Чт, 2024-04-25, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 27 » У Перемишлі провокатори намагалися завадити вшануванню Українських січових стрільців
18:21
У Перемишлі провокатори намагалися завадити вшануванню Українських січових стрільців
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  У прикордонному Перемишлі на південному сході Польщі у неділю 26 червня 2016 року відбулася спроба перешкодити процесії греко-католиків та православних, які після панахиди за українськими героями йшли з собору на місцевий військовий цвинтар.

Як повідомляє "Польське радіо", гурт нападників нараховував приблизно 20 осіб. Поліція запевняє, що необхідності застосовувати силу не було. Учасників процесії було лише відділено від осіб, які намагалися перешкодити у врочистості. Водночас, порушники порядку не ідентифікуються з жодною організацією.

За словами голови Об'єднання українців у Польщі Петра Тими, який був присутнім під час події, серед напасників були особи у футболках Всепольської молоді. Вони вигукували образливі гасла на адресу учасників процесії. "Урочисті заходи, приурочені нашим героям, Січовим стрільцям, сягають 20-тих років минулого століття, з перервою в період Польської Народної Республіки. Ніколи, однак, вони не викликали протиріч. Лише тепер деякі середовища, цинічно використовуючи факт, що на цьому цвинтарі є могили членів УПА, намагаються викликати польсько-український конфлікт", - зауважив Тима. Як він додав, що ці могили знаходяться там абсолютно легально.

Інший очевидець, анонімний журналіст, сказав про силові сутички: нападники почали шарпанину з кількома учасниками процесії; одного з них, чоловіка віком 60 років, побили й розірвали йому українську сорочку. За словами свідка, серед нападників були місцеві хулігани, так звані псевдовболівальники, та особи, які ідентифікуються із середовищем націоналістів. У них були транспаранти "Бандерівці та їхні прихильники - геть з Польщі" й такі, що стосувалися Волинської трагедії.

27 червня речниця місцевої поліції, підкомісар Боґуслава Себастіанка повідомила, що після вчорашнього інциденту поліція затримала 23 особи.

Щодо інших 14 осіб триває провадження. Поліція не виключає, що після детального вивчення доказових матеріалів, звинувачення будуть висунені черговим особам.

Вона додала, що підозрювані вже дали пояснення поліції, однак, з огляду на таємницю слідства, вона не повідомила, чи вони зізналися у висунутих їм звинуваченнях. Напасникам загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, польські спецслужби встановили факти фінансування та адміністрування спецслужбами РФ діяльності антиукраїнських елементів з Польщі, у тому числі на території України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: вшанування Українських січових стрі, провокатори, Перемишль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ