Верховна Рада має намір уповноважити Кабінет міністрів встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам, прорвалися на територію парламенту.

За даними співробітників міліції, під стінами парламенту було близько 4 тисяч мітингувальників. За словами організаторів акції, мітингувальників вже більш як 10 тис людей. Вони припинили штурм парламенту після того, як до них вийшли на переговори представники фракцій.

Депутати Партії регіонів вийшли поспілкуватися з людьми. Але ветерани просто їх обматюкали, зокрема, лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Людьми ніхто не керував, зауважує "Українська правда".

Лідера фракції Партії регіонів у парламенті Олександра Єфремова облили водою при спробі втихомирити людей.

За словами учасників, винним за скасування пільг вони вважають віце-прем'єра Сергія Тігіпка, відставки якого вони й вимагають.

Учасники мітингу здебільшого представляють ветеранські та чорнобильські організації. В руках вони тримають плакати "Тігіпко, вийми руки з кишень ветеранів", "Руки геть від чорнобильського закону" тощо.

Багато хто з присутніх одягнений у камуфляжну форму - переважно це воїни-інтернаціоналісти, які воювали в Афганістані, а також учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Зі сцени, встановленої з боку Маріїнського палацу, зранку виступали народні депутати від опозиції. Зокрема, нардеп від НУ-НС Анатолій Гриценко зазначив, що опозиція закликає всіх громадян прийти під Верховну Раду 22 вересня, коли буде розглядатися у другому читанні законопроект №9127, яким пропонується скасувати пільги.

Раніше повідомлялось, що влада скасує пільги 16 категоріям громадян, з-поміж них ветеранам ВВВ, "чорнобильцям" та дітям війни.

У перехідних положеннях законопроекту скасовуються певні обсяги соціальних гарантій, таких як знижки на сплату комунальних послуг, грошові винагороди, надбавки до пенсії співробітникам міліції, прокуратури, державної пожежної охорони, медикам, працівникам культури, шахтарям, громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, ветеранам війни і праці, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань.

Єфремов пообіцяв, що Рада не розглядатиме обмеження пільг цього тижня

Закон про обмеження соцгарантій ветеранам-афганцям та чорнобильцям не розглядатиметься цього тижня. Такої домовленості досягнуто між депутатами та мітингувальниками, які штурмували Верховну Раду.

Раніше до журналістів вийшов Єфремов, який повідомив, що Верховна Рада не розглядатиме цього тижня закон про виконання рішень судів.

За його словами, між депутатами та протестувальниками відбулася "доволі складна, емоційна та іноді навіть чоловіча розмова".

У результаті, сказав Єфремов, було прийнято рішення відтермінувати ухвалення закону в цілому до узгодження його тексту з громадськими організаціями, які захищаються права воїнів-афганців, чорнобильців та інших категорій громадян.

У свою чергу голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький на спільному брифінгу з Єфремовим зачитав резолюцію, в якій афганці і чорнобильці вимагають відкласти розгляд закону до повного узгодження з ними. Зокрема, вони вимагають видалити з закону 2-й розділ та перехідні положення.

Вони також погрожують у разі невиконання їхніх вимог розпочати безстрокову акцію протесту з вимогою розпуску парламенту.

Згодом частина натовпу почала відступати до Маріїнського парку. Інші стоять впритул до рядів "Беркуту", під Радою. Час від часу натовп вигукує лозунг "Дайте гарантії, брехуни!".

Депутати, які в перші хвилини були серед "беркутівців", повернулися в Раду. Бійців "Беркуту" стає більше.

За словами учасників бійки, під час протистояння проти них використали газ.

Литвин попередив опозицію: якщо "афганці" прорвуться до зали ВР, то нардепи там не залишаться

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин попередив опозицію, що коли мітингувальники зайдуть в сесійну залу ВР, то ніхто не залишиться в парламенті.

Про це Литвин сказав на засіданні Верховної Ради, коментуючи виступи народних депутатів з приводу пікетування парламенту України і спроби штурму приміщення ВР, передає УНІАН.

Литвин зазначив, що профільний комітет ВР має працювати над підготовкою до другого читання законопроекту щодо скасування соціальних пільг деяким категоріям громадян, щоб "зробити його цивілізованим".

Він підкреслив, що пропонується, щоб в законі було зафіксовано, що виплати мають здійснюватися тим, кому скасовуються пільги, не нижче фактичних виплат. "Давайте це запишемо і проголосуємо, аніж ми будемо демонструвати цю ворожнечу. Якщо ви думаєте, що хтось залишиться в цій сесійній залі, після того, коли зайдуть ці люди, то ви глибоко помиляєтеся", - підкреслив Литвин.

Він нагадав представникам опозиції, що в червні 2008 року, коли вони були при владі, то були відмінені ряд пільг на суму в 105 млрд грн різним категоріям населення.

Партія "Батьківщина" та її фракція у Верховній Раді солідарні з тими, хто виявив небайдужість та незгоду із наступом влади на соціально-економічні права. "Батьківщина" разом з Комітетом опору диктатурі підтримує та ініціює подальші акції протесту з метою не допустити ухвалення антинародних рішень влади, заявили у прес-службі партії Тимошенко.

Єфремов домовився з афганцями і чорнобильцями: їм віддадуть Тігіпка

Робочу групу, яка має знайти спільну мову з афганцями та чорнобильцями, очолить віце-прем’єр Сергій Тігіпко. Про це повідомив Єфремов після розмови з мітингувальниками.

"Робочу групу очолить Тігіпко, бо він відповідає за цей напрямок в уряді", - сказав він.

"Наскільки я розумію, з організаторами (акції протесту) ми домовилися", - додав Єфремов. "У будь-якому разі, це – люди, а з людьми треба розмовляти, подобається це чи ні", - зазначив регіонал.

За його словами, "ні міліція, ні хтось інший не може стати щитом між владою і народом". Єфремов додав, що спочатку учасники акції поставилися до нього агресивно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1216 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ