Чт, 2024-03-28, 22:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 26 » У Норвегії чемпіон світу з шахів захопив лідерство на супертурнірі
21:31
У Норвегії чемпіон світу з шахів захопив лідерство на супертурнірі
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Героєм старту супертурніру у норвезькому місті Ставангер став господар змагань чемпіон світу Магнус Карлсен. У першому турі він поступово переграв білими Пенталу Харікрішну з Індії. А в третьому раунді у відмінному стилі подолав шведа Нільса Гранделіуса, передає "Укрінформ".

Ця партія не вкладається в межі уявлень про Карлсена як про технаря, який готовий витиснути очко навіть у позиції, схожій на пустелю Сахару. Виявляється, що Магнус не проти інколи зіграти й у веселі шахи. Він пожертвував фігуру, що було далеко не очевидним рішенням. Проте, його суперник майже одразу припустився вирішальної помилки. А далі чемпіон світу був точним, як годинниковий механізм. Після енергійної кінцівки Гранделіус склав зброю.

Перший тур став невдалим для українця Павла Ельянова - він чорними поступився Анішу Гірі (Голландія). Суперники розіграли італійську партію. Треба сказати, що Павло знає цей дебют досконально. Він допомогав готувати його Марії Музичук у матчі проти Хоу Іфань. Сам Павло в італійській партії на турнірі у Вейк-ан-Зеє чорними здолав ту ж саму Хоу Іфань. Та й проти Гірі харків'янин дістав зовсім непогану позицію, проте кілька помилок перед контролем перетворили її на програшну.

Але потім Павло продемонстрував доволі солідну гру. Зокрема, у зустрічі п'ятого раунду він чорними упевнено відстоявся в черговій італійській партії проти росіянина Володимира Крамника - нічия. У третьому турі не дав шансів на перемогу французу Максиму Вашьє-Лаграву (білі). Ще два мирних результати принесли Павлу партії з Харікрішною та болгарином Веселином Топаловим.

І от нарешті в шостому раунді українець, граючи білими проти Гранделіуса, досягнув перемоги. Він пожертвував пішака на ферзевому фланзі, проте трохи зруйнував становище короля суперника. Поєднуючи атаку на короля із загрозою руху небезпечного прохідного пішака, Ельянов змусив суперника капітулювати. Тепер у нашого шахіста - половина набраних очок.

Якщо говорити про загальні враження від турніру, то вони не вельми цікаві. Карлсен після двох перемог забуксував і став робити нічиї. Та й інші учасники поки не демонструють фантазії та винахідливості. Можливо, на фініші вони нарешті прокинуться.

А поки що становище таке: 1.Карлсен - 4 очки з 6-ти, 2-5. Вашье-Лаграв, Крамник, Топалов і Харікрішна - по 3,5, 6-7. Ельянов та Аронян (Вірменія) - по 3, 8-9. Лі Чао (Китай) та Гірі - по 2,5, 10. Гранделіус - 1.

Сьогодні, 26 квітня, на турнірі вихідний.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: супертурнір, Норвегія, лідерство, чемпіон світу з шахів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ