Чт, 2024-04-25, 23:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 13 » У Мінську не домовилися про нову лінію розмежування
21:54
У Мінську не домовилися про нову лінію розмежування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учасники тристоронньої контактної групи розраховують на якнайшвидше парафування в режимі відеоконференції документа про розведення сторін на Донбасі, який не вдалося погодити на зустрічі в середу, 13 липня, заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Підгрупа з безпеки продовжила обговорення основних принципів розведення сил. Сподіваємося підготувати документ про розведення на трьох ділянках завтра в режимі відеоконференції", - сказав Сайдік, передає БЕЛТА.

Він повідомив, що підгрупа продовжить роботу ввечері в середу, 13 липня, і, можливо, в четвер, 14 липня.

Крім того, Сайдік заявив, що підгрупа з політичних питань зосередилася на обговоренні питання про організацію місцевих виборів на Донбасі.

"Робоча група з політики продовжила обговорення модальності місцевих виборів, приділяючи особливу увагу їх адмініструванню", - сказав він.

Раніше сьогодні екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж повідомляв, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України визначать нові гарячі точки як лінію розмежування.

Однак пізніше "Интерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, повідомив, що питання про узгодження документа про розведення сторін на Донбасі, швидше за все, перенесуть на наступну зустріч контактної групи.

"Погодити документ не вдається. Це питання, можливо, буде перенесене на обговорення контактної групи наступного разу", - повідомляло джерело.

Нагадаємо, попередні переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу пройшли в Мінську 29 червня. Тоді сторони домовилися про розведення сил у населених пунктах Петровське і Золоте.

Україна наполягає на створенні підгруп із відновлення контролю над українсько-російським кордоном

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську наголосила на необхідності створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

Про це прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер написала на своїй сторінці у Facebook.

"Під час засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона вкотре наголосила: наріжним каменем Мінських угод є проблеми безпеки, основна складова цього блоку питань – контроль за українсько-російським кордоном. У нинішній ситуації неможливо говорити про вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Саме тому Україна категорично наполягає на створенні підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном", - заявила прес-секретар Кучми.

Своєю чергою спецпредставник ОБСЄ в Контактній групі Мартін Сайдік вважає за необхідне обговорення питання про створення підгрупи з доступу представників Києва до неконтрольованої ділянки кордону на Донбасі.

"Це питання давно обговорюється. Його було порушено ще минулого року, і воно є частиною Мінських угод. Я вважаю, що необхідно обговорювати це питання. Врешті-решт, маємо розпочати вирішення цього питання", - сказав Сайдік, відповідаючи на запитання про можливість створення відповідної підгрупи.

Він повідомив, що наступну зустріч контактної групи в Мінську заплановано на 27 липня.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував, що відновлення контролю України над неконтрольованою ділянкою кордону на Донбасі є ключовим у виконанні Мінських угод.

А представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма раніше заявиви про неможливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей до виконання Мінських угод, зокрема доки не повернуто контроль України над ділянкою кордону з РФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: нова лінія розмежування, Мінськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ