Пт, 2024-04-19, 23:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 13 » У БПП заявили про узгодження нового складу Кабміну. НФ обурений
08:55
У БПП заявили про узгодження нового складу Кабміну. НФ обурений
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кандидат у прем'єр-міністри і склад нового уряду узгоджені. Про це сьогодні, 13 квітня, на своїй сторінці у Facebook повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко.

"Опівночі ознаки розуму відвідали і наші пагорби. Кандидат у Прем'єри і склад Уряду погоджено", - йдеться в повідомленні.

Тим часом міністр МВС Арсен Аваков, який брав участь в переговорному процесі зі створення нової коаліції в Адміністрації президента, заявив, що балансу досягти так і не вдалося, передає ЛІГА.net.

За його словами, на 13 квітня планується засідання фракції "Народного фронту", де її члени вирішуватимуть, чи треба залишатися в переговорах, і навіть - чи треба залишатися в складі уряду.

"Ймовірність виходу висока. Нехай формують все самі", - сказав міністр.

У "НФ" пояснили, що балансу на переговорах досягти не вдалося через кадрові вимоги БПП.

У "Народному фронті" в розмові з кореспондентом ЛІГА.net поведінку президентської лінії схарактеризували словами "тупі", "безнадійні", а також деякими нецензурними висловами.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку і готовий "передати повноваження" спікеру ВР Володимиру Гройсману.

"Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" створюють коаліцію із залученням позафракційних депутатів. Таким чином вже вдалося зібрати 226 голосів.

12 квітня президент України Петро Порошенко провів зустріч з фракцією "БПП". Президент попередив, що може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

Кандидат у прем'єри Гройсман запропонував склад свого Кабінету міністрів, але переговори "нової" коаліції затягуються через торги за три міністерства.

"БПП": новий уряд створять 14 квітня

Парламентські фракції "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" узгодили всі дискусійні моменти в питанні кандидатури майбутнього прем'єр-міністра і формування нового Кабінету міністрів України, заявляє заступник голови фракції "БПП" Олексій Гончаренко.

"За тією інформацією, яку маю я, всі домовленості досягнуті і ніяких питань більше немає. Є внутрішні питання у фракції "Народний фронт", які вони самі вирішать на своєму засіданні... Ніякої іншої кандидатури крім Володимира Гройсмана (чинного спікера Верховної Ради - ред. ) жодного разу ми не обговорювали. Іншої кандидатури у нас просто немає. Ми сподіваємося, що Кабмін на чолі з Гройсманом буде сформовано завтра", - сказав Гончаренко журналістам у Верховній Раді перед початком ранкового пленарного засідання, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому заступник голови фракції не виключив, що вже сьогодні на засіданні ради коаліції парламентська більшість офіційно висуне кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра і направить її президенту України Петрові Порошенку.

"Висунемо кандидатуру прем'єр-міністра, направимо її президенту, а завтра вже зможемо проголосувати і прем'єра, і уряд... Дійсно, у нас є сьогодні і завтра, щоб поставити в цьому питанні крапку або поставити крапку в існуванні цього парламенту", - заявив парламентар.

"Я сподіваюся, що сьогодні коаліція буде створена і вона зробить перший крок - подання кандидатури прем'єра президенту", - сказав Гончаренко.

Депутат сподівається, що в середу відбудеться засідання ради коаліції, яка узгодить всі питання.

Крім того, як зазначив Гончаренко, фракція "БПП" в середу планує прийняти остаточне рішення щодо кандидатур на посаду трьох міністрів - культури, економіки та фінансів.

"Ми знаємо, що наші лідери фракцій (коаліції - ред.) і Гройсман узгодили пропозиції для фракцій - фракція вирішує, більше ніхто", - сказав нардеп.

За інформацією джерел "Української правди", за підсумками нічних переговорів на пост прем'єра розглядається Гройсман, а постпред президента в Раді Степан Кубів, якого напередодні також розглядали на посаду прем'єра, може зайняти крісло першого віце-прем'єра, міністра економіки.

Таким чином, Гройсман домігся того, щоб першого замісника голови АП Віталія Ковальчука не було в уряді.

Посада міністра палива і енергетики поки що вакантна.

Крім того, досі розглядають В'ячеслава Кириленка і Геннадія Зубка на посаду віце-прем'єрів.

Разом з тим депутат Сергій Лещенко в коментарі "УП" зазначив, що "по суті Гройсман на переговорах представляє не БПП, а самостійну силу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: НФ, БПП, узгодження нового складу Кабміну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ