Вт, 2024-04-16, 21:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 20 » У Макіївці пролунав ще один вибух. Влада це заперечує. ВІДЕО
19:23
У Макіївці пролунав ще один вибух. Влада це заперечує. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Макіївці прогримів ще один вибух біля магазину АТБ. Про це кореспонденту "Донецк. Комментарии" повідомили жителі Макіївки. За словами очевидців, вибух стався близько 15 години.

У ГУ СБУ в Донецькій області та ГУ МВС України в Донецькій області цю інформацію не підтвердили і не спростували.

Але мер міста Олександр Мальцев спростовує чутки про третій вибух, передає Gazeta.ua.

"Звідки ви взяли, що це правда", - сказав мер у четвер журналістам, коментуючи серед жителів міста чутки про третій вибух, який нібито стався в мікрорайоні Зеленому.

За повідомленням видання Сегодня, близько 17-00 від приміщення Київського міськвиконкому Макіївки, де повинен пройти брифінг глави СБУ з журналістами, виїхали три інкасаторські машини в супроводі великої кількості авто силовиків.

Приблизно, вони поїхали платити гроші, як і просили терористи. У той же час силовики не підтвердили дане припущення, відмовилися коментувати ситуацію.

З будівлі Центрально-міської районної адміністрації, біля якої сталися перші вибухи, правоохоронці вивели всіх відвідувачів і співробітників. Про це пише "Остров".

Причину екстреної евакуації не було названо. Наразі будівлю огороджено стрічками.

Біля будівель райадміністрації чергує кілька співробітників міліції.

Можливо, будинок районної адміністрації перевіряється на предмет наявності в ньому вибухового пристрою.

Мешканці міста розповідають, що в дитячо-юнацькій спортивній школі №1 в четвер скасували заняття до 24 січня.

Крім того, у Макіївці установи, організації і житлові будинки на даний час перевіряють на предмет наявності вибухівки. Про це розповіло джерело у міській адміністрації.

У деяких міських установах підтвердили, що перевірка їхніх будівель на предмет наявності вибухових речовин справді проводилася.

Зокрема, в одній з установ, будівля якої розташована в центрі Макіївки, розповіли, що "приходили фахівці і перевіряли якісь дроти".

Також у деяких відомствах, на балансі яких утримуються житлові багатоквартирні будинки, підтвердили, що їхні представники спільно з правоохоронцями перевіряють підвали, технічні приміщення, сміттєві камери будинків на наявність вибухових речовин.

Працівники міських структур водночас запевнили, що всі установи й організації міста працюють у звичайному режимі, і там, де проходять перевірки, вони нікому не заважають.

Директор однієї із загальноосвітніх шкіл повідомив, що "ніхто не панікує, навчальний процес іде спокійно".

"Ми вжили заходів обережності, посилили охорону – поставили на вхід двох "технічок", щоб не заходили сторонні. Навіть батьків не пускали, діти до них самі у супроводі вчителів виходили після занять. Також ми перевірили підвал і всі приміщення, чи немає підозрілих предметів. Паніки немає, ніхто дітей із занять не забирав", - підкреслив керівник закладу.

У той же час, на прохання підтвердити або спростувати інформацію про перевірки в місті, прес-секретар Управління СБУ в Донецькій області Олександр Балабанцев сказав: "Я цього не знаю… Не уповноважений коментувати дану ситуацію".

Вибухи у Макіївці розслідує антитерористичний центр СБУ

До розслідування вибухів в Макіївці на Донеччині залучено антитерористичний центр Служби безпеки України, повідомив голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Штаб антитерористичного центру СБУ задіяв усі сили, необхідні для виявлення злочинців і недопущення нових терактів", - заявив Льовочкін.

Крім того, внутрішні війська МВС України посилили патрулювання вулиць Макіївки. Вони готові також виконувати будь-які завдання Антитерористичного центру (АТЦ) СБУ, що координує операцію із недопущення нових вибухів, передає "Интерфакс-Украина"..

"У нас є чіткий алгоритм дій. З одного боку, ми посилили рівень охорони в Макіївці: збільшено щільність патрулів і кількість патрулів з охорони правопорядку і попередження небажаних проявів", - розповіли у прес-службі Внутрішніх військ МВС України в четвер.

У прес-службі наголосили, що патрулювання здійснюється спільно з міліціонерами.

Мешканці Макіївки у разі потреби можуть звернутися по допомогу до патрулів.

"З іншого боку, ми готові виконувати покладені на нас завдання відповідно до алгоритмів дій, розроблених у рамках діяльності АТЦ", - зазначили в прес-службі.

Адресат листа "макіївських терористів" - мер міста Олександр Мальцев

Лист від терористів, що здійснили два вибухи у Макіївці біля ДП "Макіїввугілля" і ТЦ "Голден Плаза", було адресовано мерові міста Олександру Мальцеву. Про це "УРА-Информ.Донбасс" на умовах анонімності повідомило джерело в правоохоронних органах. За словами джерела, в листі було зазначено, що 4 млн євро необхідно зібрати до 16.00, а о 17.00 залишити сумку з грошима в умовленому місці в Макіївці. Інакше в місті прогримлять ще 5 вибухів.

Також, як повідомило джерело, автори листа відзначили, що в сумці з грошима не повинно бути жодних спеціальних пристроїв, за допомогою яких можна було б відстежити місцеперебування авторів повідомлення.

Крім того, на будівлі міськради були розклеєні листівки з закликами до мера і його близького оточення.

Співрозмовник підкреслив, що "ситуація дуже серйозна".

Комуністи обвинувачують у вибухах націоналістів, а Москаль - команду Януковича

Комуністична партія України вважає націоналістів причетними до вибухів у Макіївці. Як повідомили "Коментарям" в прес-службі КПУ, про це заявив Народний депутат Верховної Ради III та IV скликань, член ЦК КПУ Георгій Крючков.

"Зрозуміло, що ці політичні банкрути рвуться до реваншу", - заявив Крючков.

У КПУ вважають вибухи в Макіївці, вибух пам´ятника Сталіну в Запоріжжі і заяви секретаря Львівської міської ради Василя Павлюка, що націоналісти влаштують масові акції непокори, аж до "всенародного повстання", ланками одного ланцюга.

"Всі ці події, і заклики до непокори, і заклики до повстання, і заяви про те, що "бандерівська армія перейде Дніпро і займе Донецьк - ланки одного ланцюга". Ще вчора ми вважали, наша країна далека від терору. Тепер же новини про вибухи можуть стати звичними", - сказав Крючков.

У свою чергу, голова Донецької міської організації ВО "Свобода" Артур Шевцов заявив виданню "Донецк. Комментарии", що не має відношення до вибухів у Макіївці.

"Я навіть не знаю, як коментувати такі звинувачення. Звичайно, ми їх спростовуємо. Це абсурд. "Свобода" — політична партія, яка займається мирної діяльністю", — зазначив він.

Вибухи в Макіївці Донецької області можуть бути справою рук влади і використовуватися для посилення режиму в Україні. Про це заявив депутат від "Народної самооборони", генерал МВС Геннадій Москаль.

"Це нагнітання ситуації з боку влади, нагнітання страху серед населення. Ці вибухи - провокація влади", - сказав він.

"Це усе провокації. Природно, те, що ці вибухи відбуваються на батьківщині самого міністра внутрішніх справ, то це ганьба для нього. За це він має відповісти", - вважає Москаль.

Експерт: Влада створює видимість терактів, щоб посилити вплив спецслужб

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький"Остров". вважає, що в Україні створюють видимість терактів з метою підвищити вплив спецслужб, передає

"Спочатку справа щодо вибуху пам'ятника Сталіна, потім розтин "схронів" "Тризуба", сьогодні - видимість терактів у Макіївці. Все це повинно переконати громадськість у тому, що спецслужбам необхідні додаткові повноваження, які вони будуть використовувати не на боротьбу з інакомисленням, а у протидії зі світовим тероризмом", - відзначив Голобуцький.

"Якщо події в Макіївці сьогодні назвуть терактом, то складно собі уявити, що буде завтра. Особливо в контексті загострення ситуації в Криму. Такі віртуально-технологічні ігри можуть дорого обійтися державі", - наголосив заступник директора АМС.

На думку Голобуцького події навколо спецслужб останнім часом мають дуже яскраві ознаки PR-акцій.

"У слов'янській політичної міфології завжди існувала теза про можливість використання "маленької переможної війни" для зміцнення позицій влади. Так було не тільки за часів російсько-японського конфлікту в 1905 році, але й надалі. Зокрема військовий конфлікт на Кавказі зміцнив позиції нинішньої російської правлячої еліти. Не дай Бог, в Україні виникнуть подібні ж сценарії! Наша країна ментально не готова до них, у нас немає передумов до тероризму або до таких методів політичної комунікації", - застерігає експерт.

Правоохоронці Макіївки не зізнаються журналістам про вибухи

Журналісти в Макіївці вимагають від правоохоронних органів надати достовірну інформацію вибухах, що відбулися в Макіївці. Про це в четвер повідомляє "Остров".

Свою вимогу вони мотивували тим, що за 12 годин, що пройшли після інцидентів, ніхто з керівників області або правоохоронних органів не вийшов до журналістів і не прокоментував ситуацію.

Журналісти, ті, що зібралися поруч із будівлею Макіївської міськради, звернулися до охоронця, що не пропускає представників ЗМІ на поверх, де в режимі нон-стоп проходять засідання оперативного штабу за фактом сьогоднішніх вибухів у Макіївці.

У відповідь на цю вимогу до журналістів вийшов керівник прес-служби ГУ УМВС у Донецькій області Ігор Дьомін і попросив трохи почекати.

Як повідомлялося, в Макіївці у четвер вранці сталося два вибухи. Перший - у центрі міста в районі адмінбудинку ДП "Макіїввугілля", другий - у районі торговельного центру "Голден Плаза". Відстань між місцями вибухів - 600 м. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає.

Зловмисники нібито вимагають грошей від відомих у Макіївці людей. Необхідна сума становить 4,2 млн євро. Вони погрожують, що якщо ці гроші не будуть виплачені, то о 17.00 станеться ще п’ять вибухів.

За фактами вибухів у Макіївці порушено кримінальну справу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1185 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ