Вт, 2024-04-23, 20:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Травень » 19 » У Каннах кінокритиків та журналістів вразив фільм Андрія Звягінцева - Нелюбов
11:44
У Каннах кінокритиків та журналістів вразив фільм Андрія Звягінцева - Нелюбов
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Глядацький зал зустрів стрічку російського режисера Андрія Звягінцева оваціями, а критики порівняли драму Нелюбов з творами класиків.

18 травня в рамках основної конкурсної програми ювілейного 70-го Каннського кінофестивалю публіці був представлений драматичний фільм Андрія Звягінцева – Нелюбов.

Картина розповідає про московську сім'ю на межі розлучення. За сюжетом фільму подружжя Женя та Борис хочуть розірвати стосунки і роз'їхатися, кожен з них знайшов нове кохання і не бачить у своєму майбутньому житті місця для 12-річного сина Альоші. Коли Альоша випадково підслуховує розмову батьків про те, що краще б багато років тому вони зважилися на аборт, хлопчик зникає без вісті.

Коли перегляд двогодинний картини Нелюбов завершився, каннська публіка вибухнула оваціями, які ще довго не вщухали. І досвідчені кінокритики, і представники іноземних ЗМІ, і зіркові гості показу залишилися під сильним враженням.

Кінокритик британського видання The Guardian Пітер Бредшоу назвав фільм Звягінцева суворою, таємничою і страшною історією духовної катастрофи. За словами експерта, фільм Нелюбов володіє гіпнотичною глибиною і неймовірною неоднозначністю, яка зберігається до самого кінця.

У своїй рецензії Бредшоу порівнює Нелюбов з творами класиків: Бергмана, Антоніоні та Ханеке. Критик підкреслює, що режисер міг би зняти черговий фільм, де після зникнення дитини батьки гуртуються і заради сина прощають одне одному всі образи. Але у Звягінцева так не відбувається. Автор фільму показує сувору реальність, в якій гору бере лють, ненависть і нещастя.

У висновку Пітер Бредшоу називає новий фільм від режисера Левіафана чудовим і дуже переконливим.

Кінооглядач Variety Оуен Гліберман зазначає, що картина оголює всі аморальні сторони суспільства: Борис приховує своє розлучення на роботі, оскільки його начальник ортодоксальний християнин і не сприйме те, що підлеглий покинув з сім'ю; коханець Жені переконаний, що може маніпулювати нею як-завгодно тільки тому, що надав їй шанс потрапити в «золоте» суспільство Росії; також Гліберман називає показовою сцену, де в безбожно дорогому ресторані камера затримується на жінці, яка кокетливо роздає номер телефону іншим чоловікам, перш ніж сісти за столик до чоловіка, з яким вона прийшла на вечерю.

Італійський критик Вірджинія Кампіоне пише на порталі Cinematographe, що Нелюбов – одна з найбільш чуттєвих і таких, що беруть за душу, робіт Звягінцева. Фільм змушує канську публіку задуматися.
 

Картина Нелюбов створена творчими групами російської, французької, бельгійської та німецької кінокомпаній. Зйомки фільму почалися восени 2016 року, а закінчилися в квітні 2017.

Раніше Андрій Звягінцев вже представляв свої роботи на Каннському кінофестивалі: його картина Левіафан отримала приз за найкращий сценарій, фільм Вигнання був удостоєний Золотої пальмової гілки за найкращу чоловічу роль, а кінострічка Елена отримала спеціальний приз програми Особливий погляд.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: журналісти, фільм Андрія Звягінцева - Нелюбов, Канни, кінокритики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ