Чт, 2024-03-28, 21:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 18 » У Польщі замерзли 28 людей. А в Бельгії рекорд заторів
10:46
У Польщі замерзли 28 людей. А в Бельгії рекорд заторів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

П'ятеро людей замерзли на смерть у Польщі за останню добу в результаті сильних морозів. Такі дані розповсюдив урядовий центр безпеки, що займається моніторингом кризових ситуацій. Всього ж з початку зими в Польщі від морозів загинули вже 28 людей, передає ИТАР-ТАСС.

За останню добу центральні і південні воєводства Польщі накрили сильні снігопади, а стовпчик термометра опустився до мінус 12 градусів.

Через розгул стихії припинено рух на кількох залізничних магістралях і автомобільних шосе. Різко зросла кількість автоаварій, тільки у Варшаві за останні 24 години було зареєстровано понад сто ДТП.

У середині жовтня жертвами сильного вітру і снігопадів у Польщі стали щонайменше четверо людей. Один з них, 54-річний чоловік, замерз насмерть.

На територію Польщі, України та європейської частини Росії, прийшов арктичний антициклон, принісши з собою дуже холодне повітря. У Польщі за один день температура з нуля градусів опустила до мінус 20 градусів за Цельсієм. Різке похолодання супроводжувалося сильним снігопадом.

Перший у цьому сезоні сніг випав у четвер, 17 грудня, також по всій Бельгії. У результаті на дорогах протягом дня утворилося понад 500 кілометрів пробок, відбулися десятки дорожньо-транспортних пригод, передає РИА "Новости".


Сніг почав йти в Бельгії ще вранці, і в північному регіоні Фландрія пробки з ранку досягли 200 кілометрів.

Більше половини рейсів з аеропорту Брюсселя були затримані або скасовані через негоду. До вечора службам аеропорту вдалося повністю очистити тільки одну посадочну смугу.

Потяги в країні продовжують ходити майже за графіком. Запізнення не перевищують 20-30 хвилин. Однак через снігопад в столичному регіоні залізничне управління SNCB вирішило скасувати відправлення близько десятка поїздів, що йдуть з Брюсселя.


Рух громадського транспорту в Брюсселі зберігається в повному обсязі, хоча багато автобусів і трамваїв відстають від графіка, а деякі маршрути довелося тимчасово відмінити.

На багатьох трасах країни через сильні ожеледиці відбулися десятки дорожньо-транспортних пригод.

Спікер підприємства міського комунального транспорту Брюсселя STIB Жан-П'єр Алвен порекомендував жителям і гостям столиці Бельгії намагатися користуватися переважно метро і трамваями, які менше постраждали від рекордних опадів. Він також повідомив, що на цей час сталося 5 незначних ДТП з автобусами, які отримали невеликі пошкодження. Можливо також і те, що трамваї будуть ходити всю ніч для того, щоб запобігти налипанню мокрого снігу на трамвайні колії.

Снігопад почався в південних областях Бельгії ввечері 16 грудня, а сьогодні охопив велику частину країни. У цілому, сніжний покрив в Брюсселі досягає 2-3 сантиметрів. Вчора ввечері снігопад у столиці Бельгії припинився, у той же час синоптики обіцяють можливі снігопади в п'ятницю, 18 грудня. Температура вночі досягла мінус 1 градуса на узбережжі Північного моря, трьох градусів морозу в центрі країни і восьми градусів нижче нуля на південному сході, в Арденнах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1262 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ