Ср, 2024-04-24, 23:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 13 » У Карлових Варах на кінофестивалі вперше влаштували український прийом
12:55
У Карлових Варах на кінофестивалі вперше влаштували український прийом
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Презентація сучасного українського кіно пройшла 6 липня під час роботи 51-го Карловарського кінофестиваля в Чехії, де голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський вперше в історії цієї кіноподії провели український прийом.

На зустріч з українськими кінематографістами прийшли режисери та продюсери, актори, журналісти, директори та відбірники міжнародних фестивалів, передає Gazeta.ua.

Важлива для української кіноіндустрії подія відбулася в конгрес-центрі готелю SPA HOTEL THERMAL, який уже багато років приймає гостей кінофестивалю. Учасники презентації обговорили питання, що стосуються взаємовигідного співробітництва українських і європейських режисерів та продюсерів. Саме реалізація проектів у копродукції, на думку експертів, зможе допомогти розвитку як української, так і європейської кінематографії.

Як зауважив голова Держкіно Іллєнко, в результаті вітчизняна кінопродукція отримає шанс вийти на світовий ринок, а наші талановиті режисери зможуть отримати додаткове фінансування своїх проектів.

"Для українського кінематографу дуже важлива співпраця з нашими найближчими сусідами. Тому участь представників нашої країни в роботі найбільшого в Східній Європі кінофестивалю у Карлових Варах є принциповою" - підбив підсумок свого виступу Іллєнко.

Янковський, в свою чергу, висловив упевненість, що така спільна робота врешті-решт дозволить гідно представити Україну не тільки в Європі, а й у всьому світі.

"Ми послідовно підтримуємо вітчизняний кінематограф, і плануємо посилювати цю роботу. У співпраці з Держкіно України вже цього року ми успішно провели ділову зустріч MEET UKRAINIAN PRODUCERS у Каннах, організували презентацію українського кіно у Карлових Варах. Упевнений, що через деякий час всі ці зусилля приведуть до створення нових яскравих фільмів" - додав меценат.

На завершення прийому, гості переглянули документальний фільм Віталія Манського "Рідні". Стрічку було знято за участю чотирьох країн: України, Німеччини, Латвії та Естонії. Світова прем'єра відбулася 5 липня саме в Карлових Варах, де він представляв Україну в офіційній програмі кінофестивалю. В основі фільму - реальні події, які пережила сім'я режисера через анексію Криму та бойові дії на Донбасі. Автор на прикладі своїх рідних, які живуть у Львові, Одесі, Донецьку та Севастополі, показує проблеми сучасного українського суспільства, намагається знайти вихід із ситуації, яка склалася в державі.

Як повідомлялося, цього року на фестивалі у Карлових Варах покажуть 180 кінофільмів зі всього світу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: кінофестиваль, Карлові Вари, український прийом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ