Пт, 2024-04-26, 00:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 8 » Трамп транслює ідеї, які доведеться врахувати будь-якій адміністрації - InoPressa
11:35
Трамп транслює ідеї, які доведеться врахувати будь-якій адміністрації - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Сутичка Клінтон - Трамп починається з перевагою на користь Клінтон, але до перемоги їй ще далеко: Трампа вважають природним, а її поведінку - награною. Настрої виборців, на які спирається Трамп, напевно вплинуть на наступного президента. Світові лідери теж задумалися, чи не відображає сходження Трампа деформацію американської громадської думки, яка серйозно змінить ставлення США до союзів задля гарантування безпеки і до торгівлі?

Стривожені тим, що Дональду Трампу вдалося стати кандидатом у президенти від Республіканської партії, світові лідери сушать голову, пишуть кореспонденти The New York Times.

"Від Пекіна, Токіо і Сеула до штаб-квартири НАТО в Брюсселі та вразливих балтійських країн чиновники й аналітики заявляють в інтерв'ю, що бачать в успіху запропонованої Трампом платформи "Америка передусім" (America first) провісник того, що союзникам доведеться більше платити за військовий захист або надавати в обмін торговельні поступки", - йдеться в статті.

"Пропозиції Трампа з приводу міжнародних відносин - погроза вивести США з НАТО, міркування, чи не прибрати американську ядерну парасольку, що захищає Японію і Південну Корею, обіцянку накласти величезні торговельні податки на Китай - сприймаються з сумішшю тривоги і здивування", - констатують журналісти.

"З боку Європи було б помилкою думати, що феномен Трампа просто зійде нанівець, - сказав колишній представник Італії в НАТО Стефаніні. - Настрої, які транслює Трамп, напевно вплинуть на наступну адміністрацію і наступний Конгрес".

Жорсткі слова Трампа про американські інтереси вже спонукали деяких чиновників переосмислити нещодавно висловлену президентом Обамою критику на адресу європейських і близькосхідних союзників США, яких він назвав "безбілетниками".

Однак для багатьох людей, що живуть на неспокійному кордоні з Росією, найбільша загадка - небажання Трампа критикувати Володимира Путіна, - зазначають автори. "Він часто висловлює захоплення Путіним, заявляє, що поважає його силу і бачить в ньому того, з ким можна вести переговори. Для європейців це звучить як провісник того, що Трамп грає на руку Путіну, віддаляючи США від НАТО", - йдеться в статті.

"Ентузіазм, з яким Росія підтримує Трампа, мабуть, викликаний припущенням, що він справді виведе американські війська з Європи", - сказав директор Kennan Institute (Вашингтон) Метью Рожанськи.

Саме цього бояться всі інші жителі регіону, в якому НАТО - єдиний захист від Росії, пише видання.

Дональд Трамп стає єдиним можливим кандидатом від Республіканської партії в фінальному раунді боротьби за крісло в Білому домі - всі надії на те, що на партійному з'їзді за помахом чарівної палички виклик йому зможе кинути ще один кандидат, розвіялися, пише в статті для Focus професор політології Кельнського університету Томас Егер.

Проти Трампа на боці демократів виступить Хілларі Клінтон - навіть при тому, що її внутрішньопартійний конкурент Берні Сандерс може затриматися в передвиборних перегонах аж до партійного з'їзду. На погляд автора, справжнім спадкоємцем Обами є саме Сандерс. "На його боці ті, хто свого часу голосував за Обаму: вони молоді, освічені і часто мають небілий колір шкіри. Чи підтримають вони в листопаді Клінтон? Так, вважає більшість демократів. Їх всіх об'єднує одне: Дональд Трамп".

Згідно з опитуваннями, Трамп викликає масу негативних емоцій і в цьому пункті значно обходить Клінтон (яка теж не має аж такої популярності).

"Чи обере Трамп нову стратегію? Чи припинить бешкетувати? Чи наважиться на кандидатуру поміркованого віце-президента? Або навіть запропонує цю посаду жінці - на зло Клінтон?" - багато спостерігачів вважають, що епатажний мільярдер постарається трохи пригасити свою агресивність. Але в будь-якому випадку він не відмовиться від своєї тактики нападок і звинувачень, впевнений автор.

Як повідомляє політолог, Трамп зустрічався з Едвардом Клейном - журналістом, які в останні роки розкопав багато історій, що стосуються Хілларі Клінтон і Барака Обами. "Дональд Трамп не забуде включити їх у свій репертуар", - вважає Егер.

Найбільша перевага Трампа перед Клінтон - його автентичність. "Трампа вважають природним, поведінку Клінтон - награною. Крім того, Трамп може похвалитися незвичайним досвідом в економічних питаннях". Але в плані зовнішньополітичного досвіду мільярдер значно відстає від екс-держсекретаря.

Коли Трамп хоче створити враження, що на зовнішній політиці він трохи знається, експерти посміюються, пише Егер, але підкреслюють: та "виборцям досить і того, що він каже".

Мабуть, Трамп і сам вражений, як далеко йому вдалося пройти завдяки популістським гаслам. "Навряд чи варто очікувати, що він зверне з цього перевіреного шляху. Сутичка Клінтон - Трамп починається, якщо вірити цифрам, з перевагою на користь Клінтон. Однак це ще не остаточна перемога", - резюмує політолог.

"Розпливчасті інсинуації і приголомшливі заяви стали звичайним елементом виступів Дональда Трампа", - зазначає оглядач The Washington Post Макс Еренфройнд. "Так, в інтерв'ю Fox News Трамп припустив, що батько його суперника Теда Круза, можливо, допомагав вбивці президента Кеннеді", - пише він. І це лише чергова з кількох конспірологічних теорій, які Трамп висунув за час виборчої кампанії.

"Що він робив разом з Лі Харві Освальдом незадовго до смерті, до стрілянини? Жахливо", - сказав Трамп, маючи на увазі фотографію, на якій Освальд зображений разом з якимось чоловіком (один таблоїд стверджував, що цей чоловік - батько Круза).

Журналіст зауважує: за своїм звичаєм, Трамп утримався від відвертих звинувачень, а лише побічно натякнув на те, що впливова людина пов'язана з гучною трагедією, а правоохоронні органи і преса обманюють населення, спотворюючи реальні факти.

Тим часом, згідно з соцопитуванням, який провів Університет Фейрлі Дікінсон (Нью-Джерсі), багато прихильників Трампа вірять у конспірологічні теорії. 40% респондентів, які вважатимуть за краще Трампа, а не Хілларі Клінтон, вважають "виразно-правдивим" твердження, що Обама "приховує важливу інформацію про своє походження і дитинство". Ще 37% сказали, що це, "можливо, правда".

А як щодо теорії, що масове вбивство в початковій школі в Ньютауні було зрежисовано, щоб підвищити популярність обмежень на придбання та зберігання зброї? "Вона настільки неймовірна - і вже тим паче образлива для родичів жертв, - що Трамп навіть відхрестився від неї через свого прес-секретаря", - пише автор.

Тим часом 21% прихильників Трампа відповіли, що ця теорія можлива або цілком правдива. Серед прихильників Круза так відповіли 20%, серед прихильників Кейсіка - 17%.

Опитування The Washington Post і ABC News підтверджують, що недовіра до уряду в широкому сенсі - одна з рис, які чітко відрізняють прихильників Трампа від інших республіканців, а опитування Університету Фейрлі Дікінсон свідчать: недовіра до уряду супроводжується схильністю вірити в теорії змови.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: Трамп, InoPressa, адміністрація, ідеї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ