Чт, 2024-03-28, 17:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Січень » 2 » У Чорному морі українські катери застосували зброю
11:12
У Чорному морі українські катери застосували зброю
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Українські катери у Чорному морі застосували зброю

1 січня 2018 року Військово-морські сили Збройних сил України застосували зброю, аби запобігти спробі контрабанди в Чорному морі.

Про це повідомляє у Facebook ВМС ЗС України.

В останні години 2018 року в територіальних водах України помітили судно під прапором Танзанії, яке підозрювалося у перевезенні незаконних вантажів.

"Керуючись положеннями законодавства України, а також Конвенцій ООН з морського права та про боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, з метою пошуку судна та подальшого стеження за його діями за розпорядженням командного центру ВМС ЗС України в море вийшов ракетний катер “Прилуки", - йдеться у повідомленні ВМСУ.

Український катер швидко знайшов і наздогнав підозріле судно. Його команда відмовилася вийти на зв'язок, тому ракетний катер "Прилуки" почав його переслідування. Судно-порушник ігнорувало заклики українських моряків заглушити мотор.

Щоб примусити його зупинитися, ракетний катер "Прилуки" відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки за курсом порушника. Тільки після цього судно під прапором Танзанії виконав наказ.

На допомогу "Прилукам" підійшли артилерійські катери "Аккерман" і "Бердянськ". Після огляду іноземне судно відконвоювали в порт Одеса.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про прилеглу зону України", прийнятий Верховною Радою 6 грудня 2018 року.

Відповідно до закону, прилегла зона України – це зона відкритого моря, яка прилягає до територіального моря України і зовнішня межа якого перебуває на відстані не більше 24 морських миль, відлічених від вихідних ліній, від яких відміряється ширина територіального моря України.

У своїй прилеглій зоні Україна здійснює контроль, необхідний з метою запобігання порушенням митного, фіскального (податкового), імміграційного (міграційного), санітарного законодавства України у межах території України, включаючи її внутрішні води, або територіальне море.

Контроль здійснюється з метою притягнення до відповідальності за порушення законодавства України, вчиненого у межах території України, включаючи її внутрішні води, або територіальне море.

Також з метою запобігання порушенням законодавства України, або притягнення до відповідальності за його порушення, уповноважений орган, який забезпечує недоторканність державного кордону та охорону суверенних прав України в її прилеглій та виключній (морській) економічній зонах може зупиняти судна; оглядати їх; затримувати чи арештовувати судна та/або членів їх екіпажу, за виключенням військових кораблів та інших державних суден, які використовуються з некомерційною метою.

Згідно закону, якщо судно порушило законодавство України і робить спробу зникнути, уповноважений орган має право переслідувати таке судно по гарячих слідах з метою його затримання та притягнення до відповідальності згідно з Конвенцією ООН з морського права 1982 року. Право на переслідування припиняється як тільки переслідуване судно увійде в територіальне море держави під прапором якої плаває судно або будь-якої третьої держави.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 534 | Додав: adminA | Теги: чорне, море, зброя, українські катери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ