Чт, 2024-04-18, 17:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 7 » У 130 школах Донеччини припинено навчання через епідемію грипу, а у Тернополі скасовано протиепідемічні заходи
20:32
У 130 школах Донеччини припинено навчання через епідемію грипу, а у Тернополі скасовано протиепідемічні заходи
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У Донецькій області на сьогодні більш ніж у 130 загальноосвітніх школах припинено навчальний процес через зростання захворюваності школярів на грип і ГРВІ. Про це повідомила виконуюча обов`язки головного державного санітарного лікаря Донецької області Лариса Гусєва.

За її словами, у зв`язку з відсутністю на заняттях з приводу захворюваності на грип і ГРВІ від 25 до 76% учнів на 7 грудня, тимчасово припинено навчальний процес: у 72-х школах міста Маріуполя, 27-ми школах Амвросіївського району, в 3-х школах Макіївки, в 4-х школах міста Дзержинська, у 2-х школах сіл Ямполь і Рубці Краснолиманського району, у 2-х школах сіл Красна поляна і Улаклі Новоселківського району, в 5-ти школах міста Краматорська, у школі села Анадоль Волноваського району, в школі села Чермалік Тельманівського району, в школі міста Дебальцеве і в ліцеї в Новоазовському районі.

Крім того, частково закриті школи для відвідування учнів: у 3-х класах школи міста Кіровське, у 5-ти класах однієї зі шкіл Макіївки, у 4-х класах однієї зі шкіл Єнакієвого, у 2-х класах гімназії міста Дебальцеве, у 8-ми класах однієї зі шкіл Мар’їнського району, а також у трьох школах Краматорська закриті по 5, по 3, по одному класу.


Гусєва також зазначила, що через відсутність теплопостачання не функціонує Селідовський гірничий технікум і одна школа в селі Зоріне Мар’їнського району. В цілому, характеризуючи ситуацію із захворюваністю на грип і ГРВІ в регіоні, в.о. головного санлікаря повідомила, що в Донецькій області, за даними щоденного моніторингу, зберігається нестабільна епідемічна ситуація щодо грипу і ГРВІ, спостерігається подальше зростання захворюваності за рахунок дітей, переважно шкільного віку – віком 7-14 років.

Так, за минулу добу було зареєстровано 1 тис. 640 звернень за меддопомогою хворих на грип, респіраторні інфекції та їх ускладнення. З початку моніторингу (з 30 жовтня 2009 р.) загальна кількість хворих склала 143 тис 144 випадки, зокрема дітей до 18 років – 63 тис 85 осіб. Стаціонарне лікування одержали 8 тис 68 хворих, з них виписано через одужання - 6 тис 984 осіб.

За інформацією Гусєвої, з початку епідперіоду в області померло з діагнозом "пневмонія" 35 осіб, зокрема троє дітей. У 17 зразках секційного матеріалу померлих, досліджених у Центральній СЕС м. Києва і Донецькій обласній СЕС, було встановлено наявність грипу A/H1N1.

В. о. головного санлікаря зазначила, що домінуючим збудником в етіології захворювань залишається грип типу "А". Пандемічний варіант грипу A/H1N1, станом на 7 грудня, підтверджено у 100 хворих на грип, додала Гусєва.

Раніше вже повідомлялось, що в Донецькій області фіксується зростання захворюваності на грипп і ГРВІ. За тиждень (з 26 листопада по 2 грудня) в регіоні було зареєстровано 23,1 тис випадків захворювань, показник на 10 тис населення склав 52, що вище за рівень минулого тижня на 29,8%, проте нижче епідпорогу (79,4) на 34,5%.

Загальний показник захворюваності перевищив рівень епідемічного порогу на 7-20% в одному місті - Дзержинськ і трьох районах області - Тельмановському, Амвросіевському, Краснолиманському.

З 2 грудня тимчасово призупинено навчальний процес у 26 школах області: у 34 класах 15 шкіл міста Маріуполя, в 3-х класах однієї школи міста Кіровське, в 2-х школах селища Ямпіль і Рубци Краснолиманського району, в одній школі і одному ліцеї міста Дзержинська, в 2-х класах двох шкіл міста Дебальцеве, в 5-ти класах трьох шкіл міста Краматорська і в одній школі Великоновоселківського району.

У Тернополі скасовано протиепідемічні заходи з грипу

Тим часом у Тернополі, де вперше в Україні розпочалася епідемія пандемічного грипу, від сьогодні дня скасовано обмежувальні протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню грипу. Як повідомили в прес-службі міської ради, відповідне рішення прийняла міська надзвичайна протиепідемічна комісія у зв’язку із нормалізацією ситуації щодо захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі.

За даними прес-служби, показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип у місті спав до 45 випадків на 10 тис. населення проти 69,98 випадків за аналогічний період минулого року.

Відтак комісія відмінила дію свого рішення від 20 жовтня, зокрема, щодо носіння масок у сфері обслуговування та заборони масових заходів. Також керівникам організацій та приватним підприємцям, які здійснюють пасажирські перевезення, керівникам організацій, які ліцензовані на право здійснення профілактичної дезінфекції транспорту, дозволено відмінити щоденне проведення профілактичної дезінфекції в салонах громадського транспорту, а здійснювати її лише раз на місяць при попередньому погодженні графіків із органами санепідслужби.

Разом з тим і надалі забезпечуватиметься виконання пунктів рішення щодо якісного ранкового прийому дітей всіх груп дошкільних закладів, дотримання вимог санепідрежиму в закладах освіти, залучення педагогічного колективу до активного виявлення хворих на ГРВІ, продовження здійснення епідеміологічного та вірусологічного моніторингу за захворюваністю, проведення профілактичних щеплень проти грипу тощо.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1294 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ