Ср, 2024-04-24, 09:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 27 » У Мінську обговорили воду, світло та "податки" в ОРДЛО
22:52
У Мінську обговорили воду, світло та "податки" в ОРДЛО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учасники Мінських перемовин з врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі знову не погодили документ про розведення сил на лінії фронту, повідомляє в середу, 27 липня 2016 року "Інтерфас- Україна" з посиланням на учасників зустрічі.

Єдиними погодженими пунктами для розведення сторін, як і раніше лишаються Петрівське та Золоте, йдеться у повідомленні.

Сьогоднішній раунд перемовин відбувався в напруженій атмосфері.

Спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік, проте, закликає сторони конфлікту виконати всі Мінські домовленості до кінця поточного року. "Ми маємо намагатися виконати ці угоди ще цього року", - сказав Сайдік у Мінську.

"Від нас очікують результатів восени, - пояснює спецпредставник. - Ми вже продовжували дії Мінських угод наприкінці минулого року".

Що стосується розведення сторін, то Сайдік сподівається вирішити це питання на наступній зустрічі Контактної групи, яка запланована на 3 серпня. "Ми ще не втратили надію вирішити це питання (відведення сил на лінії зіткнення - ред). Сподіваємося, що наступного разу це буде можливо", - говорить він.

За його словами, сьогодні на засіданні підгрупи з економіки "обговорювалося питання про відновлення (в зоні бойових дій на Донбасі - ред.) ліній електропередачі". "Для прискорення цього процесу подальші перемовини пройдуть на рівні відповідних міністерств України і Російської Федерації", - зазначив Сайдік.

На засіданні економічної підгрупи, за його словами, також було обговорено питання водопостачання в ОРДЛО. Українська сторона, зокрема, "внесла свої пропозиції щодо тарифів, які слід узгодити у відповідних адміністративних структурах України", повідомив Сайдік

Раніше Сайдік за підсумками останньої зустрічі в Мінську в середині липня висловив надію на те, що сторонам вдасться узгодити позиції по документу щодо розведення сторін в форматі відеоконференції, однак цього не сталося.

Перша умова з боку України на перемовинах в Мінську лишається незмінною: припинення вогню з боку гібридної армії Росії

Факт обговорення звіту підгрупи з безпеки під час засідання Тристоронньої контактної групи підтверджує Дарка Оліфер, прес-секретарка представника України Леоніда Кучми.

"Відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Під час скайп-зустрічі заслухали звіт робочої підгрупи з безпеки. Домовилися продовжити роботу із доузгодження рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів на Донбасі", - написала Оліфер у Facebook.

Як зауважила Оліфер, українська сторона відкрито заявила: допоки російські війська і найманці не припинять артобстріли українських населених пунктів і позицій армії України, "неможливо рухатися вперед у врегулюванні політичних, гуманітарних та соціально-економічних проблем".

"Доводиться знову ремонтувати об'єкти, які вже було відбудовано раніше, як, наприклад, залізничний перегін Микитівка - Майорськ. Робота ремонтних бригад є можливою лише після розмінування", - наводить конкретні приклади Оліфер.

Окрім того, на засіданні економічної підгрупи Україна акцентувала увагу на неприпустимості формування в ОРДЛО квазінорматівной бази, насамперед, в податковій сфері, а також неприйнятність здійснення відповідних незаконних платежів суб'єктами господарювання, які знаходяться на непідконтрольною Україні частини Донбасу.

За її словами, Кучма долучився до роботи групи у скайп-режимі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: світло та податки, вода, Мінськ, ОРДЛО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ