Пт, 2024-04-19, 02:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 7 » У багатьох містах України та світу пройшли акції на підтримку Савченко
10:15
У багатьох містах України та світу пройшли акції на підтримку Савченко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кілька десятків активістів житомирського Євромайдану вишикувалися на площі Корольова.

Учасники акції тримали плакати "Свободу Надії Савченко!", "#FreeSavchenkо", портрети Надії.

За словами одного з організаторів акції Влада Пучича, учасники заходу зібралися, щоб підтримати українську льотчицю і приєднатися до всеукраїнської акції "Свободу Савченко".

"Ми хочемо, щоб Савченко знала, що житомиряни - з нею, хочуть її свободи і підтримують морально", - підкреслили учасники акції.

У виступах вони також засудили російську агресію на сході України.

Бельгійці висловили солідарність з українською героїнею

У бельгійському місті Антверпен пройшла акція на підтримку Надії Савченко, повідомляє "Укрінформ".

Українці і бельгійці, які взяли участь в маніфестації, висловили солідарність з українською героїнею і вимагали від путінського режиму звільнення Надії.

"Ми зібралися в центрі Антверпена, де в неділю традиційно перебуває чимало людей. Ми роздавали флаєри і пояснювали європейцям про це судилище над Надією Савченко. Дуже багато людей підтримали її і висловили солідарність", - розповіла одна з організаторів акції Інна Чефранова. Вона також відзначила активну участь в акції і підтримку Надії Савченко друзів України з Бєларусі.

У середу, 9 березня, в день продовження суду над Надією Савченко, акція на її підтримку з вимогами звільнення відбудеться в Брюсселі.

В Таллінні вимагали звільнення Савченко

Акція на підтримку української льотчиці Надії Савченко пройшла в Таллінні на площі Вабадузе. Про це повідомляє портал ERR.

Учасники акції вимагали звільнення Савченко та інших політичних в'язнів, які перебувають у в'язницях Росії.

"Аналогічні акції пройшли сьогодні в багатьох містах світу. Центральний мітинг відбувся на Майдані в Києві", - сказала голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

За її словами, ще одна акція на підтримку Наді Савченко пройде в день народження Тараса Шевченка - 9 березня.

"У цей же день в російському суді має відбутися засідання у її справі. Але з урахуванням того, що Савченко оголосила сухе голодування, ми боїмося, що вона може не дожити до суду", - додала вона.

В Берліні активісти вийшли на пікет і створили фейсбук-групу "Я - Надія Савченко. Убийте і мене теж!"

Берлін приєднався до глобальної акції #FreeSavchenko на підтримку незаконно судимої в Росії української льотчиці, депутата Верховної Ради і члена ПАРЄ Надії Савченко.

Понад 100 осіб зібралися біля Бранденбурзьких воріт, незважаючи на дощ. Вони спільно помолилися за Україну і висловили свою підтримку Надії Савченко. Акція тривала майже 3 години.

"Надіє! Ми прийшли тебе рятувати, Щоб сказати правдиві слова, Щоб руку любові тобі податі, Щоб ти залишилась жива!" - сформулювала мету зборів голова Центральної спілки українців у Німеччині Людмила Млош.

Після рішення суду перенести дату оголошення вироку берлінські активісти організували в Фейсбуці групу "Я - Надія Савченко. Убийте і мене теж!", яка за лічені години зібрала понад 500 учасників з Німеччини та інших країн.

Ініціатор створення групи і її координатор - Тетяна Летаів, особисто знайома з Надею і її рідними, вона спеціально їздила підтримати їх на суди в російському Донецьку, зачитала на акції "останнє слово" Савченко, яке їй не дали сказати на суді. Його текст переведено німецькою мовою і поширюється в соцмережах.

Втім, німецька преса не надто багато уваги приділяє справі Савченко.

З метою привернути увагу влади ФРН кілька представників діаспори написали листа канцлеру Ангелі Меркель. Так, співачка Ліна Музика звернулася до глави уряду з закликом втрутитися в ситуацію і "врятувати нашу Надію, цю сильну жінку, яка в неволі бореться за свободу своєї держави і європейські демократичні цінності й ідеали".

Тарута: смерть Савченко може обернутися масовим кровопролиттям

На думку Сергія Тарути, можлива смерть ув'язненої в російському СІЗО льотчиці Надії Савченко може обернутися масовим кровопролиттям або повноцінною війною.

Про це нардеп і екс-губернатор Донецької області написав у Фейсбуці.

"Ні керівництво держави, ні світова спільнота не розуміє катастрофічних наслідків, до яких може привести смерть героїчної Надії Савченко. Повільна і болісна смерть Надії в російській в'язниці стане імпульсом, подібним розстрілу Небесної Сотні. Ця трагедія запустить некеровані процеси, які можуть обернутися масовим кровопролиттям або повноцінною війною в регіоні", - написав нардеп.

Він зазначив, що відправив листа президентові Петру Порошенку з проханням звернутися до голів Німеччини і Франції з вимогою негайно чинити тиск на президента РФ.

"Вважаю, що порятунок Надії Савченко вимагає не менших зусиль, ніж ті, які були докладені лідерами цих країн для підписання Мінських угод, включаючи візити глав держав у Москву", - написав Тарута.

Він закликав спікера Верховної Ради і всіх депутатів негайно зібратися на позачергову сесію, щоб виробити єдину стратегію порятунку Надії. На його думку, депутати "повинні ініціювати звернення до всіх законодавчих зборів в західному світі для підтримки нашої позиції".

Він просить громадськість приєднатися до цивільних акцій, оскільки чисельність акцій може стати ключовим фактором в приверненні уваги світової громадськості до проблеми.

"Хочу звернути увагу, що в разі смерті Надії Савченко, Україна не зможе гарантувати безпеку співробітників посольства і російських компаній. Смерть Надії неминуче призведе до ескалації військового конфлікту на сході, цивільних акцій протесту і дестабілізації обстановки в регіоні. Фактично, смерть Надії означає початок повномасштабної війни", - заявив Тарута.

При цьому підкреслив: "Ми зобов'язані зробити все можливе і неможливе для повернення Надії додому живою".

Савченко оголосила сухе голодування після рішення суду перенести засідання на 9 березня.

Адвокат Савченко Марк Фейгін анонсував проведення міжнародної акції в підтримку Савченко в день суду 9 березня.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: акції, міста України та світу, підтримка Савченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ