Сб, 2024-04-20, 10:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 19 » У Генштабі не бачать передумов для наступу окупантів. ВІДЕО
16:24
У Генштабі не бачать передумов для наступу окупантів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення АТО на Донеччині двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє зазнали поранень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військових загинули, ще двоє поранені", - розповів на брифінгу в четвер, 19 травня, у Києві.

Мотузяник уточнив, що один з бійців загинув поблизу Авдіївки, другий у Станиці Луганській. Обидва – внаслідок роботи ворожого снайпера.

Спікер також розповів, що один з військовослужбовців зазнав поранень, підірвавшись на протипіхотній міні в Широкиному, другого поранило внаслідок обстрілу Опитного.

Як і раніше, неспокійно на Луганському напрямку. Бойовики обстріляли позиції сил АТО в Станично-Луганському та Попаснянському районі.

На Донецькому напрямку противник вчинив чотири обстріли українських позицій по периметру окупованого Донецька. "Найгарячішими" точками залишаються Авдіївка, також шахта "Бутівка", яку було обстріляно з міномета.

На Маріупольському напрямку ворог не припиняє вчиняти обстріли уздовж всієї лінії фронту. Зокрема, під Новомихайлівкою було здійснено обстріл з 152-мм гармат, у Красногорівці та Павлополі зафіксовано мінометні обстріли.

У Новотроїцькому працював ворожий снайпер. Загалом на Маріупольському напрямку були зафіксовано 9 обстрілів.

З початку травня на Донбасі знищено 13 кадрових російських військових і 7 бойовиків, – розвідка

З початку травня на Донбасі знищено 13 кадрових російських військовослужбовців та 7 бойовиків. Як передає УНІАН, про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. За його словами, численні втрати серед особового складу негативно впливають на морально-психологічний стан бойовиків.

"З 1 травня поточного року втрати противника становлять не менш ніж 20 загиблих та 50 поранених, з них 13 загиблих та 23 поранених – кадрові російські військовослужбовці", - сказав Скібіцький.

Росія за тиждень перекинула на Донбас 10 бойових броньованих машин, 12 самохідних артилерійських установок "Акація" та понад 100 тонн боєприпасів, повідомив Скібіцький. За його словами, Росія продовжує постачання озброєння, паливно-мастильних матеріалів, техніки, а також найманців на окуповану територію.

"Всього за тиждень залізничними та автомобільними шляхами у підрозділи та на склади 1-го та 2-го так званих "армійських корпусів" було доставлено 10 бойових броньованих машин, 1 тис. тонн пального та понад 100 тонн боєприпасів", - заявив Скібіцький.

"До Донецька було додатково завезено 12 самохідних артилерійських установок "Акація", що є прямим порушенням Мінських домовленостей щодо відведення техніки", - додав він.

Бойовики стягнули на лінію зіткнення на Донбасі 40 РСЗВ "Град", 4 РСЗВ "Смерч" та 3 РСЗВ "Ураган", повідомив Скібіцький. За його словами, протягом поточного тижня розвідувальними органами України виявлено 43 факти порушення Мінських домовленостей щодо відведення техніки та важкого озброєння. При цьому найбільшу загрозу становить повернення на лінію зіткнення реактивних систем залпового вогню.

"Зокрема, зафіксовано 11 фактів та виявлено 40 одиниць РСЗВ "Град" у районах населених пунктів Амвросіївка, Горлівка, Донецьк, Мінеральне, Міус, Тернове, Ясинувата та 4 одиниці РСЗВ "Смерч" в Первомайську та 3 одиниці РСЗВ "Ураган" в Макіївці. Останні системи залпового вогню відзначено вперше з лютого поточного року", - додав Скібіцький.

Ворог намагається розширити контрольовану територію на Слов'янському напрямку в зоні АТО, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"На Слов'янському напрямку противник намагається розширити контрольовану територію шляхом захоплення окремих ділянок так званої "сірої зони", - йдеться в повідомленні.

Розвідка встановила, що в районі Новолуганського підрозділу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК проводять роботи з інженерного обладнання нових позицій.

Триває заміна підрозділів окупантів на передових позиціях Слов'янського і Донецького напрямків, а також посилення снайперськими групами. Проведено планові ротації підрозділів в районах таких населених пунктів: Нижнє Лозове - 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ; Широка Балка - 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ; Авдіївка - 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1-го АК.

14-15 травня з Росії до полігону "Успенський" переміщено снайперські підрозділи ЗС РФ.

Муженко: передумов для масштабного наступу РФ на Донбасі немає

На сьогодні на сході України спостерігається активізація переміщення російських терористичних військ, але передумов для масштабного наступу немає. Про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє Укрінформ.

"На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках", – зазначив генерал армії.

"Дійсно, здійснюється переміщення техніки та озброєння – через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість – перекидання техніки та озброєння і особового складу - є реальною", - наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

Муженко повідомив, що у штаб-квартирі НАТО поінформував своїх колег в Альянсі про сценарії розвитку безпекової ситуації в Україні.

"Не йшлося лише про Донбас. Розглядалося ширше коло питань і більш широкий спектр військових загроз стосовно України", – додав він.

Як повідомлялося, 18 травня в зоні проведення АТО на Донбасі загиблих немає, 10 українських військовослужбовців поранено. Всього за минулу добу було зафіксовано 24 обстріли позицій сил АТО, дев'ять з них - з важкого озброєння.

Українська розвідка також відзначала факт чергових випадків ведення "дружнього вогню" по своїх позиціях у частинах і з'єднаннях 1-го АК ЗС РФ. Так, 17 травня особовий склад підрозділу 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ), перебуваючи на передовій позиції в стані алкогольного сп'яніння, здійснив обстріл посадових осіб бригади, які прибули для перевірки, а військовослужбовці 11-ї омсп, в результаті незадовільної організації взаємодії, помилково обстріляли особовий склад окремої роти БПЛА.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: Генштабі, передумови для наступу окупантів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ