Пт, 2024-04-26, 00:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Тюремні лікарі відмовилися шпиталізувати Савченко
20:36
Тюремні лікарі відмовилися шпиталізувати Савченко
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Консиліум лікарів після огляду Надії Савченко 11 квітня вирішив, що вона не потребує екстреної госпіталізації попри сухе голодування. Про це йдеться в прес-релізі Федеральної служби виконання покарань Росії, яке надійшло у вівторок, 12 квітня, до російського агентства "Интерфакс".

"За результатами проведеного огляду й клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум оцінив стан здоров'я Савченко як задовільний, екстреної госпіталізації вона не потребує", - повідомило відомство.

За даним служби виконання покарань, консиліум у складі фахівців громадської охорони здоров’я відбувся напередодні, у ході його було проведено низку обстежень Савченко.

"Вона залишається під динамічним спостереженням лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримуючу терапію", - йдеться у прес-релізі.

Напередодні адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну у п'ятницю, 15 квітня, буде госпіталізовано.

"У п'ятницю Надію думають госпіталізувати. Поки що своєї згоди на госпіталізацію вона не дала, але ми її будемо переконувати погодитися на це", - сказав він.

За словами Фейгіна, Савченко можуть направити в одну з лікарень Ростова-на-Дону.

"Із високим ступенем імовірності Надія погодиться на госпіталізацію, і вона відбудеться", - сказав він "Интерфаксу".

Як відомо, Савченко голодує без води вже 6 днів.

Нагадаємо, від шпиталізації та припинення сухого голодування Савченко й надалі відмовляється, проте погодилась на крапельниці глюкози та хлориду натрію.

Як повідомлялося, Надія Савченко 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення, після того, як 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалено лише після набрання чинності вироком у її справі.

Раніше повідомлялося, що Савченко наполягає на допуску до неї іноземних медиків.

У Путіна не знають, чи голодує Савченко

У Кремлі заявляють, що не знають, чи голодує Надія Савченко. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у вівторок, 12 квітня, передає Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання, чи є ризик того, що стан здоров'я Савченко, яка оголосила голодування, різко погіршиться ще до ухвалення рішення президентом Росії у її справі, він відповів:

"Я тут з вами погоджуся, ось ви сказали, що нібито (голодування – ред.). Справа в тому, що ми дійсно точно не володіємо інформацією, чи йде мова про голодування, тому що дані дуже суперечливі - і від неї, і від адвоката. Там то мова йде про голодування, то мова не йде, то сухе, то не сухе".

"Ми виходимо з того, що в системі ФСВП, безумовно, контролюється здоров'я ув'язнених і тому, звичайно, в даному випадку не хочеться думати про погане. Хочеться сподіватися на те, що якщо якісь нездужання там має місце, то відповідно їй буде надаватися допомога", - сказав Пєсков.

При цьому він по-єзуїтськи додав: "Якщо це має місце. Ще раз повторюся, якоюсь інформації про стан здоров'я ув'язненої Савченко ми не володіємо".

Крім того, Пєсков стверджує, що на "пряму лінію" з президентом РФ Володимиром Путіним не надходять запитання про Савченко, передає РІА Новости.

"Я перелопатив багато-багато тисяч запитань: не питають люди про Савченко, і з України не питають про Савченко", - сказав Пєсков.

Він не уточнив, чи планує президент порушити тему Савченко в ході "прямої лінії".

"Нічого не можу зараз сказати, я б не хотів чогось передрікати, це ж досить вільна розмова. Якщо ця тема буде цікавити, то буде", - пообіцяв Пєсков.

Захист вимагає від ФСВП результатів обстеження Надії Савченко

Захист Надії Савченко вимагає від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ результатів її аналізів та обстежень, повідомив адвокат українки Микола Полозов.

"Ми вимагаємо від органів ФСВП негайної передачі результатів аналізів і проведених обстежень Надії Савченко її рідним або адвокатам для отримання експертного висновку про стан її здоров'я", - написав він на сторінці у Facebook у вівторок, 12 квітня.

Адвокат нагадав, що консиліум відомчих лікарів ФСВП під керівництвом чиновника ФСВП Ларіонової відрапортував, що здоров'я Савченко задовільне і госпіталізації вона не потребує.

"Цій лукавій заяві є пояснення. Після жахливого п'ятничного аналізу крові, рівень в'язкості якої вчетверо перевищував норму, у ФСВП спохватилися. Терміново відрядили лікарів і обладнання з Москви, умовили Надію на внутрішньовенне вливання глюкози і хлориду натрію", - додав Полозов.

За його словами, такий захід має короткочасний ефект, проте Савченко вже сьомий день на сухій голодовці, і "внутрішньовенні вливання хоч і розріджують кров, запобігаючи утворенню тромбів, вони не заповнюють втрат організму".

"Особливо небезпечне припинення таких процедур без виходу з голодовки. Виникає ефект "рикошету", стан здоров'я може одразу погіршитися", - прогнозує адвокат.

Водночас, наголосив він, ця інформація відома лише зі слів ФСВП.

"Жодних документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії не дають, не видають їх рідним Савченко, її адвокатам, консулам України... Довіри до лікарів ФСВП немає ніякої", - зазначив Полозов.

Він також нагадав, що Савченко неодноразово вимагала медичного обстеження незалежною комісією медиків з України або Німеччини, які могли б підтвердити або спростувати заяви лікарів ФСВП, дати експертну оцінку аналізам і результатам обстеження.

"Але на всіх рівнях державної влади Росії як українцям, так і німцям просто нічого не відповідають. Ані так, ані ні", - додав адвокат.

Проте, за його словами, є надія, що "виходячи з меркантильних міркувань про вигоду, яку можна виторгувати за Савченко, Кремль не допустить її смерті".

"Виконавці зі шкури вилізуть, але підтримуватимуть її основні медичні показники. Але якими методами та засобами? Яким це буде життя Надії Савченко до її звільнення?", - задається питанням Полозов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: відмова, тюремні лікарі, шпиталізування Савченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ