Пт, 2024-03-29, 08:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 17 » У боях на Донбасі загинув один український боєць, 6 поранені - Мотузяник. ВІДЕО
20:51
У боях на Донбасі загинув один український боєць, 6 поранені - Мотузяник. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один український військовослужбовець загинув, шестеро отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один військовий загинув, шестеро поранені", - сказав він на брифінгу в суботу, 17 вересня, в Києві.

Мотузяник підкреслив, що оскільки незаконні збройні формування не застосовували важке озброєння, то певна тенденція до деескалації ситуації зберігається, проте "до повного перемир'я ще далеко".

За його даними, на Луганському напрямку противник 4 рази порушив режим тиші тільки в Новоолександрівці Попаснянського району, як і позавчора, застосовуючи легке озброєння.

На Донецькому напрямку повне перемир'я зберігається тільки в Донецькому аеропорту (ділянка фронту Дослідне - Піски). Найбільше ворожих обстрілів традиційно зафіксовано в Авдіївській промзоні. Бойовики порушували режим тиші і вдень, і вночі. Один з обстрілів був снайперським.

Крім того, противник відкривав вогонь на Світлодарській дузі, на ділянці фронту Зайцеве - Торецьке, в Кам'янці.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів.

На Маріупольському напрямку спокійних ділянок на передовій немає. НЗФ порушували режим тиші практично на всіх ключових пунктах оборони сил АТО - від Мар'їнки до Широкиного. Ворог використовував тільки стрілецьку зброю. У Гранітному і Чермалику стріляли снайпери.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, а також зафіксований політ ворожого БПЛА.

З території Російської Федерації в Дебальцеве перекинута чергова партія боєприпасів - 70 тонн ракет для систем залпового вогню і 150 тонн снарядів до самохідних артилерійських установок.

"На станцію Дебальцеве прибув ешелон з боєприпасами: 70 тонн - для РСЗВ, 150 тонн - для САУ", - сказав Мотузяник.

Криміногенна обстановка на непідконтрольній території Донбасу погіршилася з початку "режиму тиші", - ГУР

Головне управління розвідки Міноборони України констатує, що з моменту введення режиму припинення вогню криміногенна обстановка на непідконтрольній території Донбасу погіршується, зокрема, почастішали випадки крадіжок з боку російських військових.

"З введенням режиму припинення вогню відзначається погіршення криміногенної обстановки на тимчасово окупованих територіях сходу України. Зокрема, відзначені випадки, коли військовослужбовці російських окупаційних військ, зловживаючи службовим становищем, скоюють злочини проти місцевих жителів", - йдеться в повідомленні ГУР на сторінці в Фейсбуці в суботу, 17 вересня.

Так, 15 вересня командуванню 1 АК (Донецьк) ВС РФ направлено скаргу місцевих жителів н.п.Спартак за підписом 347 осіб, в якій зафіксовані факти крадіжки металевих конструкцій огорожі та системи опалення військовослужбовцями 100 окремого мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК. При цьому за перешкоджання місцевими жителями таким діям російські військові погрожували застосуванням зброї.

Крім того, вказує ГУР, тривають і випадки мародерства, організовані командним складом з'єднань і частин 1 АК. Зокрема, в період 8-15 вересня особовий склад окремого розвідувального батальйону (Донецьк) і окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК неодноразово притягувався до вивезення металобрухту з території Донецького аеропорту.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з півночі 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушують режим тиші, відтоді ситуація на Донбасі невпинно загострюється.

Як зазначають у штабі АТО, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 709 | Додав: adminA | Теги: донбас, Мотузяник, 6 поранені, загинув один український боєць, бої
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ