Чт, 2024-03-28, 13:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 5 » У домі Романчука знайшли фашистські хрести і тунелі з золотом. ВІДЕО
09:00
У домі Романчука знайшли фашистські хрести і тунелі з золотом. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Правоохоронці в результаті обшуків у домоволодінні затриманого першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколи Романчука знайшли велику суму іноземної валюти, золото, столове срібло та фашистські хрести.

"Знайдено валізу, в якій були готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і фашистські хрести", - написав заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці в "Фейсбуці".

Він також повідомив, що Романчука етапують в ізолятор тимчасового утримання в Одесу.

Окремо Матіос наголосив, що перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації офіційно затриманий слідчим військової прокуратури згідно зі ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) кримінально-процесуального кодексу України. "Процесуальних повноважень для оформлення затримання підозрюваних оперативні співробітники СБУ (крім слідчих спецслужби) не мають за законом", - зазначив заступник генпрокурора.

У свою чергу, прес-центр СБУ в суботу повідомив про результати другого етапу обшуків на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, зокрема в маєтку першого заступника голови ОДА. "Чиновник зберігав удома валізу з 300 тис дол і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. В сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Першого заступника голови ОДА та заступника голови однієї з райдержадміністрацій Миколаївської області затримано згідно зі ст. 208 КПК.

Як повідомлялося, слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації, Героя України Миколи Романчука та ще трьох чиновників за отримання хабара в сумі 90 тис дол.

Матіос тоді зазначив, що кримінальне провадження було зареєстровано півтора місяця тому, було проведено негласні оперативно-розшукові заходи, а нині тривають оформлення затримання, обшуки та інші заходи. За його словами, військова прокуратура тісно співпрацювала з СБУ, працівники якої проводили комплекс, передбачених законом, заходів.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: дом, фашистські хрести і тунелі з золото, Романчук
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ