Пт, 2024-03-29, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 22 » У Росії спалах вірусного менінгіту. Вже захворіли 366 осіб
21:32
У Росії спалах вірусного менінгіту. Вже захворіли 366 осіб
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У Челябінській області Росії зафіксовано спалах серозного менінгіту. Про це у вівторок, 22 вересня, повідомило місцеве відділення Росспоживнагляду, передає Кореспондент.net.

За даними відомства на 21 вересня, серозний менінгіт виявлено у 366 осіб, серед яких 327 дітей. Росспоживнагляд відзначає, що спалах захворювання стався через порушення санітарно-протиепідемічного режиму та несвоєчасної ізоляції хворих.

"Хворіють, в основному, діти молодших вікових груп дитячих освітніх установ та школярі 7-14 років. Карантинні заходи проводяться в 27 дитячих освітніх установах і 28 школах області", - повідомляє відомство, відзначаючи, що ситуація по захворюваності серозним менінгітом в Челябінській області залишається напруженою.

За даними Росспоживнагляду, в регіоні зафіксовано випадки сімейних захворювань і випадки розповсюдження серозного менінгіту в організованих дитячих колективах. Так, подібна ситуація склалася в школі № 10 селища Полетаєва Соснівського району, де 18 вересня з діагнозом серозний менінгіт до лікарні потрапили дев'ять школярів. Усі діти навчалися в одній школі, але в різних класах.

Для попередження захворювання серозним менінгітом фахівці Росспоживнагляду рекомендують населенню дотримуватися заходів особистої профілактики і захисту від інфекції.

"Вживати для пиття кип'ячену або бутильовану воду, мити овочі і фрукти кип'яченою водою, дотримуватися правил зберігання продуктів, що швидко псуються, використовувати одноразові носовички, респіратори, мити руки", - йдеться в повідомленні.

Довідка: серозний менінгіт

Серозний (вірусний) менінгіт - інфекційне захворювання, що вражає центральну нервову систему. Це гнійне або серозне запалення оболонок головного мозку, яке викликається бактеріями, вірусами.

Хвороба проявляється підвищенням температури, головним болем, нудотою, блювотою, сонливістю, пригніченням свідомості. Часто відзначаються болі і погана рухливість шиї і попереку. Пульс може бути частим або уповільненим. На шкірі іноді з'являються дрібні або великі крововиливи. Якщо при інфекції носа, горла, легенів з'явилися перераховані вище симптоми, слід запідозрити менінгіт і провести відповідні дослідження, пише Портал медицини Києва.

Вірус передається через воду, овочі, фрукти, продукти харчування, брудні руки. Може передаватися і повітряно-крапельним шляхом при великому скупченні людей. Зараження найчастіше відбувається при купанні у водоймищах і плавальних басейнах.

Найчастіше вражає дітей від трьох до шести років, у дітей шкільного віку сприйнятливість до даних вірусів знижується, а дорослі хворіють вкрай рідко.

Стаціонарне лікування триває 2-3 тижні. Після перенесеного серозного менінгіту дитина повинна знаходитися на диспансерному обліку у невропатолога.

Менінгіт, особливо при затримці з лікуванням, може викликати серйозні ускладнення: глухоту, епілепсію, гідроцефалію та проблеми з розумовим розвитком у дітей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1486 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ