Пт, 2024-04-19, 05:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 22 » У Львові дітям з "російськими" іменами порадили "виїжджати в Московію"
21:21
У Львові дітям з "російськими" іменами порадили "виїжджати в Московію"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


До Міжнародного дня рідної мови депутат Львівської облради від ВО "Свобода", філолог Ірина Фаріон провела в дитсадку №67 "урок грамотності", відчитавши малюків, які представилися "російськими" іменами, і порадила їм виїжджати з України, якщо не виправляться.
"Якщо станеш Альоною, то потрібно пакувати валізи і виїжджати до Московії", - погрозила Фаріон дошкільниці, яка назвалася Оленкою. Дісталося хлопчикові Міші, який, на думку депутата, повинен бути не інакше як Михайликом. Правда, коли Фаріон поцікавилася у дітей, як їм більше подобається, ті хором відповіли: "Міша", пише "Сегодня".

Присоромила Фаріон і дівчинку Лізу, мовляв, це ім'я від інфінітива "лизати". "Маша - форма не наша. Нехай їде туди, де Маші живуть. У нас вона повинна бути Марічкою. Петя теж повинен звідси виїхати, якщо не стане Петриком. Миколку ніколи не обзивайте Колею, Ганнусю Аннушкой, а Наталочку — Наташею. Чи можна уявити, щоб Степана Бандеру вдома звали: "Стьопа, йди їсти борщ"?

"Тому не "ововчувайте" і не "оведмежуйте" українські імена", - наставляла дітей депутат. Похвалила Фаріон Марка, Юрчика і Катрусю за "прекрасні українські імена". І наприкінці подарувала дітям пам'ятки з "правильними" формами імен.

Фаріон сказала, що не хотіла образити дітей: "Неправильно, коли хтось намагається пристосувати наші імена до російської фонетичної системи".

Батьки дітей з "неправильними" іменами були обурені висловленнями депутатки. "Дитина прийшла з садка засмученою і розповіла, що приходила тітка і вилаяла його за те, що у нього "не таке" ім'я. Хто її туди пустив? До суду на неї треба подати за дискримінацію! Діти представляються так, як їх вдома називають, хоч по-китайськи!" — обурюється тітка одного з малюків Ольга Анатоліївна.

Зазначимо, низка громадських об`єднань та політичних партій Львівщини заявили, що протестуватимуть, якщо влада буде змінювати мовне законодавство. Активісти написали новообраному президенту Вікторові Януковичу листа на захист мови.

Тягнибок підтримав заклик вивозити "до Московії" дітей з "російськими" іменами

Лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок підтримав свою соратницю Фаріон, яка порадила малюкам у львівському дитсадку, що представилися "російськими" іменами, виїжджати з України.

Депутат Львівської облради від ВО "Свобода", філолог Ірина Фаріон є представником "Свободи", відповідно, її дії та заяви підтримують всі члени об’єднання, заявив Тягнибок, коментуючи проведений його соратницею в дитсадку №67 "урок грамотності".

ПР подала до ГПУ скаргу на заклики дітям з "російськими" іменами "їхати в Московію"

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до генерального прокурора Олександра Медведька з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності депутата Львівської облради Фаріон за порушення прав дитини з огляду на їхню національну належність.

Колесніченко звинуватив Фаріон у "публічному знущанні і приниженні дітей в дитячому садку", їх дискримінації "за мовною і національною ознакою", заяві про те, що діти з, на її думку, неукраїнськими іменами повинні "пакувати валізи і їхати в Московію".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1201 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ