Пт, 2024-04-19, 14:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Листопад » 18 » У Кракові - про що домовилися Україна та Польща
12:07
У Кракові - про що домовилися Україна та Польща
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київ і Варшава скасовують мораторій на пошуково-ексгумаційні роботи. Водночас стало відомо, що у польському місті Бєльсько-Бяла встановлять пам’ятник жертвам Волинської трагедії та українцям, які рятували поляків ціною власного життя

Україна та Польща домовилися скасувати мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт, повідомляє прес-служба президента України за підсумками зустрічі заступника голови АП Костянтина Єлісєєва з державним секретарем — керівником канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерським.

«У цьому контексті було вирішено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом», — йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі Єлісєєв і Щерський погодилися з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту й повернення культурних цінностей. Сторони підтвердили свою прихильність зміцненню стратегічного партнерства між Україною й Польщею.

Окрім цього, стало відомо, що у місті Бєльсько-Бяла встановлять пам’ятник жертвам Волинської трагедії та українцям, які рятували поляків ціною власного життя.

На пам’ятнику будуть зазначені слова папи Римського Івана Павла ІІ, які він сказав у 2001 році у Львові: «Нехай завдяки очищенню історичної пам’яті всі будуть готові ставити вище те, що єднає, а не те, що розділяє, щоб разом будувати майбутнє».

В той же час, «Польське радіо» зазначає, що напис на пам’ятнику також повідомлятиме, що його встановлено вшановуючи пам’ять поляків — «жертв геноциду на Волині та у Східній Галичині, вбитих ОУН, УПА та іншими збройними силами українських націоналістів у 1943-1945 роках».

Раніше польський міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський заявив, що країна чекає від України конкретних кроків щодо історичних питань. Таким чином він відповів на заяву МЗС України про те, що в Україні немає антипольських настроїв.

До цього Ващиковський заявив, що Польща має намір заборонити в’їзд до країни громадянам України, які демонструють радикальну антипольську позицію. Це стосується як простих українців, так і представників влади.

У відповідь в МЗС України зазначили, що прийняли до уваги слова глави польського зовнішньополітичного відомства та запевнили, що в Україні немає антипольських настроїв, оскільки більшість українців позитивно ставляться до Польщі.

У свою чергу польський президент Анджей Дуда очікує, що люди, які проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не займатимуть важливих посад в українській політиці.

Через резонансні заяви польської влади Порошенко ініціював надзвичайне засідання комітету глав обох країн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Україна, Польща, краков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ