Чт, 2024-03-28, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 31 » У КНДР запровадили військовий стан - готують ядерну бомбу
17:50
У КНДР запровадили військовий стан - готують ядерну бомбу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Північній Кореї оголошено військовий стан, лідер держави Кім Чен Ин закликав війська бути готовими до війни, пише The Telegraph з посиланням на південнокорейські ЗМІ.

На надзвичайній зустрічі з військовим керівництвом і силами безпеки Кім Чен Ин дав кілька розпоряджень, зокрема про завершення приготувань до нового ядерного тесту. ЗМІ Північної Кореї, у свою чергу, повідомляють, що лідер держави закликав керівників відомств вжити "ефективних, гучних заходів державного реагування".

"Країна перебуватиме на воєнному стані, починаючи з півночі 29 січня, і всі частини на лінії фронту (з Південною Кореєю) і в центральних районах повинні бути готові до війни", - цитують заяву лідера КНДР джерела.

Не зважаючи на все сильніший тиск з боку міжнародного співтовариства, Пхеньян має намір провести третє в історії режиму ядерне випробування. Аналітики прогнозують, що випробування може збігтися зі святкуванням дня народження покійного лідера КНДР Кім Чен Іра 16 лютого, або з інавгурацією нового уряду Південної Кореї, яка відбудеться на дев’ять днів пізніше. Повідомлення, що надходять з Північної Кореї, свідчать про те, що ядерні тести стають все більш неминучими.

Інше джерело в уряді Південної Кореї повідомило журналістів, що в середу, 30 січня, влада помітила збільшення активності в районі полігону Пунгері. "Ми припускаємо, що Північ (КНДР) проводить підготовку для того, щоб провести ядерне випробування у будь-який час", - заявив він.

У березні 1993 року Північна Корея перейшла на військовий стан. Незадовго до цього держава оголосила про вихід з Договору про непоширення ядерної зброї. Тоді правлячий режим також наказав військовим готуватися до війни. Про підготовку Пхеньяну до ядерних випробувань повідомив уряд Південної Кореї і джерела в Пекіні, що отримали зображення із супутників, на яких видно готову до запуску шахту на випробувальному полігоні. Вперше Північна Корея провела ядерне випробування в жовтні 2006 року, а в травні 2009 року було здійснено підземну детонацію.

В даний час Пхеньян має намір провести ядерне випробування як пряму відповідь на міжнародну критику і нові санкції з боку ООН. Приводом для конфлікту з рештою світу став запуск у грудні минулого року ракети дальнього радіусу дії, який, згідно з запевненнями КНДР, був проведений винятково з мирною метою. Рада Безпеки ООН одностайно дійшла висновку, що під приводом мирних випробувань Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету. Влада Південної Кореї посилила патруль біля кордонів і готова відреагувати на будь-яку агресію з боку КНДР.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1610 | Додав: adminA | Теги: військовий стан, Північній Кореї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ