Вт, 2024-04-23, 18:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Transparency International Україна обрала Каська членом правління
10:30
Transparency International Україна обрала Каська членом правління
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська обрано членом правління представництва неурядової міжнародної організації Transparency International Україна.

Як повідомляється на сайті організації, 29 квітня правління Transparency International Україна на своєму засіданні одностайно обрало Каська п’ятим членом правління організації.

Нового члена обрано на термін повноважень діючого складу правління - до кінця жовтня 2016 року.

"Ключовим аргументом на підтримку кандидатури Віталія Каська стали його високі професійні якості та величезний досвід у розслідуванні справ, пов’язаних із корупційними злочинами Віктора Януковича і його поплічників та поверненням корупційних активів", - зазначив голова правління ТІ Україна Андрій Марусов.

Минулого року мережа Transparency International розпочала глобальні кампанії "Ні безкарності" та "Зірви маску з корупціонера", спрямовані на розслідування великої політичної корупції та притягнення до відповідальності корупціонерів, що займають найвищі державні посади в будь-якій країні світу.

У свою чергу Transparency International Україна оголосила громадський контроль за розслідуванням корупційних злочинів режиму колишнього президента Віктора Януковича своїм стратегічним пріоритетом на найближчі роки. Як відомо, за результатами онлайнового голосування на сайті кампанії "Зірви маску з корупціонера", колишнього президента було визнано корупціонером № 1 у світі.

"Ми впевнені, що приєднання Віталія Каська до правління значно посилить спроможність Transparency International Україна у досягненні стратегічних завдань організації", - наголосив Марусов.

Касько був обраний на місце Ярослава Юрчишина , який нещодавно вийшов із правління з огляду на його участь у конкурсі на посаду виконавчого директора Transparency International Україна. Згідно зі статутом організації, члени правління мають право дообирати члена правління на термін повноважень діючого складу правління.

Нагадаємо, 10 квітня Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру колишньому заступникові генпрокурора Віталію Каську. Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, у справі, "пов’язаній із махінаціями з державним житлом".

У Генпрокуратурі підтверджують подання до суду клопотання про обрання екс-заступникові генерального прокурора Віталію Каську арешту як запобіжного заходу.

Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Віталія Каська, але при цьому призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня поточного року.

Касько відкидає звинувачення на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

Національне антикорупційне бюро не знайшло складу злочину в кримінальній справі про службове житло Віталія Каська. Про це директор НАБУ Артем Ситник сказав під час інтернет-конференції.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 658 | Додав: adminA | Теги: член правління, Каська, Transparency International Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ