Чт, 2024-04-18, 21:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 15 » У Кишиневі в День міста пролунав вибух: близько 40 людей поранено
10:29
У Кишиневі в День міста пролунав вибух: близько 40 людей поранено
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У центрі Кишинева 14 жовтня під час святкування Дня міста стався вибух, у результаті якого було поранено 40 людей, передає РБК.

Як передає Інтерфакс, близько 2:00 мер Кишинева Дорін Кіртоаке повідомляв про 26 потерпілих. "Осколкові поранення отримали більше 20 осіб. В даний час 26 постраждалих госпіталізовано. Близько десяти осіб отримали поранення середнього ступеня тяжкості, решта - легкі. Жертв немає", - сказав Кіртоаке.

Як відзначили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ Молдови, постраждалі доставлені до лікарні швидкої допомоги. Там уточнили, що 5 з 40 постраждалих перебувають у більш важкому стані, але їхньому життю нічого не загрожує. У решти поранення легкого або середнього ступеня тяжкості, в основному, в ділянки ніг і рук. Багато хто після надання першої медичної допомоги відмовився від госпіталізації, повідомили співробітники лікарні швидкої допомоги Кишинева.

Вибух пролунав близько 22:30 за місцевим часом на площі, де йшов концерт, під час якого перед жителями молдовської столиці виступали російський гурт "Браво", а також артисти з Румунії, Молдови та інших країн.

Свідок подій у Кишиневі розповідає: "Стояв за 20 метрів від місця вибуху. Раптом побачив чорний дим, одночасно прозвучав сильний удар. Вибух стався біля арки серед юрби. Потім побачив постраждалих: хлопець йшов з травмою голови, інший ніс дівчину на руках - у неї було щось з ногою. Швидка приїхала хвилин через 20. Усього приїхало 4 машини, почали відвозити постраждалих. Через велику кількість народу, машинам ніде було розвернутися. Намагалися проїхати через натовп. Ще хвилин через 30-40 приїхала машина із саперами", передає РИА "Дністер".

Незважаючи на те, що незабаром після вибуху на площу приїхали карети швидкої допомоги, концерт не переривався. Артисти продовжували виступати ще близько 40 хвилин після вибуху - до завершення концертної програми.

Центральна площа столиці Молдови оточена. Представники МВС, спецслужб, вибухотехніки розслідують подію і встановлюють причину вибуху, проводиться опитування свідків.

Через кілька годин після вибуху начальник прес-служби МВС Молдови Алла Мелека заявила, що розглядаються дві версії того, що сталося, передає РИА "Новости". "Це міг бути вибух піротехніки великої потужності або гранати", - зазначила Мелека.

За попередніми даними, вибухнула бойова граната РГ-42, яку в невеликій коробці хтось залишив біля Тріумфальної арки. На користь цієї версії говорять покази свідків, а також витягнуті лікарями лікарні швидкої допомоги металеві осколки з ран постраждалих від вибуху, передає ИТАР-ТАСС.

На думку експертів, порівняно легкі поранення пояснюються тільки тим, що потужна граната не спрацювала на повну силу. Мабуть, вона довго зберігалася в сирому місці і втратила свої властивості, вважають експерти. На їхню думку, можливо, граната потрапила до рук зловмисників ще під час придністровського збройного конфлікту.

Міністр внутрішніх справ Молдови Віктор Катан припустив, що вибух у центрі Кишинева може бути "справжнім терористичним актом".

А заступник міністра внутрішніх справ Молдови Валентин Зубик заявив: "Ми не сумніваємося, що мова йде про навмисний вибух, тому що злочином є вже той факт, що хтось приніс гранату на площу під час масових святкувань".

У свою чергу віце-мер Кишинева Ністор Грозаву висловив думку, що вибух міг бути провокацією. У той же час він не виключив, що подія є нещасним випадком.

За фактом вибуху порушено кримінальну справу. Поки поліція не повідомляє, чи є у неї підозрювані.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1425 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ