Пт, 2024-03-29, 01:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 2 » У Німеччині молоді до 18 років заборонили засмагати в соляріях
20:59
У Німеччині молоді до 18 років заборонили засмагати в соляріях
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Німецька влада вирішила для запобігання раку шкіри заборонити молоді віком до 18 років відвідувати солярії. Заборона набула чинності 1 вересня 2009 року. Надалі молоді відвідувачі, які хочуть отримати бронзовий відтінок шкіри, повинні будуть пред'являти посвідчення особи, повідомляє "Німецька хвиля".

Аналогічні правила вже давно діють у разі купівлі алкоголю або цигарок. Якщо ж власник солярію дозволить неповнолітнім загоряти, йому загрожує штраф до 50 тисяч євро.

Лікарі нагадують, що чутлива ніжна шкіра підлітків найбільш сприйнятлива до згубної дії ультрафіолетового випромінювання. Медики зазначають, що через недотримання правил засмагання кількість захворювань на рак шкіри в Німеччині стрімко зростає: щорічно його діагностують більш ніж у 140 тисяч осіб.

Найнебезпечнішу форму раку шкіри - злоякісну меланому - виявляють приблизно у 22 тисяч жителів Німеччини на рік, при цьому 3000 випадків закінчуються летальним результатом.

За даними Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC), прийом штучних сонячних ванн є однією з головних причин виникнення ракових захворювань. У багатьох розвинених країнах поширено, особливо серед молодих дівчат, використання приладів, що випромінюють ультрафіолетове світло.

Порівняльний мета-аналіз свідчить, що ризик виникнення меланоми шкіри підвищується на 75% при використанні до 30 років пристроїв штучної засмаги", - наголошується в доповіді агентства. Таким чином, солярії опинилися в першій - найвищій - категорії "небезпечних для людини канцерогенних чинників", склавши компанію курінню, парам азбесту і бензину, газоподібній хімічній речовині формальдегіду і вірусу Епштейна-Барра.

Так, міністерство охорони здоров'я Великої Британії, ознайомившись з даними дослідження, вже заявило, що має намір переглянути свою позицію щодо застосування соляріїв у косметичних цілях. Міністри, найімовірніше, введуть певні обмеження на їх використання в країні, передає "Росбалт".

"Солярії можуть бути небезпечними - ми повинні гарантувати, щоб ті, хто користується ними, були в безпеці, - зазначив в інтерв'ю виданню представник МОЗ. - Ми розглянемо у разі потреби нові закони в цій галузі, щоб захистити молодь".

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у недавній доповіді зазначила, що причиною появи злоякісних новоутворень, у першу чергу на шкірі та очах, можуть стати всі типи ультрафіолетового випромінювання.

Фахівці інституту дослідження раку у французькому Ліоні прирівняли лампи солярію, за прикладом тютюну, до безумовного збудника ракових клітин. А в США лікарі-онкологи радять як альтернативу користуватися автозасмагою.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1431 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ